szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
luki343
Stały gość
Stały gość
Posty: 490
Rejestracja: pn 12 lip, 2010 10:15
Lokalizacja: Sokołów/Warszawa

Szybkie pytanko,
Co jakiś czas spadają mi gumy na dolocie (losowo), mam rury z nierdzewki, silikony z FMIC'a i opaski (jakieś takie zwykłe z motoryzacyjnego) i co jakiś czas którąś zwali, robi się to już trochę nudne. Opaski doje** na max i nie wytrzymują, zauważyłem że gotowe rurki często mają przetłoczenie na końcach rury i myślę że to rozwiązanie na moje problemy. Jest jakiś patent jak to wykonać? Bo nawet nie bardzo wiem jakiego narzędzia do tego szukać...
CA18
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3124
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

luki343, dokladnie jest tak jak piszesz, rura bez jakiegos kształtowego zakonczenia zawsze bedzie za sliska, zwlaszcza jak sie jeszcze z odmy "zaolejone" powietrze tam dostanie.

taki patent na szybko to rozgiecie w kilku punktach koncowki rury przy pomocy obcęg/francuza,
inna opcja to napawac punkty ktore dadza zgrubienie na koncu rury.

trzecia opcja to zrobienie rantu na koncu rury, ale do tego potrzebna jest maszynka z dwoma rolkami ksztaltowymi, cos takiego jak na filmiku ponizej, na szybko znaleziony w necie

[video]http://www.youtube.com/watch?v=g3y7wyTJGow[/video]
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Posty: 1417
Rejestracja: śr 30 maja, 2007 07:06
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Kontakt:

Ja u siebie porobiłem spawy co 2cm po obwodzie rury, żeby nie ściągało.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
luki343
Stały gość
Stały gość
Posty: 490
Rejestracja: pn 12 lip, 2010 10:15
Lokalizacja: Sokołów/Warszawa

szaman, kamilp1908, dzięki za pomoc.
Znalazłem coś takiego:
http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=58790

Mam zamiar wykonać coś podobnego jak w linku wyżej, jak nie wypali to będę punkty spawać :D
CA18
Awatar użytkownika
Aras
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 195
Rejestracja: pt 23 lis, 2012 07:48
Lokalizacja: Kraków

Pany, ma ktoś może rozpórkę STAFFA, czy ich produkty są godne polecenia?
S13 CA18DET
PrzeRuSco
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 59
Rejestracja: wt 03 gru, 2013 11:07
Lokalizacja: Warszawa

Czy jest jakaś możliwość żeby nie rejestrować samochodu kupionego w niemczech na czas budowy projektu a po zakończeniu legalnie go zarejestrować?
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 2762
Rejestracja: ndz 31 sie, 2008 09:34
Lokalizacja: złotów

Wydaję mi się że tak. Opłać Urząd Celny i Urząd Skarbowy i tu się zatrzymaj. Jak już Projekt skończysz to Wydział Komunikacji i ubezpieczenie
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
mucek6
Coś już wiem
Coś już wiem
Posty: 80
Rejestracja: wt 04 cze, 2013 14:53
Lokalizacja: Grabowskie

Ja też tak opłaciłem bo na to chyba miesiąc jest a samochód rejestrowałem pół roku później, ale to było 4 lata temu.
Shadow344
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 7
Rejestracja: sob 11 lut, 2017 14:14
Lokalizacja: zabrze

Cześć i czołem pany :D
mam problem ze swoim rb25det :/ mianowicie pyrka sobie na wolnych co jakis czas slychac tak jak by zapłon wypadał wymieniłem cewki, świece, zaplon ustawiłem bez poprawy ale przypadkiem odpiąłem podcisnienie ktore idzie do bova i pyrkanie sie poglembilo poczym wpiolem do bova i zmniejszylo sie czy moze to byc spowodowane nieszczelnością delikatna?
Jeszcze jedno... na rozgrzanym silniku gdy go zgasze i odczekam ok 10 min i odpale spowrotem ,trzesie nim przez ok 20 sekund na zimnym tego nie ma.
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3124
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

wypnij czujnik cieczy chlodzacej i sprawdz roznice,
mozesz tez wypiac bowa i zaslepic, moze ma nieszczelnosci
sprawdz caly uklad pod katem szczelnosci, pompujac go delikatnie kompresoerm,
sprawdz czystos przeplywki o ile ja jeszcze posiadasz
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Saqu
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Posty: 1032
Rejestracja: ndz 17 kwie, 2011 20:18
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

jakiś trol :(

... wykasowany
Ostatnio zmieniony pn 14 sty, 2019 18:51 przez Saqu, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuję...
Marcin997
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 23
Rejestracja: ndz 21 sie, 2016 20:25
Lokalizacja: Bieszczady

Potrzebuje magika od elektryki który zrobi mi z wiązki r34 N/A rb20de Neo Turbo wiązkę pod rb25det Neo (wiązkę z tego silnika mam, nawet nie bardzo pocięta). Ktoś coś?
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 3124
Rejestracja: śr 13 sie, 2008 22:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Racibórz

Marcin997, pytaj uzytkownika Ban off, on z Twoich stron, jeśli kilometry Ci nie straszne to 86 motosport - Borimichal z forum.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Pilek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 19
Rejestracja: sob 05 lis, 2016 17:15
Lokalizacja: Łódź

Panowie, pomocy :( Mam taki problem. Jakiś czas temu padł mi alternator i dzisiaj założyłem nowy. Wszytko fajnie, ładowanie jest ale tutaj zaczyna się problem którego wczesniej nie było... Mianowicie cała elektryka nie działa, zupełnie nic dopóki nie dodam mu gazu. Wtedy wszystko zaczyna działać jak trzeba. Jakieś porady?
Marcin997
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Posty: 23
Rejestracja: ndz 21 sie, 2016 20:25
Lokalizacja: Bieszczady

A mierzyłeś napięcie jakie się pojawia? Może alternator nie ma wzbudzenia po zapłonie i wzbudza się sam dopiero po osiągnięciu pewnych obrotów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”