Jako ze powoli zbliza sie zakup mojego wymarzonego auta (mysle ze 2 max 3mce, jak nie strace pracy
Jako ze jestem nowy na tym forum a do tego nigdy nie mialem auta z turbo ( ze "sportowych" to tylko toyota celica VI GT ) bardzo bym prosil o ulgowe potraktowanie tego tematu i cierpliwosc
Ok, wracajac do sprawy : Planuje kupic s14a juz lekko modzonego, tak minimum celuje w 300 konną sztuke, co by nie bawic sie od podstaw we wszystko, bo narazie nie mam za bardzo gdzie.
Mniej wiecej wiem jak uzyskac moc rzedu 350-370KM , ale jednak strasznie mnie kusi zeby zlamac magiczna bariere 400KM. Moje pytanie brzmi nastepujaco: Co dokladnie potrzebuje do uzyskania takiej mocy (niewiele ponad 400, wiecej mi nie trzeba)?
Auto nie bedzie mi nigdy sluzylo do mega upalania bokami na torze, raczej do szybkiej jazdy itp. , to ma byc bezpieczny setup ale nie "na zapas", ze rownie dobrze mogl bym na nim miec 500KM
Czy turbinka GT2871r da rade do 400KM czy niestety bede musial szukac juz czegos innego?
Prosil bym o jakies w miare konkretne informacje (z linkami albo chociaz z nazwa rzeczy ktorej potrzebuje), bo ze potrzeba mi lepszej pompy paliwa czy tam wiekszego IC to wiem, ale nie wiem jakiego konkretnie zeby to mialo rece i nogi
Z gory bardzo dziekuje za pomoc i jesli temat zalozylem w zlym dziale bardzo prosze o przeniesienie