Zabranie dowodu
Moderator: Moderator
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Może wie ktoś ile mam czasu na odzyskanie dowodu rejestracyjnego? Musze zrobić przegląd.
- MORDA
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Na pewno dostałeś tymczasowe pozwolenie na 7 dni. Więc lepiej się wyrobić w tym czasie , zrobić przegląd i będzie Cacy. Niekiedy są Jaja kiedy dowodu Ci nie oddadzą i trzeba za nim krążyć .... ;p
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
problem w tym ze dzisiaj ten dzien mija a auto stoi
Mogą dołożyć czy raczej luz?
Jak ten termin Ci mija to teoretycznie musisz na lawecie auto zawieść na stacje diagnostyczną i zrobić przegląd, a później ze świstkiem ze stacji już chyba do wydziału komunikacji, bo policja odsyła dowody własnie tam 
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Mi kiedyś zabrali dowód na tydzień przez wyjazdem nad morze. Dostałem pokwitowanie na 7dni, dowód miał być u mnie w wydziale ruchu drogowego do odebrania.
Zrobiłem od razu przegląd i dostałem papierek ze stacji. Potem czekałem, aż policja odeśle dowód do starostwa. No i się nie doczekałem w ciągu tych 7 dni, więc zadzwoniłem na policji i się dowiedziałem, że muszę czekać. Mogę jeździć bez dowodu, ale z tym pokwitowaniem (już nie ważnym) oraz z papierkiem ze stacji diagnostycznej. No i tyle w tym temacie (dowód odzyskałem po prawie 3 tygodniach, zatrzymany w Warszawie, odzyskany w Płocku, tylko 100km).
Zrobiłem od razu przegląd i dostałem papierek ze stacji. Potem czekałem, aż policja odeśle dowód do starostwa. No i się nie doczekałem w ciągu tych 7 dni, więc zadzwoniłem na policji i się dowiedziałem, że muszę czekać. Mogę jeździć bez dowodu, ale z tym pokwitowaniem (już nie ważnym) oraz z papierkiem ze stacji diagnostycznej. No i tyle w tym temacie (dowód odzyskałem po prawie 3 tygodniach, zatrzymany w Warszawie, odzyskany w Płocku, tylko 100km).
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
Dowod bedzie do odebrania w wydziale komunikacji.
Przeglad mozesz sobie zrobic kiedy ci sie podoba i dowod odebrac tez tyle ze nie mozesz sie teoretycznie tym pojazdem poruszac po uplywie terminu z pokwitowania.
Jak przejedziesz przeglad to dostaniesz swistek od dignosty i z tym idziesz do WK - odbierasz dowod potem powinienes pojechac spowrotem na ta stacje zeby ci wbil przeglad do dowodu.
Przeglad mozesz sobie zrobic kiedy ci sie podoba i dowod odebrac tez tyle ze nie mozesz sie teoretycznie tym pojazdem poruszac po uplywie terminu z pokwitowania.
Jak przejedziesz przeglad to dostaniesz swistek od dignosty i z tym idziesz do WK - odbierasz dowod potem powinienes pojechac spowrotem na ta stacje zeby ci wbil przeglad do dowodu.
Ostatnio zmieniony pt 24 wrz, 2010 20:59 przez ige, łącznie zmieniany 1 raz.
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Dzięki panowie teraz juz wiem co i jak