200SX s14a 400KM

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Neo2005 pisze:Przedewszystkim na ponad 400km to zakuć silnik bo przy tej mocy to panewka zbliża się do Twoich drzwi i będzie "puk puk - kto tam - panewka"

Robią z sr'a 400km na nie zakutym ale jeden pojeździ a inny nie.
.
A co ma kucizna do padających panewek ? :D

Co do setupu zippera , jest on bardzo sensowny i przybliża sie do 400hp , jeśli taka wartość była osiągnięta tylko na 1,2 bara to mega WOW!
U mnie na silniku CA18 z GT2871r 0,64 wyszlo 400km przy doladowaniu 1,5 bara a to i tak bardzo dobry wynik , jednynie potwierdza to iż ta turbina to najlepsza opcja do setupu 330-400+
Jak będziesz miał juz pełny setup na stage3a czyli ~350km to by osiągnąć te 400km wystarczy dołożyć wałki i nowe strojenie z większym boostem , opcjonalne regulowane koła ale to juz dobrze by stroiciel sie wypowiedział
3071 bez specjalnych modów bedzie wstawała bardzo późno tak więc szkoda prądu ;)
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

Binio_ pisze:
Neo2005 pisze:Przedewszystkim na ponad 400km to zakuć silnik bo przy tej mocy to panewka zbliża się do Twoich drzwi i będzie "puk puk - kto tam - panewka"

Robią z sr'a 400km na nie zakutym ale jeden pojeździ a inny nie.
.
A co ma kucizna do padających panewek ? :D
No właśnie?

Powaliło mi się z korbą wychodzącą bokiem albo wypalonym tłokiem.
Ostatnio zmieniony pn 22 sie, 2011 09:10 przez Neo2005, łącznie zmieniany 2 razy.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

No to moze cos napisze w temacie zeby nie bylo ze tak sobie pisalem dla picu ;) .
Sporo czasu minelo, sporo sie pozmienialo, po drodze byla przeprowadzka do nowego domu (ahh ten nowy duzy garaz :) ) , przez to brak kasy na zakup s14a i inne problemy.
Dodatkowo w miedzy czasie przypadkowo natknalem sie na 300ZX z32 i moje plany zwiazane z s14a ogolnie ulegly zmianie :P . Mowiac wprost juz mi sie przestal podobac s14a, zakochalem sie w 300ZX :mrgreen: .
Noi trafila sie okazja to tez kupilem takiego, aktualnie sie dla mnie sklada po wymianie turbin i malym remoncie silnika (zdjecia z telefonu wiec sa jakie sa) :

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z gudisow co ma to wieksze turbiny (jakies Garrety, zapomnialem sobie zapisac modelu :P ) , sprzeglo 6 lap XTD , Apexi AVCR , jakis komp ECU Central 20 racing , wydech customowy, zawiecha Koni i Nismo 555 injectors .
Nie hamowal go ale przed remontem scigal sie z kolega w shamowanym Skyline V-SPEC 427bhp i koles wtopil za kazdym razem i to ostro, mowi ze pi razy oko ma ze 450HP , mysle ze styknie :) . Noi problem 400HP mam z glowy, teraz zostaje dobic do 500HP :wink: :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony ndz 15 sty, 2012 04:00 przez Draxan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Ciężkie krówsko ale ma urok ;)
Jak skończysz remont to wybierz sie na rolki by potwierdzic ten wynik by nie było wiecej tego wróżenia z fusów ;)
Awatar użytkownika
piotras1554
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

łatwo się mówi trudniej zrobić ale czekamy na wynik z hamowni powodzenia :wink:
NISSAN 200SX 4.0 V8 1UZ-TFE
PROFI Z NICZEGO :D
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

No taki wlasnie mam zamiar tylko wczesniej musze kupic nowy icek bo teraz ma tylko standardowe boczne, a to nie ma bata zeby styklo na okolice 400KM. Teraz tylko sie zastanowic co lepiej FMIC czy boczne zmienic na lepsze.
Tak czy siak musze jechac na rolki zeby toto wystroic ponownie i zobaczyc czy da rade juz teraz na 500KM, w teori powinien dac :) .
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

FMIC
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”