witam czy to dziala czy tylko sciem. zastanawiam sie nad zakupem tego
http://allegro.pl/rust-evader-urzadzeni ... 14484.html
w necie sa rozne zdania moze ktos miao do czynienia z tym uzadzeniem...
czekam na wasze zdanie
ciekawe czy ktos wie cos na temat tego urzadzenia
Moderator: Moderator
- roball
- Postojebca Nałogowy

Fizyko-chemiczne podstawy są, chodzi o stworzenie ogniwa galwanicznego - wystarczy połączyć z żelazem metal który jest bardziej elektroujemny, na tym polega skuteczność ocynku (blacha nawet w zadrapaniach mniej rdzewieje niż czarna). Problemem jest skala, a konkretnie powierzchnia anody. Myślę że to konkretne urządzonko ma marne szanse, w opisie wspomniane jest takie za 2000zł i to ma sens, rzecz w ilości materiału zastosowanego na anodę.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
-
Wiscoo
Dokładnie, wydaje się, że nawet do nysy trzeba by zastosować takich z 5, żeby to działało.
co mnie zastanawia- na corse wystarczy 1 urządzenie hehehehhehehehheh
moja nawet jak stoi w suchym garażu, to i tak słysze chrupanie
moja nawet jak stoi w suchym garażu, to i tak słysze chrupanie
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
-
Wiscoo
A jaką masz? Bo mój ojciec ma B z 98 roku (wyprowadził z salonu) i do teraz nic się nie dzieje.
ja mam 95 
stan ogolny calkiem, ale standardowo jka to opel tu i tam jakies małe ogniska rdzy- rdza na tylnych podłużnicach nad sprężynami- juz się nie mogę doczekać jak spruchnieje do tego stopnia, że sprężyny "głębiej' usiądą.
porównując jednak CB ze starszymi oplami, znacząco poprawili lakiery lub technologie lakierowania- lub zabezpieczenia antykorozyjne.
Wracając do urządzenia- ciekawe jakie wymiary miały te ze skody
stan ogolny calkiem, ale standardowo jka to opel tu i tam jakies małe ogniska rdzy- rdza na tylnych podłużnicach nad sprężynami- juz się nie mogę doczekać jak spruchnieje do tego stopnia, że sprężyny "głębiej' usiądą.
porównując jednak CB ze starszymi oplami, znacząco poprawili lakiery lub technologie lakierowania- lub zabezpieczenia antykorozyjne.
Wracając do urządzenia- ciekawe jakie wymiary miały te ze skody
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
- roball
- Postojebca Nałogowy

Urządzenie to dość szumnie powiedziane - kawałek materiału o jak największej powierzchni połączony z nadwoziem, puszczanie prądu tylko wspomaga efekt. Spokojnie można zastąpić anodą jakiś element który i tak w aucie występuje, np. metalowe wzmocnienia zderzaków. Problem w tym że co jakiś czas anodę trzeba wymieniać (coś zgnić musi).
@kamil 240,
Jak masz ogniska korozji to nie licz że je magicznie wyleczysz lub zatrzymasz korozję w ten sposób...
@kamil 240,
Jak masz ogniska korozji to nie licz że je magicznie wyleczysz lub zatrzymasz korozję w ten sposób...
-
Wiscoo
No właśnie. Generalnie fizycznie to działa, ale kwestia wydajności procesu. Bo rozumiem, że ładunki tutaj muszą rozchodzić się po całej karoserii, tak?
-
kamil 240
- Stały gość

czy jak bym wstawil 5 urzadzen to da rade?
mam teraz duzo nowszy samochod i chcialbym zeby pozostal w stanie takim jaki jest zdby nic sie nie zaczynalo dziac. mam ostatni model eclipse 2g z 1999roku...
mam teraz duzo nowszy samochod i chcialbym zeby pozostal w stanie takim jaki jest zdby nic sie nie zaczynalo dziac. mam ostatni model eclipse 2g z 1999roku...
- roball
- Postojebca Nałogowy

chyba nic nie zrozumiałeś - wystarczy ci jedno "urządzenie" - wstaw tylko większą anodę.kamil 240 pisze:czy jak bym wstawil 5 urzadzen to da rade?