200sx czy Skyline ?? co wybrac ??

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Witam wszystkich bardzo serdecznie , stoje wlasnie u progu zakupu auta i zaczalem myslec . Poczatkowo chcialem Skyline'a R33 GTS-25T spec 2 , ale teraz sie tak zastanawiam , bo w Polsce ciezko bedzie go zarejestrowac , o przekladce nawet nie mysle , za duzo przykrych opinii sie naczytalem , a co racja to racja ze bedzie troche klopotliwe wyprzedzanie . Druga opcje jaka biore pod uwage to 200sx s13 po lifcie , z racji tego ze pare lat temu mialem takowego i bardzo milo go wspominam . Dokladnie mysle o tym egzemplarzu :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11104881

reszte pieniedzy wsadzilbym w jego tuning , a jest to nie mala sumka :)
Co o tym myslicie ?? ktore rozwiazanie bedzie lepsze ??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 06 lut, 2010 02:31 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

reszte pieniachow wsadzilbys w doprowadzenie do co conajmniej zdrowej serii... ale moze przesadzam.

Musisz sie liczyc z korozja, oraz nie znanym stanem silnika (pewnie jak zwykle jezdzila nim niepalaca babcia tylko do kosciola)

Poczytaj tematy na forum, miedzy innymi temat allegro toplista, moze znajdziesz informacje akurat o tym egzemplarzu.

[ Dodano: Sob 06 Lut, 2010 00:31 ]
topics20/allegro-toplista-vt10359,1035.htm#126474
Ostatnio zmieniony sob 06 lut, 2010 00:29 przez ODINN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
Pieronek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

było o nim, jest w dziale allegro toplista, ktos ogladal i podobno padaka.
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

no to moze nie mowmy akurat dokladnie o tym egzemplarzu , bo nie jest to tutaj najwazniejsze . Chodzi mi bardziej o to co wybrac , Skyline czy 200 sx . Jak zapadnie decyzja wtedy bede szukal pomocy co gdzie i jak . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 06 lut, 2010 00:50 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pieronek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jeśli ma to być to auto do jazdy na co dzien to ja bym wybrał 200sx'a
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

garnij R33 wzucaj kiere na nasz strone bez problemu :D rejestracja i latasz spokojnie, bez stresowo :D
duzo na ten tema bylo na forum
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

przekladka nie wchodzi w gre . Auto ma byc "moja twierdza" , powiedzmy pokazowym dupowozem , ale takim zebym nie musial chylic czola bmw 2,5 . Dobrze podkrecona s13 da sobie rade , ale ciezko dzisiaj znalezc zdrowy egzemplarz , zaluje ze sprzedalem swojego .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Awatar użytkownika
Rzodkiewa
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Najlepiej kup możliwie zdrową s13 i wrzuc tam SR/RB/1JZ, a skay'a sobie odpuści... chyba, że masz zamiar wyjechac nim raz na 2 tygodnie polansowac sie po mieście. Jak masz więcej siana to może S14/S14a? Tak naprawde mając zdrową serie CA nie musiał bys sie obawaic Szwabów :D
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Na otomoto , albo allegro jest S14 250SX, ja bym poszedł w tą stronę, choć jeszcze lepszym rozwiązaniem byłby S13 RB25 :)

Ten 250SX był w granicach 25 tysi.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

a czemu nie chcesz robic przekladki ? w Pl jezdza juz skaye z kiera po naszej stronie i chyba nikt nie palcze z tego powodu
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

bybs pisze:a czemu nie chcesz robic przekladki ? w Pl jezdza juz skaye z kiera po naszej stronie i chyba nikt nie palcze z tego powodu
zapraszam na forum angliki.pl , tam jest duzo do poczytania na temat przekladek , taka lektora podrafi zniechecic do przekladki .

[ Dodano: Sob 06 Lut, 2010 12:21 ]
Rzodkiewa pisze:Najlepiej kup możliwie zdrową s13 i wrzuc tam SR/RB/1JZ, a skay'a sobie odpuści... chyba, że masz zamiar wyjechac nim raz na 2 tygodnie polansowac sie po mieście. Jak masz więcej siana to może S14/S14a? Tak naprawde mając zdrową serie CA nie musiał bys sie obawaic Szwabów :D
Po co przekladac silniki ?? orginalne sa wystraczajaco zwawe , jesli okaze sie za slaby mozna go troche podrasowac .
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

a ja bzm juy dawno zamknal ten temat
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

A ja zapraszam do przejażdzki z kupna mojego skaja ;)
Jezdzi po polsce juz z 5 lat i jakos nic złego sie nie dzieje.
Obrazek
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Maretzky pisze:A ja zapraszam do przejażdzki z kupna mojego skaja ;)
Jezdzi po polsce juz z 5 lat i jakos nic złego sie nie dzieje.
Wybacz ale szukam spec 2 (1996-1998) Ale mozesz sie pochwalic ile pozera Twoj Sky , bede mial jakies wstepne wyobrazenie ;)

[ Dodano: Nie 07 Lut, 2010 02:13 ]
Chcialem zebyscie wymienili jakies argumenty przemawiajace za lub przeciw kupna Sky , albo 200 sx , lub moze jakies porownanie kosztow utrzymania / eksploatacji . ( wiadomo ze 200 sx bedzie tanszy , ale wole to na liczbach zobaczyc ) . Jesli nie jest to jakis wielki problem to bede wdzieczny za pomoc .

[ Dodano: Czw 04 Mar, 2010 15:18 ]
A wiec kupilem Skyline'a R33 spec 2 RB25DET . Po dobrych 6 miesiacach poszukiwan znalazlem egzemplarz godny zaufania . Rok temu importowany do Anglii z Japonii juz tuningowany . Stos papierow ledwo mieszczacych sie w schowku , same firmowe rzeczy takie jak kompletny wydech z nierdzewki HKS , filtr powietrza HKS grzyb , blow-off BLITZ , sportowe zawieszenie NISMO regolowana twardosc , sztywny jak decha ... rozporki przod i tyl NISMO , piekne alu 18" z baaardzo szerokim rantem ( widoczne w lusterkach :) ) wieksze wtryski , downpipie , dokladki zderzakow i progow itp itd . Ze swojej strony doloze FMIC , neonki i moze jeszcze pozniej cos wymysle :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”