Witam wszystkich.
Nie chce teraz opisywać moich przygód z autem bo to nie do uwierzenia (cuda się zdarzają)
Jako że mam już dość to zastanawiam się nad wrzuceniem do furki jakiegoś kompletnie "obcego" silnika. I tu moje pytanie:
Czy ktoś robił kiedyś coś takiego i z jakim skutkiem. Ja myślę wrzucić motorek z BMW lub Forda Sierra 2.0DOHC.
Co wy na to? Z tym że prosiłbym o nie pisanie wypowiedzi w stylu że to nie wypada itp. bo mam swoje powody.
Pozdrawiam!
Profanacja!!! (czy aby na pewno??)
Moderator: Moderator
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
Może napiszesz czym jeździsz
Jeśli jakimś nismo to bedzie duża rzeźba 
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Wywalony ABS
drv nazwa uzytkownika wszystko wyjasnia
Tak ale on chce 2.0 z innego zupelnie auta
Thx nie zauważyłemCamil pisze:drv nazwa uzytkownika wszystko wyjasnia
Myśle że to by go zjadło cenowo.kamil79 pisze:Najlepiej z Hondy S2000 , też ma 2 litry , bez turba i 250 koni.
A tak apropo ile masz kasiory na tego swapa i może jednak napisz co się dzieje z twoim silniorem
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony ABS
Jesli chcesz 2.0 DOHC to moze 4G63 z mitsubishi? Ten silnik jest w eclipse a wzmocniony w lancerze evolution
Ostatnio zmieniony pt 31 mar, 2006 17:03 przez Camil, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro uparłeś się, żeby wyważać otwarte drzwi-na dodatek do lasu, to włoż SR20DET z S14.
Ta metoda jest znania daje efekty. CA18DET nie watro, bo to poza 2-3 przypadkami w PL, to wszystko GRUZ. Jak będziesz miał jakieś pytania, to wal na PRIV. A jeśli chcesz inny motor np. BMW, Ford czy coś innego, to napisz do "Monster Garage" - tam mąż p. Sandry Buldok coś wymodzi - tutaj nikt Ci nic nie powie, bo nikt takiego czegoś nie robił.
Pozdro.
Ta metoda jest znania daje efekty. CA18DET nie watro, bo to poza 2-3 przypadkami w PL, to wszystko GRUZ. Jak będziesz miał jakieś pytania, to wal na PRIV. A jeśli chcesz inny motor np. BMW, Ford czy coś innego, to napisz do "Monster Garage" - tam mąż p. Sandry Buldok coś wymodzi - tutaj nikt Ci nic nie powie, bo nikt takiego czegoś nie robił.
Pozdro.
-
chajs
Przecierz to bez sensu pchac silnik z sierry 2.0 DOHC. Ten samochod wogole by nie jezdzil jeszcze gorzej niz 1.8 bez turbiny. Wiem bo jezdzilem taka sierra
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
No dzieki. Ale panowie mi nie chodzi o kręcenie jakich cudnych mocy tylko o bezawaryjny i mocny silnik. Mogę coś takiego dorwać za 1000zł z Niemiec tylko nie wiem czy jest szansa na przewalenie bo poza tym że oba są tylnonapędowe to chyba nie ma żadnych podobieństw...
A chcę w to się bawić bo moja kochana 240 daje mi tak zdrowia że...
Po 3rozkręceniach silnika mam już powoli dość bo ciągle coś niedomaga. A tak Kupiłbym jakiś silniczek miał beazwaryjną bazę i zajął się tuningiem zewnętrznym...
A chcę w to się bawić bo moja kochana 240 daje mi tak zdrowia że...
Po 3rozkręceniach silnika mam już powoli dość bo ciągle coś niedomaga. A tak Kupiłbym jakiś silniczek miał beazwaryjną bazę i zajął się tuningiem zewnętrznym...
240 tka jest awaryjna ?? Chłopie , kup sobie rower wigry 3, bo jezeli takiego prostego silnika nie umiesz do ładu doprowadzic to ja .....
Za 1000 zł zrobisz z ka24 bardzo ładnie pracujący motor , taniej , łatwiej i szybciej niz pchac sie w jakies dziwactwa.
Niby chcesz sobie ułatwic , ale jak kupisz uzywany silnik to tez on sie bedzie sypac i tak samo bedziesz go remontowac , a do ka24 wszyskie czesci dostaniesz od reki prawie i kazdy sredniozdolny mechanik go naprawi.
