Sprowadzanie czesci Ebay ??

Moderator: Moderator

prezes
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

A no wiec co z czym sie je...... nigdy nie sprowadzałem i musze zacząć bo potrzebuje kilka gratów.... jak to wygląda w kosztach ??
tzn jakie sa opłaty dodatkowe cła akcyzy i inne .......
Czy nie ma problemów z wysyłka do PL, dochodzą te rzeczy, slyszeliście o jakiś nieprzyjemnościach zwiaząnych z wydy...m kupującego :wink:
opcja szukaj nie pomogła no chyba ze czegoś niedoczytałem :roll:

wiec jeśli można podpowiedzcie

pozdrawiam

Zapomnialem dodac ze chodzi o E bay.com i co.uk
Sputnik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A co chcesz kupic?
prezes
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Łatwiej bedzie czego nie chce albo czego nie potrzebuje :lol:

Tłoki korby wałki uszczelki IC no jak najwiecej jak najtaniej ;)
Lui
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

kupowałem od tego gościa wskaźnik EGT http://www.moto.allegro.pl/item24627726 ... 6_b18.html

pytałem się właśnie przy okazji o tłoki i korby do sr20det dla kuzyny i nie ma problemu, kupuje na ebay, nie bierze dużo prowizji, może by odrazu większe podwójne zamowienie, gość pisał że wystarczą linki do aukcji

na własną rękę sprowadzanie może się nie opłacić...

edit coś 2700 było by za to:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... :middle:us
prezes
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

OO bardzo pomocne :D napisałem maila do kolesia zobaczymy co z tego wyjdzie....

Rozumiem ze u Ciebie nie bylo rzadnych problemow ?? Składałeś zamowienie u niego czy miał wskaznik na stanie

A i napisales ze na własna reke może sie nie opłacac ? mozesz wytłumaczyc dlaczego

Dzieki za pomoc

Moze wypowiedziały by sie osoby, ktore sciagały coś na własną reką napewno są takie...
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a co tam mozna napisac a co nie...

wszystko zza oceanu - usa, australia, jp podlega opodatkowaniu na granicy. raz cie dupna a raz nie, zalezy...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
prezes
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Bardziej mnie interesuje czy cesto lapia i co sie dziej z takim belikwentem jak zlapia a na paczce jest napisane ze wartosc nie przekracza np. 50$

no i przede wszystkim jakie sa koszta sprowadzenia ile procent cła ile paczka kosztuje itd

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

prezes pisze:Bardziej mnie interesuje czy cesto lapia i co sie dziej z takim belikwentem jak zlapia a na paczce jest napisane ze wartosc nie przekracza np. 50$

no i przede wszystkim jakie sa koszta sprowadzenia ile procent cła ile paczka kosztuje itd

pozdrawiam
22% VAT i 8-10% cło.
Koszta przesylki rowniez podlegaja opodatkowaniu.
Jesli szukasz korb do ca18 to bede mial w przeciagu 2 tyg na stanie.
Jesli sr20 to wg mnie najtaniej wychodzi ebay.com

Intercoolery, kolektory, short shiftery na stanie.
Wydechu jak przyplynie towar, downpipy to samo.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
stahtom

siema.jak masz kogos znajomego w UK (pewnie ktos sie znajdzie,albo dogadaj sie z kims z forum)to podeslij kase na konkretny towar,ten ktos kupi to co chcesz i wysle ci do PL przesylka za ?1/kg i zadnych cel,itp nie musisz placic.pzdr
Lui
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jakby tak policzyć ile kosztowały by te tłoki z korbami z wysyłką do PL + cło i podatek jak złapią to by wyszło więcej

tak podejrzewam (bo tak niektórzy robią) że koleś może mieć jakąś firmę czy coś do której regularnie przychodzą paczki czy nawet jakieś kontenery ściąga i graty do aut idą przy okazji

jakby nie było umawiasz się na konketną cenę i nie masz ryzyka że nagle przyjdzie płacić cło
prezes
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dzieki za odpowiedzi bardzo mi pomogly

zobacze co odpowie ten typ z Poznania o ktorym pisał Lui moze bedzie wszystko ok i czesci beda jesli cos bedzie nie tak bede kombinowac dalej :(
Moze przed Gwiazdka autko bedzie :twisted:
Sputnik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Popros,żeby Ci zapakował w kolorwy papier i napisał "Happy Birthday" :D Do mnie ostatnio przyszła w ten sposob paczka z Japoni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”