przepływomierz

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

mam pytanie czy przepływomierz z s14 albo z primery podejdzie do s13 bez przeróbek
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Awatar użytkownika
Gelo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

niestety nie ..
kurczak
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

jeśli zgadza się liczba pinów można go bez dużego problemu zadaptować dla dobrego elektryka wykonalne.koleś do s14ki założyl z 300zx-a wymagała tego większa turbina.wystarczy że liczba pinów sie zgzdza
Załączniki
wyjąłem silnik u siebie...załamka ale będzie żył
wyjąłem silnik u siebie...załamka ale będzie żył
nissan.jpg (2.6 KiB) Przejrzano 4618 razy
kurczak.drift !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

kurczak pisze:jeśli zgadza się liczba pinów można go bez dużego problemu zadaptować dla dobrego elektryka wykonalne.koleś do s14ki założyl z 300zx-a wymagała tego większa turbina.wystarczy że liczba pinów sie zgzdza

Wszystko gitara ale mapa paliwowa sie totalnie rozjedzie. Taki mod wymaga korekty w mapach. Nie mozna sobie od tak wlozyc duzego MAFA.
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
kurczak
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

montowałem do siebie jak jezdziłem sunny gti przepływomierz z iweco(diesel) bo był większy i chodziło.przepływomierz nie wysyła żadnych impulsów,jest tylko zczytywany z niego sygnał więc jeśli komp zaskoczy to będzie chodzić.mapy w seryjnym kompie sie nie przestawią.jeśli już to komputer dokona tylko delikatnej korekty.po odłączeniu klemy na jakiś czas(zależy od sterownika jak długi)i pozbawieniu instalaci el. resztek prądu(np.przekręceniu włącznika swiateł-ze zdjętą klemą ujemna)powróci do seryjnych ustawień...-co nie zawsze działa :mrgreen:
Załączniki
2.JPG
kurczak.drift !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”