instalacja lpg a wtrysk bezpośredni
Moderator: Moderator
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Panowie ojciec chce kupić lexusa is250. V6 z bezpośrednim wtryskiem. Podobno nie można założyć lpg. Ktoś coś o tym wie?
-
Wiscoo
Założyć można, problem taki jak w silnikach grupy VW (mowa o TSI i TFSI) - wtryski mają tendencję do upalania się przy źle wystrojonej instalacji.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Też mi się tak panowie wydawało, ale wyczytałem że problemem jest to że wtrysk jest zainstalowany w komorze spalania(za zaworami w każdym razie) i jeśli nie ma paliwa które go chłodzi to może się wypalić. Znalazłem firmę która instaluje lpg do wtrysku bezpośredniego na zasadzie hybrydy. Trochę benz troche gazu. Ale niestety nie mają w ofercie instalacji do is250. Po za tym czemu nie zainstalować lpg na seryjnych wtryskach? Może chodzi o sterowanie? Jestem ciekawy waszego zdania, bo wiadomo że teoria sobie a my tuningowcy wiemy lepiej 
-
Wiscoo
Zapytaj kogoś, kto montuje instalacje PRINS - jest to 1 liga wśród instalacji V generacji, najlepsze jednostki sterujące i japońskie listwy wtryskowe. Powinno podpasować. W razie czego, dam Ci namiar na serwis z Wrocławia - przynajmniej telefonicznie zorientujesz się co i jak, ręczę za nich, że dadzą Ci rzetelną odpowiedź.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
czekam na pw!
-
jturbo
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
niestety ale Prins jeszcze nie wprowadził do gry instalacji 5 generacji ,wiem że pracują nad tym i mają lada chwila wprowadzac na rynek ,co do wtrysku bezposredniego to da sie zamontowac a problem jest w chłodzeniu wtryskiwaczy benzynowych które sie poprostu zacierają ,zestawy są już gotowe do grupy vag nawet miałem okazje już robiś octawie RS TFSI ,i działa ;)ale auto pali i bezyne i lpg,procentowo ok 80 do 20 %,wracając jeszcze do 5 generacji to robi już firma Vialle i I-COM w której gaz jest podawany własnie przez wtryski bezynowe
wytstarczy taka odpowiedz ??
wytstarczy taka odpowiedz ??
fiat 125p 2,0-było
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Odpowiedź o jaką chodziło! Dzwoniłem do prinsa usłaszałem dokładnie to o czym piszesz! Jeszcze jak przybliżysz temat firm i-com i tej drugiej to będzie full. Jak to sie sprawdza w praktyce? I czemu inne firmy nie chca stosować tego rozwiązania(na ori wtryskach)?
-
jturbo
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
wiec :
może na początek 5 generacja to tylko firma vialle i I-com ,jest to podanie gazu w stanie ciekłym ,nie ma reduktora który wystepuje w pozostałych generacjach ,ale przez to wymuszona jest pompa która znajduje sie w zbiorniku gazu ,frima vialle nie wiem dużo o niej bo nigdy nie montowałem ,ale wiem że robią już FSI lecz nie wiem jak jest podawany gaz ,firma I-COM znana w polsce mniej ,mam juz na swoim koncie ponad 60 instalacji takich zamontowanych lecz nie FSI ,ostatnio wprowadzili instalacje własnie do wtrysku bezposredniego w którym gaz podawany jest wtryskami benzynowymi,ogólnie fajny pomysł tylko ..... niestety pompy które znajdują sie w zbiorniku od idealnie czystego gazu jaki jest w polsce
padają jak kawki ,przez to w polsce już nie ma nawet przedstawiciela tej firmy wiec fajne ale nie polecam .
Moge Ci tylko zaproponowac firme BRC ale powiem prawde że nie wiem czy maja już zestawy do japonców ,ale na tą chwile oferują najlepsze i najmniej awaryjne zestawy do FSI
możesz poszukac, filia BRC znajduje sie w Tarnowie ,nazywa sie CZAKRAM
i jeszcze powiem Ci że w polsce zaczeli robic FSI firma KME z Łodzi możesz też ich zapytac ale podejdz do nich z dystansem i zobacz co oferują
może na początek 5 generacja to tylko firma vialle i I-com ,jest to podanie gazu w stanie ciekłym ,nie ma reduktora który wystepuje w pozostałych generacjach ,ale przez to wymuszona jest pompa która znajduje sie w zbiorniku gazu ,frima vialle nie wiem dużo o niej bo nigdy nie montowałem ,ale wiem że robią już FSI lecz nie wiem jak jest podawany gaz ,firma I-COM znana w polsce mniej ,mam juz na swoim koncie ponad 60 instalacji takich zamontowanych lecz nie FSI ,ostatnio wprowadzili instalacje własnie do wtrysku bezposredniego w którym gaz podawany jest wtryskami benzynowymi,ogólnie fajny pomysł tylko ..... niestety pompy które znajdują sie w zbiorniku od idealnie czystego gazu jaki jest w polsce
Moge Ci tylko zaproponowac firme BRC ale powiem prawde że nie wiem czy maja już zestawy do japonców ,ale na tą chwile oferują najlepsze i najmniej awaryjne zestawy do FSI
możesz poszukac, filia BRC znajduje sie w Tarnowie ,nazywa sie CZAKRAM
i jeszcze powiem Ci że w polsce zaczeli robic FSI firma KME z Łodzi możesz też ich zapytac ale podejdz do nich z dystansem i zobacz co oferują
fiat 125p 2,0-było
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
O ja nie mądry jak ja na to nie wpadłem
Dzięki morris masz
A tak na poważnie to dzięki za info jturbo. Bardzo przydatne! Jeszcze powiedz mi czy ty instalujesz gaz? Można do ciebie uderzać jak trzeba?
A tak na poważnie to dzięki za info jturbo. Bardzo przydatne! Jeszcze powiedz mi czy ty instalujesz gaz? Można do ciebie uderzać jak trzeba?
-
jturbo
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
pewnie że można
tylko ja montuje w niemczech
z łodzi masz jakieś 1000 KM
oddaje niemcom za 1945 ,teraz ja ich gazuje
,ale jesli o info to można pisac ,co wiem to odpowiem
oddaje niemcom za 1945 ,teraz ja ich gazuje
fiat 125p 2,0-było
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Gazuj szwabów! Ubogo strój coby wesoły strumyczek potopionych tłoków popłynął;) Szkoda że taki kawał chociaż wcale nei wykluczone ze sie nie wybiorę! Na pewno nie teraz ale za jakiś czas jest to całkiem możliwe! Is'ikiem tak sie pomyka ze 1000km to czysta przyjemność:D Jeszcze raz dzięki za rzetelne info. Będę się odzywał w tym temacie jak coś jeszcze będe chciał sie dowiedzieć:)