szukając przyczepności..
Moderator: Moderator
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
pakuje do nyski stage 1 ktory pewnie przejdzie plynnie w stage 1,5 bo mam zle przeczucie ze turbo moze dlugo nie pochodzic z nowym wydechem ickiem i jakimis gratami:( scooter mnie nastraszyl:D nm zastanawiam sie gdzie szukac przyczepnosci. na chwile obecna mam nowe opony wanli zimowe 225 i powiem szczerze ze nie mam wielkich trudnosci zeby zerwac przyczepnosc(wielkich=zadnych..) wszystko super wpakuje wiecej mocy pod maske tylko co z tego jak scigajac sie nie bede mogl ruszyc z miejsca.. na tor pewnie slicki sobie zapodam przynajmniej na tyl. jakies pomysly?:) moze szersza oponka? tyle ze wtedy musialbym felgi kupic nowe bo te nowki kupilem z oponami 7.5 szerokosci malo nei jest ale tez nie powala. moze cos jak w suprze typu 11"
predzej by sie asfalt zawinal niz oponka;P jesli turbo nie padnie to wleci jakis gwint/tein? najbardziej dostepny chyba a cenowo tez nie odstaje 2,5k../ generalnie to pomyslow nie mam:)
F*** JDM be a ricer. :]
moze czas zainwestować w TOYO r888 ponoć dają rade...
z tego co pamiętam z czytania forum to rafi na nich ,,smigał``
z tego co pamiętam z czytania forum to rafi na nich ,,smigał``
Ja proponuje TOYO R1R to nowe opony sportowe są w cenie R888 no i to opony które mają zastąpić r888.
A ja słyszałem nie miła info na temat TOYO R888.
Mianowicie mój znajomy jadąc autostrado ponad 140 km/h przeżył nie miłą przygod.
Opona nagle wybuchła. Może po prostu jakaś wadliwa oponka.
R888 to pól slicki. Proponuje T1R
Pozdro
Mianowicie mój znajomy jadąc autostrado ponad 140 km/h przeżył nie miłą przygod.
Opona nagle wybuchła. Może po prostu jakaś wadliwa oponka.
R888 to pól slicki. Proponuje T1R
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt 27 mar, 2009 10:46 przez rtuber, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
niestety r888 odpadaja na starcie. auto jest uzytkowane na codzien wiec nie moze jezdzic na pol slickach. spadnie deszcz lub zrobi sie minimalnie mokro i bedzie taniec na lodzie.. o pozostalych oponkach wiele nie wiem ale dzieki za info! letnie i tak musze kupic nowe to na tyl powedruja moze jakies konkretniejsze:) jakby sie wyciulalo skads kaske to moze felgi szersze ale w to watpie:)
Ja jezdzilem na T1r i powiem ze jest ciezko stracic przyczepnosc i sa do duzych predkosci.
Nissan s13 x4 - sprzedane wszystkie
NISSAN 200SX S14 1jz GTE - Driftwóz był
Czesci do s13/s14-- >PW/GG
Tel. 505 185 641
Auto performance service- swapy, tuning, naprawy
Imielin ul.krótka 2
NISSAN 200SX S14 1jz GTE - Driftwóz był
Czesci do s13/s14-- >PW/GG
Tel. 505 185 641
Auto performance service- swapy, tuning, naprawy
Imielin ul.krótka 2
- rusek300zx
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
ja mam zalozone Falkeny na tyle i przodzie polecam sa jakby ktos na nie super glue rozlal hehe 
True. Dobra i przyczepna opona jej wada jest to, ze momentalnie znika bieznik jak sie mesko lata, ale u mnie przy 215/40/17 potrafilem nawet startowac z 5000rpm i opona dawala rade chwiala poslizgu i auto wylatywalo do przodu(na suchym asfalcie).Sadzak pisze:Ja jezdzilem na T1r i powiem ze jest ciezko stracic przyczepnosc i sa do duzych predkosci.
Na Twoim miejscu ta opona bym sie zainteresowal.
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
zejdzmy na ziemie tym przyziemnym pytaniem teraz:)
ktora opona jesli brac pod uwage jakosc/CENĘ ;] bo niektore z podanych kosztuja spoooooooro;)
[edit]
polookalem i chyba jedynie t1r jest w zasiegu cenowym bo mozna wyrwac 450zl za sztuke w rozmiarze 17. do tego ubezpiecznie za dwa tygodnie nowy lakier wlasnie wydech i icek wpadl.. idzie kryzys:p
ktora opona jesli brac pod uwage jakosc/CENĘ ;] bo niektore z podanych kosztuja spoooooooro;)
[edit]
polookalem i chyba jedynie t1r jest w zasiegu cenowym bo mozna wyrwac 450zl za sztuke w rozmiarze 17. do tego ubezpiecznie za dwa tygodnie nowy lakier wlasnie wydech i icek wpadl.. idzie kryzys:p
Falken FK452 wyrwiesz za ok. 460
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
polookalem i chyba najlepsza technologicznie opona wydaje sie t1r na ulice. na tyl pewnie je wrzuce w rozmiarze 225/45 bo takie akurat znalazlem za 450 a na przod cos cienszego i tanszego;] i chyba bede musial zrobic zawieszenie bo ostatnio jak mnie podbija i samochod laduje to uderzam przednim spojlerem o jezdnie..
dziwne bo wczesniej tego nie bylo. jakby sprezyny z przodu sie troche wyrobily czy cos..
T1R , falken , wanli , to jeden grzyb, nie klei !!
Jedyne co tu napisano to r888 lub R1R. Ja uzywam Michelin Pilot Sport 2 i uwazam ze jest to najlepsza "cywilna" opona na rynku. W skaju miałem problemy z ruszeniem wogole z miejsca , miałem rózne opony falkeny , pirelli jakies tam i nic nie trzymało na 1 biegu.
Kupiłem Michelin PS2 i mam tyle przyczepnosci ze strzelam z 3500 i sprzegło umarło
Jedyne co tu napisano to r888 lub R1R. Ja uzywam Michelin Pilot Sport 2 i uwazam ze jest to najlepsza "cywilna" opona na rynku. W skaju miałem problemy z ruszeniem wogole z miejsca , miałem rózne opony falkeny , pirelli jakies tam i nic nie trzymało na 1 biegu.
Kupiłem Michelin PS2 i mam tyle przyczepnosci ze strzelam z 3500 i sprzegło umarło
- borimichal
- -#Moderator

Ja mam jeszcze jedno rozwiazanie szperka 100%