pytanie do tych co sie znaja na temacie :)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

no to Bolek i Lolek

będzie dobrze watsonie?
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

roball pisze:Pająk

albo przykład z naszej działki:
mamy rozrząd TwinCam - dwa wałki
a nie Bi Cam co oznaczałoby podwójny wałek (taki sam w dwóch egzemplarzach)

więc jak to jest z tą porażką Mości Pająku :partyman:
A pamietasz o EUROPIE i Japonii/USA !! Wlasnie dlatego nazywa sie TWIN bo to angielska nazwa !!
Ale dosc tych <font class="red">PIP</font> !!
Sprawa dotyczy SR20DETT !! wg mnie niema to najmniejszego sensu !! Albo rybki albo akwarium !!
Chcecie miec piekny wykres mocy na niskich to zapraszam do zamatowania turbiny na malej muszli wydechowej !!Np Turbonetics T3 Stage 1 na wydechu ar.48 !! muszla ssaca da powietrza dla mocy 300km a wykres na dole jak najbardziej bedzie dla Ciebie rysm zadowalający, jesli moc max za mala to stage 2 wydechu trzeba zamowic !!
Rozwiazanie bardzo tanie a jednoczesnie bardzo wydajne !! mniej przerobek lepsza jakosc doladowan, nizsza temp w komorze silnika.
Minus jest taki ze niebedzie mozna dup wyrywac na TWIN TURBO(wkoncu BiTurbo to "gorszy" wynalazek. heheh ! zart )
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Pajak2444 pisze:

albo przykład z naszej działki:
mamy rozrząd TwinCam - dwa wałki
a nie Bi Cam co oznaczałoby podwójny wałek (taki sam w dwóch egzemplarzach)

więc jak to jest z tą porażką Mości Pająku :partyman:
A pamietasz o EUROPIE i Japonii/USA !! Wlasnie dlatego nazywa sie TWIN bo to angielska nazwa !!
Sprawa dotyczy SR20DETT !! wg mnie niema to najmniejszego sensu !! Albo rybki albo akwarium !!
Chcecie miec piekny wykres mocy na niskich to zapraszam do zamatowania turbiny na malej muszli wydechowej !!Np Turbonetics T3 Stage 1 na wydechu ar.48 !! muszla ssaca da powietrza dla mocy 300km a wykres na dole jak najbardziej bedzie dla Ciebie rysm zadowalający, jesli moc max za mala to stage 2 wydechu trzeba zamowic !!
Rozwiazanie bardzo tanie a jednoczesnie bardzo wydajne !! mniej przerobek lepsza jakosc doladowan, nizsza temp w komorze silnika.
Minus jest taki ze niebedzie mozna dup wyrywac na TWIN TURBO(wkoncu BiTurbo to "gorszy" wynalazek. heheh ! zart )
Dupy najlepiej wyrywa się na Single Turbo... :D :wink:
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Pajak2444 pisze: (....)
Rozwiazanie bardzo tanie...
(...)
tu cię trochę poniosło :alien:
ale oczywiście w tym kontekście masz całkowitą rację ..

dyskusja Twin czy Bi nie miała na celu ustalenie co jest lepsze
tylko bardziej co jest co :D (przynajmniej dla mnie)

każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety
jak to już wielokrotnie było pisane - trzeba się zastanowić w co celujemy - a potem zaplanować mody

a lachony w większości nie odróżniają sprężarki od panewki więc pod tym kątem lepiej kupić większe głośniki :D
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

DrRedDevil pisze:Dupy najlepiej wyrywa się na Single Turbo... :D :wink:
A jeszcze lepiej na Big Single Turbo :mrgreen:
rafus

Hmm, spieracie się 6h o terminologię a czy ktoś pofatygował się zajrzeć tu - Twin-turbo ? Jedno kliknięcie i są gotowe odpowiedzi. Chyba, że komuś przeszkadza otwarta forma wikipedii i ma zamiar negować jej wiarygodność.
Awatar użytkownika
rysm
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Pajak2444 pisze:

i dokladni na taka odpowiedz czekalem:) 300km to raczej max jaki chce narazie osiagnac i ogarnac za kierownikiem tylko zalezalo mi na poprawieniu w dolnym zakresie obrotow co bym z tego kozystal na codzien i jeszcze jedno jakie koszta tej turbiny o ktorej mowiles no i jak znam zycie to nowy kolektor wydechoy.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

no to sprawdź to

myślę że to dokładnie to czego potrzebujesz
+ FMIC i wydech 2.5"

a znacznie taniej bo bez żadnych przeróbek - chyba jest PnP do s14
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

roball pisze:no to sprawdź to

myślę że to dokładnie to czego potrzebujesz
+ FMIC i wydech 2.5"

a znacznie taniej bo bez żadnych przeróbek - chyba jest PnP do s14
Obudowa turbo A/R: 0.64
Wheel 53mm z 62 trim
Wiec ten garrett bedzie wolniej ragowal niz TURBONETICS T3 stage 1 ar.48
Cena turboneticsa w pl : 850$ z przesyłka
Wiec GT28R jest tansze,ale jesli tak czy owaz zrobisz up-grade kolektora na rurowy to koszt T3 jest o 200zl wyzszy a masz turbine o lepszym spool upie ladniejszym wygladzie i o wiekszych mozliwosciach tuningowych !!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Keepsake

rafus pisze:Hmm, spieracie się 6h o terminologię a czy ktoś pofatygował się zajrzeć tu - Twin-turbo ? Jedno kliknięcie i są gotowe odpowiedzi. Chyba, że komuś przeszkadza otwarta forma wikipedii i ma zamiar negować jej wiarygodność.
Mi nie przeszkadza. Tym bardziej że jakoś tak w całości się zgadza z moją wersją... :D
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Zmieniac T28 na GT28R ? Madre posuniecie.
KONON BARBARZYŃCA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”