Zaczynam sie wbijać troche w temat - nie że chce ale musze...
i prośba jest czy ktoś może mnie wspomóc wiedzą i oprogramowaniem?
Chodz o to ze musze odpalić taki zestaw
bluetooth nokia ld-3w i pc
sprzętowo wszystko działa ale nie mam czym sprawdzić czy to działa - jakieś oprogramowanie mapy by sie przydało. Mam automape demo ale sie wiesza przy instalacji a szczeże powiedziawszym szukam jakiejś pełnej wersji.
Poza tym temat ten moze być ciekawy ogólnie z mody jaka zapanował na ten sprzet...
Nawigacje GPS itp.
Moderator: Moderator
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
moze nie dostane ochrzanu bo troche bede sie slizgal po temacie, a mianowicie wrazenia z jazdy z taka mapa.
Mialem mozliwosc jazdy z takim wynalazkiem i stwierdzilem ze moze jak bym pracowal jako kurier i naprawde musialbym odwiedzic wiele miejsc (ilic w miescie) w krotkim czasie to bym z czyms takim jezdzil, ale przyznam ze jadac z taka gadajaca mapa czlowiek chyba czasem przestaje myslec i zatraca sie instynkt orientacji w terenie ... takie moje odczucie, nie neguje wynalazku ale jak dla mnie pozostanie zabawka
a wracajac do tematu: jarkowy ... odpal osiolka, znajdziesz w chwile
Mialem mozliwosc jazdy z takim wynalazkiem i stwierdzilem ze moze jak bym pracowal jako kurier i naprawde musialbym odwiedzic wiele miejsc (ilic w miescie) w krotkim czasie to bym z czyms takim jezdzil, ale przyznam ze jadac z taka gadajaca mapa czlowiek chyba czasem przestaje myslec i zatraca sie instynkt orientacji w terenie ... takie moje odczucie, nie neguje wynalazku ale jak dla mnie pozostanie zabawka
a wracajac do tematu: jarkowy ... odpal osiolka, znajdziesz w chwile
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
ja mam ostatnio duzo do czynienia z nawigacja bo jezdze troche busem po europie . zaleta taka ze wpisuje dokladny adres ulicy w niemczech i numer domu i dojezdzam bez problemu ... albo jade trasa nagle mega korek wpisuje blokada na drodze i znajduje najkrotszy objazd ... rewelacja...
ale do rzeczy ..
jarkowy poszukaj najlepiej na osiolku mapy TomTom . polecam
najlepiej w wersji 5 poniewaz jest polska wersja , masz mape polski , polskie glosy.
jesli jezyk to dla Ciebie nie problem to poszukaj 6 z tym ze mapa polski i tak nic nie zmienila w stosunku do 5 tylko ja przerobili pod 6.
jedna wazna zecz to ze mapa od 6 nie pasuje do 5 i na odwrot.
pozdrawiam
ale do rzeczy ..
jarkowy poszukaj najlepiej na osiolku mapy TomTom . polecam
najlepiej w wersji 5 poniewaz jest polska wersja , masz mape polski , polskie glosy.
jesli jezyk to dla Ciebie nie problem to poszukaj 6 z tym ze mapa polski i tak nic nie zmienila w stosunku do 5 tylko ja przerobili pod 6.
jedna wazna zecz to ze mapa od 6 nie pasuje do 5 i na odwrot.
pozdrawiam
Jesli chodzi o mape polski to najdokldaniejsza jest iGo(rowniez znajdziesz w osiolku) fajna mapka.
pzdr
pzdr
- Nurek200SX
- Stały gość

Mam dla Ciebie mape może taka będzie dobra. Tyko musisz umieć kożystać z sieci Torrent żeby ją sciągnąć. Tu jest link do strony na której jest ta mapa: http://torrentteam.eu/torrents.php?sear ... 0&active=0
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
na PC jest Automapa TPC (mapa polski)
ew Nawigator Europy
daj znac na GG to gdzies Ci to wgram np na ftp Turbokillersow bo akurat
nawigacje uzywam na PC na PDA i nawet na komórce
iGo jest super ale tylko na PDA i tylko aktualna wersja... (na torrentach sa jeszcze stare)
tomtom jest super ale na symbiana (bo na PDA jest iGo i bije tomtoma o glowe
ew Nawigator Europy
daj znac na GG to gdzies Ci to wgram np na ftp Turbokillersow bo akurat
nawigacje uzywam na PC na PDA i nawet na komórce
iGo jest super ale tylko na PDA i tylko aktualna wersja... (na torrentach sa jeszcze stare)
tomtom jest super ale na symbiana (bo na PDA jest iGo i bije tomtoma o glowe
Jeśli chodzi o Polske to kilka razy używałem (na Palmtopie, nie wiem czy będzie na telefon) Automape XL, wiem że ma bardzo duży procent pokrycia powierzchni polski i dojedzie sie z nią praktycznie w na każdą ulice pod każdy numer działki (jest nawet nowe rondo w moim mieście które wybudowali 4 miesiące temu!) jest bez problemowa i tyle co miałem z nią styczność to nie zauważyłem żadnych wad. Innych map nie testowałem, ale te wszystkie mapy zagranicznej produkcji "z prawdziwego zdażenia" nie nadają sie na polske z racji pokrycia powierzchni 20-25% Są tylko główne trasy i często niezbyt dokładne. Ja mam TomToma na europe, a Automape XL na Polske. Jeśli chodzi o TomToma to może nawet byłbym skłonny wymienić go na inny program, ale jaki program będzie na 100% lepszy i gdzie go szukać?
PS. Co do AM XL to tak jak napisał wcześniej blurek, uważam co polska to powinniśmi używać swoich zmysłów, bo z nawigacją jedzie sie jak w jakimś amoku i w sumie przez całą drogę nie myślisz i nie wiesz gdzie się znajdujesz, co innego zagranicą
Chodzi o to że jak drugi raz jedziesz to o wiele trudniej znaleźc tą drogę bo jej nie zapamiętujesz - słuchasz komend głosowych, gaz, kiera i jedziesz to wszystko co robisz. A jak sam szukasz drogi to potem bez problemu ja masz zapamiętaną, orientujesz się w terenie, przynajmiej ja tak mam i to moje zdanie 
PS. Co do AM XL to tak jak napisał wcześniej blurek, uważam co polska to powinniśmi używać swoich zmysłów, bo z nawigacją jedzie sie jak w jakimś amoku i w sumie przez całą drogę nie myślisz i nie wiesz gdzie się znajdujesz, co innego zagranicą
Oststnio testowałem TomToma na Symbiana w noki n80
Działa TT6 na symbiana 9,1 tt5 na starsze > no problem
Działa TT6 na symbiana 9,1 tt5 na starsze > no problem
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]