szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Posty: 227
Rejestracja: pn 24 lis, 2003 19:04
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Ja regenerowalem w okolicy Warszawy wesola-sulejowek. Jestem zadowolony oprócz tego że przewody odwrotnie zamontowali.
Kosztowało to 850 PLN. Patrząc po cenach maglownic to sporo taniej wychodzi regeneracja. Myślę że wysyłkowo też regenerują.
Ostatnio zmieniony śr 04 kwie, 2018 21:00 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
eMTi
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 63
Rejestracja: pt 05 maja, 2006 16:36
Lokalizacja: Chełm
Kontakt:

Witam
Miał ktoś styczność z takim chińczykiem? :)
https://pl.aliexpress.com/item/Adjustab ... autifyAB=0

W opiniach widać ze ktoś z PL zamówił :)
WONSKI
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 55
Rejestracja: czw 08 mar, 2012 11:31
Lokalizacja: Wyszków
Kontakt:

Mam problem z Ca a mianowicie , nie wkręca się powyżej 2000 a odpięcie przepływki nic nie zmienia , nawet na odpalonym silniku nie gaśnie . Sprawdzałem wtyczkę, przewody do przepływki i wszystko całe . Czyżby przepływka padła ? Czy ma ktoś z okolic Warszawy pożyczyć lub sprzedać przepływkę .
Awatar użytkownika
Golec
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Posty: 361
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 12:36
Lokalizacja: Piaseczno

WONSKI, mam w raszynie
WONSKI
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 55
Rejestracja: czw 08 mar, 2012 11:31
Lokalizacja: Wyszków
Kontakt:

Prepływkę już pożyczyłem i dalej to samo . Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ?
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3140
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

WONSKI, jezeli wkreca Ci sie tylko do 2000rpm i nie ma znaczenia czy podpieta przeplywka czy nie,
to obstawialbym wiazke do przeplywki, sprawdz wtyczke czy kabelki nie zlamane/urwane,
idz wzdloz kabla i szukaj widocznych uszkodzen, jak dalej nic,
to serwisowka - schemat, miernik i sprawdzasz przejscie wtyczka przeplywki->ecu.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Aras
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 195
Rejestracja: pt 23 lis, 2012 07:48
Lokalizacja: Kraków

Pany, czy kupno SR20DE z s15 z myślą o swapie do S13 i jego późniejszym uturbieniu ma sens?
S13 CA18DET
Awatar użytkownika
Saqu
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Posty: 1033
Rejestracja: ndz 17 kwie, 2011 20:18
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

nie.. zaraz się okaże, że były jakieś różnice typu brak natrysków na tłoki, wyższa kompresja etc...

Ale jak coś to będę miał nie długo na sprzedaż sr20det z s15 z 6 biegową skrzynią mocnym sprzęgłem etc.
Poszukuję...
Awatar użytkownika
Aras
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 195
Rejestracja: pt 23 lis, 2012 07:48
Lokalizacja: Kraków

a jaki prajs +/-?
S13 CA18DET
Awatar użytkownika
Saqu
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Posty: 1033
Rejestracja: ndz 17 kwie, 2011 20:18
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

około 13k
Poszukuję...
Awatar użytkownika
Tadzik
Stały gość
Stały gość
Posty: 207
Rejestracja: pt 06 mar, 2009 19:59
Lokalizacja: Koszalin/Wrocław
Kontakt:

Siemanko!
Orientuje sie ktoś jaka jest średnica, dlg (mniej więcej) i gwint dolnych przewodów od wspomy w s13?? I jak duże ciśnienie tam panuje?
Facebook S13 Nardo
Awatar użytkownika
luk
Stały gość
Stały gość
Posty: 205
Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 17:50
Lokalizacja: Węgierska Górka

Na wyjściu z pompy coś koło 70 bar
Awatar użytkownika
Aras
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 195
Rejestracja: pt 23 lis, 2012 07:48
Lokalizacja: Kraków

Pany ile trzeba położyć na stół za ładny oem błotnik przedni?

350-400 PLN to jest sensowna cena? Bo wydaje mi się sporo, ale może się nie znam.
S13 CA18DET
Kuba.a
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 177
Rejestracja: śr 12 lis, 2014 20:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Aras, jak jest na prawdę ładny, to chyba nie najgorsza. Są tacy, co za 500zł nie sprzedadzą, a za granicą często bywa tylko drożej.
______

Powiedzcie mi, czy średnica stabilizatora przedniego i średnica tulei wahacza przedniego w S13 są standardowe dla pewnych roczników, czy wkładali co mieli na półkach?

Pytam, bo chciałbym kupić zestaw poliuretanów z Olkusza, a nie mam za bardzo dostępu do auta na razie.

Jeśli są standardowe, to byłbym wdzięczny, gdybyście mi podpowiedzieli jakie są te średnice - mój złomek to '89 rok :)
Awatar użytkownika
Aras
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 195
Rejestracja: pt 23 lis, 2012 07:48
Lokalizacja: Kraków

Dzięki chciałem się zorientować, bo rozstrzał cenowy jest duży, a wiadomo błotnik, błotnikowi nie równy
S13 CA18DET
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”