Za 1000 zł zrobisz z ka24 bardzo ładnie pracujący motor , taniej , łatwiej i szybciej niz pchac sie w jakies dziwactwa.
Niby chcesz sobie ułatwic , ale jak kupisz uzywany silnik to tez on sie bedzie sypac i tak samo bedziesz go remontowac , a do ka24 wszyskie czesci dostaniesz od reki prawie i kazdy sredniozdolny mechanik go naprawi.
Sandra Bullock i Jessie JamesSuchar pisze: to napisz do "Monster Garage" - tam mąż p. Sandry Buldok coś wymodzi - .
Chętnie łyknę zdrową budę z papierami.wolak240sx pisze:A chcę w to się bawić bo moja kochana 240 daje mi tak zdrowia że...
Po 3rozkręceniach silnika mam już powoli dość bo ciągle coś niedomaga.
P.S. Tapetę na ścianie
Peace
Name?
-Abu Dalah Sarafi.
-Sex?
-Four times a week.
-No, no, no..... male or female?
-Male, female...... sometimes camel.......
-Abu Dalah Sarafi.
-Sex?
-Four times a week.
-No, no, no..... male or female?
-Male, female...... sometimes camel.......
to tak jak byś chciał zrobić człowiekowi transplantacje serca od psa.....
raczej głupi pomysł, teoretycznie mozliwe....praktycznie tez, tylko jakim kosztem.
czy ty sobie zdajesz sprawe ze tam nic nie bedzie pasować i wszystko trzeba przerabiać ?? wiesz ile to roboty?? a ile kasy ?? i kto sie tego by podjoł ??
w kwestii swojego silnika pogadaj z maretzkim, zrób porzadek z autem, ale nie u pana Kazia w garazu co naprawia maluchy i duze fiaty
raczej głupi pomysł, teoretycznie mozliwe....praktycznie tez, tylko jakim kosztem.
czy ty sobie zdajesz sprawe ze tam nic nie bedzie pasować i wszystko trzeba przerabiać ?? wiesz ile to roboty?? a ile kasy ?? i kto sie tego by podjoł ??
w kwestii swojego silnika pogadaj z maretzkim, zrób porzadek z autem, ale nie u pana Kazia w garazu co naprawia maluchy i duze fiaty
powrót do korzeni ?
Osobiście widziałem na własne gały 2.0 z Forda rekorda w Silvi , ale to było KATASTROFALNE auto , po za tym że miało szpere i sobie z kolegą go po katowałem.
Marezky poprowadzi cie jak za rączke - pogadaj z prezesem co i jak , użytkownik Michu o ile pamiętam ma Ka24 w garazu który coś tam nie domaga ale nie jest to urwany tłok a raczej cos mniejszego - dobry na ewentualne przeszczepy .
1000zł dasz na silnik z czegoś , musiał byś sie bawić w jakieś pierdoły co by napewno kosztowały drugie tyle , do tego nie wiadomo - skrzynia i inne podzespoły , sterowanie itp. to napewno nie jest rozwiązanie budzetowe taki swap... a jak wydasz tą kase na meski remont silnika wiadomo gdzie , bedziesz zadowolony jak Marek i już. Znam takich i sam toche kombinowałem "druting" i to sie nie opłaca lepiej odpuścić sobie mechaników nawet jak są dobrzy na rzecz kogoś kto tych silników 200/240 zrobił tyle że stracił rachube.
pozdro.
Marezky poprowadzi cie jak za rączke - pogadaj z prezesem co i jak , użytkownik Michu o ile pamiętam ma Ka24 w garazu który coś tam nie domaga ale nie jest to urwany tłok a raczej cos mniejszego - dobry na ewentualne przeszczepy .
1000zł dasz na silnik z czegoś , musiał byś sie bawić w jakieś pierdoły co by napewno kosztowały drugie tyle , do tego nie wiadomo - skrzynia i inne podzespoły , sterowanie itp. to napewno nie jest rozwiązanie budzetowe taki swap... a jak wydasz tą kase na meski remont silnika wiadomo gdzie , bedziesz zadowolony jak Marek i już. Znam takich i sam toche kombinowałem "druting" i to sie nie opłaca lepiej odpuścić sobie mechaników nawet jak są dobrzy na rzecz kogoś kto tych silników 200/240 zrobił tyle że stracił rachube.
pozdro.
Wreszcie jeździ , i to jak