potrzebna mi wiedza o silnikach SR20det a konkretnie czy

Moderator: Moderator

TOMALA

jak w temacie. szukam wału korbowego do mojego S14 i nie mogę znaleźć. czy ktoś mógłby mnie uświadomić czy ten wał występuje gdziekolwiek indziej niż w 200SX?
ChEsTeR

Od biedy mozna zaadaptowac z SR20DE zdaje sie ze jest taki sam. Jezeli juz to moze sie roznic od strony kola zamachowego ale nie wydaje mnie sie. a z tych enginow jest jak psow.
Awatar użytkownika
sajko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

przeciwwagi roznia sie niewiele ale jednak
TOMALA

czy może ma ktoś jakieś znajomości w nissanie , żeby to zweryfikować 100%? mam okazję sprowadzić sobie cały silnik SR20 tylko nie wiem czy ten wał będzie mi pasował. jest to dlka mnie ważne więc jeśli ktoś wie 100% bądź ma możliwość skatalogować to w nissanie będę BARDZO wdzięczny
cziko

przerabiałem ten temat i wiem(porównałem obydwa obok siebie) ze przeciwwagi sa w tych wałach inne wiec był by to eksperyment którego ja przeprowadzac nie chciałem
TOMALA

ale wymiaru wału są generalnie takie same?
a jaki wał jest w 240SX?
ChEsTeR

Zupełnie inny.
Jezeli przeciwwagi Z DE nie zachacza o spryskiwacze denek tlokow to nie zawadza o nic innego to ze sa inne nie znaczy ze nie beda sie krecic. Wał z TOMEI'a tez ma inne przeciwwagi i z tamtym tez nie bedziecie eksperymentowac??
Jak nie ma niczego to trzeba probowac z tym co jest.
TOMALA

Cziko , a oprócz tych przeciwwag reszta identyczna była?
Chester , dzięki za zrozumienie. to po prostu jest koncówa znaleźć wał w tym kraju. znalazłem w stanach ale koszt przesyłki do Polski :roll: . chyba , że ktoś wie jak tanio przesłać kawał żelastwa ważący ?? kg zza oceanu?
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Co do walu to kij wie, niewiadomo jaki ma skok i faktycznie jesli przeciwwagi sa inne (oby nie wieksze) o moga zawadzac o spryskiwacze. Co do transportu z USA to najlepiej miec kogos znajomego, ewentualnie sprobowac sie dogadac ze sprzedajacym. Wtedy slemy paczka morska (niestety ale dlugo to trwa) i opisujemy jako uzywane czesci samochodowe lub inne <font class="red">PIP</font> tak by nie wpadlo na clo.
ChEsTeR

Przesylka ze stanow 11 kilo kosztuje 72 dolary lotnicza w 7-10 dni roboczych. Dodam ze zwylkla poczta. Skok jest na pewno taki sam. 86x86. Skoluj sobie jakis zabity wal za grosze od DE i wloz w swoj blok i sprawdz czy bedzie o cos zawadzal. . Tylko zaloz tez korby z tlokami zeby zobaczyc czy przeciwwagi sie pod tlokiem zmieszcza jak tak to lycha. Pozatm jak do DE zakladaj korby z tlokami do DET to raczej na 100% masz problem z glowy.
TOMALA

przepraszam za "odgrzewanie" tematu ale pomyslałem , że przyda się podumowanie merytoryczne dla potomnych co użyją opcji "szukaj" :) Wał do 200SX SR20Det pasuje od: SR20Det Bluebird Turbo i od SR20Det Sunny GTiR "Pulser". NIE działa dobrze od silników SR20 od primery itp... oprócz problemów wymiarowych przeciwwag wiadome jest (sprawdzone) że jest za słaby :(
Awatar użytkownika
gre13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

TOMALA pisze:przepraszam za "odgrzewanie" tematu ale pomyslałem , że przyda się podumowanie merytoryczne dla potomnych co użyją opcji "szukaj" :) Wał do 200SX SR20Det pasuje od: SR20Det Bluebird Turbo i od SR20Det Sunny GTiR "Pulser". NIE działa dobrze od silników SR20 od primery itp... oprócz problemów wymiarowych przeciwwag wiadome jest (sprawdzone) że jest za słaby :(
sorka, ale przez kogo sprawdzone ze z DE jest za słaby?
a jesli tak to za słaby, znaczy ile wytrzymuje?
I will always keep U in my heart daddy!!
chcesz wkład kłowy albo na synchro do japończyka? odezwij sie na PW :)
TOMALA

gre13 pisze:
TOMALA pisze:przepraszam za "odgrzewanie" tematu ale pomyslałem , że przyda się podumowanie merytoryczne dla potomnych co użyją opcji "szukaj" :) Wał do 200SX SR20Det pasuje od: SR20Det Bluebird Turbo i od SR20Det Sunny GTiR "Pulser". NIE działa dobrze od silników SR20 od primery itp... oprócz problemów wymiarowych przeciwwag wiadome jest (sprawdzone) że jest za słaby :(
wszystko co napisałem to wiedza "nabyta" od ludzi w trakcie szukania wału do mojego. nie pamiętam już kto , ale ktoś zainstalował taki wał do 200SX i mu się "ukręcił". z resztą w moim też był wał od primery i się skrzywił i pękł. (chyba , że ktoś włożył już krzywy i pęknięty)
Awatar użytkownika
gre13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

TOMALA pisze:
gre13 pisze:
wszystko co napisałem to wiedza "nabyta" od ludzi w trakcie szukania wału do mojego. nie pamiętam już kto , ale ktoś zainstalował taki wał do 200SX i mu się "ukręcił". z resztą w moim też był wał od primery i się skrzywił i pękł. (chyba , że ktoś włożył już krzywy i pęknięty)
u mnie wał z SR20DE Z 1997 ROKU, SILNIK Z ALMERY GTi, wytzymał 360kuca i 450 niutonów, czy to mało?
moze dla ciebie tak, jeśli mialeś wiecej w swoim DET g:(\
I will always keep U in my heart daddy!!
chcesz wkład kłowy albo na synchro do japończyka? odezwij sie na PW :)
TOMALA

gre13 pisze: u mnie wał z SR20DE Z 1997 ROKU, SILNIK Z ALMERY GTi, wytzymał 360kuca i 450 niutonów, czy to mało?
moze dla ciebie tak, jeśli mialeś wiecej w swoim DET g:(\
słuchaj , jak juz napisałem to wiedza nabyta od innych. zawsze jest możliwość pomyłki lub zbiegu okoliczności. ........................................................ następnym razem zastanów się czy to ostatnie zdanie w Twojej odpowiedzi było naprawdę potrzebne. EOT.
Ostatnio zmieniony wt 03 paź, 2006 09:14 przez TOMALA, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”