wczoraj rozłożylem dyfer,okazało się,żę poprzedni właściciel zacisnął dyfer na siłe i na odwal się niczym amator
p.s szukam dyfra xD a i możliwe,że skrzynie do sr
Co dzisiaj zrobiłeś dla swojego samochodu ?
Moderator: Moderator
drewniane kliny mlotkiem powbijalBinio_ pisze:Tz jak to jest zrobione ?Graczu pisze:wczoraj rozłożylem dyfer,okazało się,żę poprzedni właściciel zacisnął dyfer na siłe i na odwal się niczym amator
a ja wczoraj klocuszki pozmienialem

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
zrobione było tak,dyfer swoja droga jest zacisniety , nie były dopasowane na wymiar podkładki dystansowe kasujace luzy łożysk dyferencjału ,przy montażu dyferencjał nie był wsuniety w gniazda łożysk tylko był skręcony panewkami ślizgowymi na siłe, stad gniazda łozysk zostały zatarte od obudowy łozysk,obudowy kreciły sie razem z łozyskami, wiec bieżnia na dzwonie jest z widocznymi wżerami
Ostatnio zmieniony ndz 30 mar, 2014 16:35 przez Graczu, łącznie zmieniany 1 raz.
S13
wymieniłem olej, zamontowałem nowy gaiger ciśnienia oleju i takie tam kosmetyki
projekt "s13 CA18DET"....
topics34/s13-stock-project-m16-1-by-juris-vt19390.htm
-
Tomek89
- Postojebca

- Kontakt:
fakt, w drifcie amatorskim raczej prędkości "dachowe" rzadko są osiągane,ale mimo to w s13 przy dachu na pewno jest nie wesołoBinio_ pisze:Kacuś - po co rollbar ? - jakoś do mnie wcale nie przemawiają takie rozwiązania, niczego nie poprawiają, podnoszą masę i zmniejszają ilość miejsca w aucie...
w piatek zalozylem przednie blotniki, a w sobote podczas przestawiania auta w garazu troszke go przegonilem 
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- piotras1554
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
przypaliłem trochę go o 1:00 w nocy 
NISSAN 200SX 4.0 V8 1UZ-TFE
PROFI Z NICZEGO
PROFI Z NICZEGO
Binio_ pisze:Kacuś - po co rollbar ? - jakoś do mnie wcale nie przemawiają takie rozwiązania, niczego nie poprawiają, podnoszą masę i zmniejszają ilość miejsca w aucie...
stwierdzilem ze zawsze to jakies zabezpieczenie a jest zrobiony tak ze zawsze mozna przod klatki dospawac. czy ja wiem czy te 20kg jest dla mnie wazne gdy nie startuje w zadnych zawodach? ilosc miejsca w aucie jest i tak juz ograniczona fabrycznie bo malo kto sie zmiesci na tylnych siedzeniach
z rzeczy zrobionych dzisaj wsadzone collar frames pod tylny wozek, przykrecony mocniej zbiorniczek wyrownawczy ktory obijal sie pod maska i stwierdzenie ze trzeba kupic nowy bo ten juz sie kruszy..
Panie ty go nie wietrz tylko składaj. Sezon już się zaczął
projekt "s13 CA18DET"....
canar - to było s14 z 2jz 
Binio - Ladnie 

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen

[/list]