s 14 240sx
Moderator: Moderator
Witam jestem nowy na forum,posiadam od niedawna s14 240sx i chcę się coś dowiedzieć o uturbieniu tej maszyny.Posiadam już silnik kompletny sr20det ze skrzynią ale to był pierwszy pomysł teraz chce odbiec od niego i uturbić to co mam pod maską ka24de czy jest ktoś na forum kto ma taki silniczek uturbiony i mógłby mi pomóc w modach i czy to dobry pomysł jeżeli tak to sr wystawie na sprzedaż
s14 240sx
Pozdrawiam
widziałem na youtube 240 uturbione i wiem że się da tylko chodzi mi czy jest ktoś na forum co taki ma i czy pomógł by mi w modach.Auto ma mi służyć do zabawy na wekendowe pojeżdrzawki narazie i chce mięć auto w pewnym stopniu wyjątkowe jakich mało
s14 240sx
- xmarv
- Stały gość

- Kontakt:
pszamrej uturbiał ka24e czyli silnik z wersji s13 z przed liftu (12v) i z tego co wiem bardzo fajnie śmigła do póki półki na tłokach się nie posypały, później robił remont i ogólną odnowe auta i jak jest teraz to już nie wiem. Z tego co z nim kiedyś pisałem to uturbienie nie wychdzi znów tak drogo (nawet taniej niż swap na sr) pod warunkiem że robi się to samemu. W stanach goni dużo ka24e i de turbo bo tam mają zaplecze pod takie mody, łatwy dostęp do części itd. u nas raczej jest problem z takimi częściami jak tłoki odprężające, lub chociażby z grubszą uszczelką pod głowice no albo kolektor pod turbo, grubsze korbowody itp. Na forum raczej nikogo innego niż pszamrej nie ma kto by się w to tak konkretnie bawił, ktoś tam doładowywał nie tak dawno ka24de kompresorem ale też skończyło się remontem silnika
(chyba też półki na tłokach).
[ Dodano: Sob 13 Mar, 2010 08:55 ]
sam też kiedyś dużo myślałem o uturbieniu ka24e bo to fajna sprawa jeśli ktoś lubi grzebać przy aucie, ale obecnie jednak wolałbym swap na SR lub 1jz ( a przy większej kasie 2jz lub v8 z bmw lub toyoty
).
[ Dodano: Sob 13 Mar, 2010 08:55 ]
sam też kiedyś dużo myślałem o uturbieniu ka24e bo to fajna sprawa jeśli ktoś lubi grzebać przy aucie, ale obecnie jednak wolałbym swap na SR lub 1jz ( a przy większej kasie 2jz lub v8 z bmw lub toyoty
= There is no easy way from the earth to the stars =
zglos sie do kosmatyego zapoda CI swapa V6 od 300zx
bedziesz mial wyczesany oglos silika
sluchalem to u niego i jak to V6 jest masakrator sponiewierajacy czyli innym slowami kosmos jamniczy
tylko nie ma pssss
ale cos za cos 
a ka24det odpusc , gra nie warta swieczki
jak co wzucaj SR-a jak masz go na stanie spawaj dyfer i ciesz sie
ile sie da z jady bokiem
swego czasu BIELAXXX chcial zrobic Ka24 turbo, ale zrezygnowal na koszt s14 z SR-em
bedziesz mial wyczesany oglos silika
sluchalem to u niego i jak to V6 jest masakrator sponiewierajacy czyli innym slowami kosmos jamniczy
tylko nie ma pssss
a ka24det odpusc , gra nie warta swieczki
swego czasu BIELAXXX chcial zrobic Ka24 turbo, ale zrezygnowal na koszt s14 z SR-em