Posiadam felgi Rays'a wraz z ich oryginalnymi dystansami. Wczoraj próbowałem odkręcić tylne koła i się okazało, że jedna śruba się kręci dookoła. Ewidentnie kręci się szpilka w dystansie.
Czy ma ktoś jakiś pomysł, który pozwoli mi odkręcić koło bez zniszczenia felgi?
Ewentualnie mogę poświęcić tą szpilkę, bo i tak później będę musiał coś zrobić żeby się nie kręciła.
Powiem tyle, że śruba zaczyna się kręcić wtedy, gdy używam klucza z przedłużką (samą ręką nie idzie jej przekręcić).
Problem ze szpilką w dystansie
Moderator: Moderator
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
Ale kreci Ci sie szpilka nissanowska czy masz dodatkowe w dystansach?
Ciezka sprawa. Najlepiej do jakiegos mechanika pojechac bo wulkanizator powie pewnie ze sie nie da. Ja tak mialem ostatio ze mi sie wszystkie sruby zapiekly i nie moglem zadnego kola sciagnac a sruby mam wszystkie zabezpieczajace bo innych nie da rady wsadzic. Wulkanizator powiedzial ze sie nie da. Ja skrzywilem klucz. Pojechalem do kolegi z wulkanizacji...strzelal z pneumata..nic. Dopiero na breszke poszlo.
W kazdym razie pzostaje Ci:
a) jechac do mechanika moze cos poradzi
b) wymienic z amorem:D
c) jak zrobil moj sasiad bo tez nie mogl odkrecic i jezdzi na letnich w zimie. Ale on ma cos z dynia wiec nie polecam.
Ciezka sprawa. Najlepiej do jakiegos mechanika pojechac bo wulkanizator powie pewnie ze sie nie da. Ja tak mialem ostatio ze mi sie wszystkie sruby zapiekly i nie moglem zadnego kola sciagnac a sruby mam wszystkie zabezpieczajace bo innych nie da rady wsadzic. Wulkanizator powiedzial ze sie nie da. Ja skrzywilem klucz. Pojechalem do kolegi z wulkanizacji...strzelal z pneumata..nic. Dopiero na breszke poszlo.
W kazdym razie pzostaje Ci:
a) jechac do mechanika moze cos poradzi
b) wymienic z amorem:D
c) jak zrobil moj sasiad bo tez nie mogl odkrecic i jezdzi na letnich w zimie. Ale on ma cos z dynia wiec nie polecam.
(O O/ - - \O O)
--------------------
.oo
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Kręcą się szpili w dystansie. Ja będę walczył w weekend młotkiem oraz pneumatem. Bo klucz z przedłużką tylko obracają całą śrubą ze szpilką.
Pneumatem ma szanse jesli nie przypiekla sie na amen. Moze prysnij czyms. Jest taki srodek penetrujacy do zapieczonych srub. Po tym sprobuj.
Ostatnio zmieniony pn 10 sty, 2011 14:37 przez dapper, łącznie zmieniany 1 raz.
(O O/ - - \O O)
--------------------
.oo
- piotras1554
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
dapper pisze:c) jak zrobil moj sasiad bo tez nie mogl odkrecic i jezdzi na letnich w zimie. Ale on ma cos z dynia wiec nie polecam.
NISSAN 200SX 4.0 V8 1UZ-TFE
PROFI Z NICZEGO
PROFI Z NICZEGO
- Nurek200SX
- Stały gość

Możesz też spróbować dokręcić z całej siły(może szpilka wyleciała z radełka i dlatego się obraca) i wtedy wejdzie na swoje miejsce to może to coś da. Może się radełko wyrobiło i się obraca cały czas wtedy to już problem. Możesz też spróbować wwiercić się w tą śrubę i wtedy zniszczysz śrubę i nakrętkę ale za to koło będzie zdjęte:D
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Też myślę że wiertarka tutaj będzie chyba najskuteczniejsza, ale próbuj czym się da.
Powodzenia
Powodzenia
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Problem rozwiązany. Brat od wtorku codziennie psikał felerną śrubę WD40 i dziś delikatnie kluczem z przedłużką śruba puściła, i obyło się bez niszczenia felg/śrub.

[/center]