Ok, dzięki za pomoc.Tomek89 pisze:jak miedziaki to tak czy siak sklepać 0.7~0.8
stopień zimniejsze 7 jak na stronie driftshopu
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
hej. Mam dwa pytania dotyczące wtrysków w SR. Wydaje mi się że dobrze rozumuje ale chce żeby mi ktoś powiedział czy dobrym tokiem ide 
W SR wtryski sa side fit. można zastosować wtryski np z subaru gdzie też są side fit, a czy po zmianie na aftermarketową listwe wtryskową można zastosować wtryski top fit? Dobrze myślę że tak?
I jeszcze drugie pytanko, czy wtryski w Sr są niskooporowe czy wysokooporowe? Bo czy np można po zmianie listwy wtryskowej na top fit można zastosować wtryski powiedzmy z Evo i czy potrzebny do tego bedzie resistor pack czy nie? (bo wtryski z evo są niskooporowe/niskoomowe) ?
W SR wtryski sa side fit. można zastosować wtryski np z subaru gdzie też są side fit, a czy po zmianie na aftermarketową listwe wtryskową można zastosować wtryski top fit? Dobrze myślę że tak?
I jeszcze drugie pytanko, czy wtryski w Sr są niskooporowe czy wysokooporowe? Bo czy np można po zmianie listwy wtryskowej na top fit można zastosować wtryski powiedzmy z Evo i czy potrzebny do tego bedzie resistor pack czy nie? (bo wtryski z evo są niskooporowe/niskoomowe) ?
Chodzi Ci może o side FEED i top FEED? Jeżeli tak to są to tylko miejsca gdzie dany wtrysk jest zasilany z przewodu paliwowego. W użyciu obu typów ogranicza tylko miejsce i to co Ci bardziej odpowiada przy danym projekcie. Nie ma znaczenia jak wtrysk będzie zasilany paliwem.
Na drugie pytanie musi odpowiedzieć ktoś bardziej ogarnięty
Na drugie pytanie musi odpowiedzieć ktoś bardziej ogarnięty
300zx z31 '86 przyszłe drift machine
- borimichal
- -#Moderator

tofik, tak jak kolega pisze,po zmianie kolektora i listwy mozesz zastosowac topfeedy.
Ori wtryski z sr20det sa wysokomowe,takze przy zmianie na niskoomowe trzeba dorzucic resistorpacka
Ori wtryski z sr20det sa wysokomowe,takze przy zmianie na niskoomowe trzeba dorzucic resistorpacka
Miał ktoś w ręku tą rozpórkę? Może ktoś polecić?
http://allegro.pl/przednia-rozporka-nis ... 18000.html
http://allegro.pl/przednia-rozporka-nis ... 18000.html
- Furious
- Stały gość

- Kontakt:
Przeniosę dyskusję z tego tematu tutaj..
topics31/k-ca18det-sruba-od-odmy-w-kole ... htm#268513
Od jakiegoś czasu z odmy wywala mi więcej oleju niż zwykle. Miałem już montować catch tank, ale może da się jakoś ten zaworek na ssaku zregenerować/sprawdzić?
topics31/k-ca18det-sruba-od-odmy-w-kole ... htm#268513
Od jakiegoś czasu z odmy wywala mi więcej oleju niż zwykle. Miałem już montować catch tank, ale może da się jakoś ten zaworek na ssaku zregenerować/sprawdzić?
Furious, powiem ci ze wymienilem na inny uzywany i jest duuuzo lepiej,
porownywalem oba miedzy soba i oba zamykaly, ale ten gorszy mial jakby wiekszy opor w suwaniu sie tego wewn. elementu.
podmien na inny i zobacz rezultat.
porownywalem oba miedzy soba i oba zamykaly, ale ten gorszy mial jakby wiekszy opor w suwaniu sie tego wewn. elementu.
podmien na inny i zobacz rezultat.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
dzięki koledzy za słuszne odpowiedzi.
Kontynuując
z innej beczki. Jest takie ustrojstwo w s14, zaraz obok filtra powietrza co się zwie filtr oparów paliwa. Chce to wywalić z tym że idzie do tego kilka wężyków, co z tym gównem zrobić? pozaślepiać czy jak? Nie wiem jeszcze gdzie one idą bo się tam jeszcze niedogrzebałem, ale jutro albo pojutrze będę działał i wyjechać z tym bym chciał
Kontynuując
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
Jeden idzie w podloznice i tam "odprowadza opary" drugi idze z baku paliwa do tego oto wlasnie filtra.
Te 2 z tego co pamietam mozesz wywalic calkiem, tylko nie pamietam czy czegos tam nie trzeba zaslepic, niech inni sie wypowiedza
Te 2 z tego co pamietam mozesz wywalic calkiem, tylko nie pamietam czy czegos tam nie trzeba zaslepic, niech inni sie wypowiedza
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
jest na forum diy, ale dostepny dla klubowiczow/sympatykow,
jak znajdziesz w serwisowce schemat podcisnien to bedziesz wiedzial co wywalic, a co zaslepic.
Jak nie wiesz gdzie co idzie, to w serwisowce znajdziesz najlepsza odpowiedz
jak znajdziesz w serwisowce schemat podcisnien to bedziesz wiedzial co wywalic, a co zaslepic.
Jak nie wiesz gdzie co idzie, to w serwisowce znajdziesz najlepsza odpowiedz
onepointeightT
już się pozbyłem tego gówna
... i jeszcze kilku innych wężyków.
... i pompy wspomagania i jeszcze kilku innych zbędnych rzeczy pod maską
robi się znacznie przejrzyściej 
... i jeszcze kilku innych wężyków.
... i pompy wspomagania i jeszcze kilku innych zbędnych rzeczy pod maską
Bede otwieral SRa. Wymieniac panewki glowne i korbowe, czy tylko korbowe, czy moze w ogole ich nie ruszac? (problemu z nimi nie mam zadnego na dzien dzisiejszy, chodzi mi o profilaktyke i zapobieganie)
hmm, jak miał byś zamiar wymieniać to dobrze by było wyciagnąć wał i dać do szlifierni na pomiary