Witam, mam takie drobne pytanie, może ktoś zna odpowiedź.
Czy do przerejestrowania auta potrzebny jest ważny przegląd, czy mogę zarejestrować auto bez przeglądu? Musze przepisać auto na siebie w przeciągu kilku dni, a do tego czasu nie uzyskam nowego przeglądu bo sie remont silnika przeciąga... Wie ktoś może cos na ten temat?
Przerejestrowanie / przegląd
Moderator: Moderator
musisz miec przeglad, nikt nie zarejestruje ci auta bez przegladu
ogolnie sytuacja jest smieszna bo masz auto bez przegladu i nie mozesz go zarejestrowac przez to ani nie mozesz niezarejestrowanym poruszac sie po drodze publicznej w celu udania sie na przeglad
wyjscia za 2 albo laweta, albo przeglad "zaoczny" i do urzedu komunikacji dopiero
ogolnie sytuacja jest smieszna bo masz auto bez przegladu i nie mozesz go zarejestrowac przez to ani nie mozesz niezarejestrowanym poruszac sie po drodze publicznej w celu udania sie na przeglad
wyjscia za 2 albo laweta, albo przeglad "zaoczny" i do urzedu komunikacji dopiero
Prawo mowi wyraznie, tak jak napisal gshock.
Ja kupujac auto zobaczylem ze mam niecaly miesiac do konca waznosci badan technicznych, wiec szybko polecialem do wydzialu komunikacji mimo bo samochod kupilem z silnikem w bagazniku.
Ja kupujac auto zobaczylem ze mam niecaly miesiac do konca waznosci badan technicznych, wiec szybko polecialem do wydzialu komunikacji mimo bo samochod kupilem z silnikem w bagazniku.
-
emgee
Ok, dziękuję za pomoc 
A sprawa jest bardziej pokręcona... Kończy mi się ubezpieczenie 9 marca, a jest na poprzedniego własciciela, więc muszę je wygłosić. Chciałbym ubezpieczyć auto na siebie ale do tego musze je przerejestrować, a nie moge przerejstrować bo nie ma przeglądu na który nie bedzie mógł dojechać bo... nie ma przeglądu i wkrótce nie będzie miał też ubezpieczenia
Pozostaje przegląd "zaoczny" 
A sprawa jest bardziej pokręcona... Kończy mi się ubezpieczenie 9 marca, a jest na poprzedniego własciciela, więc muszę je wygłosić. Chciałbym ubezpieczyć auto na siebie ale do tego musze je przerejestrować, a nie moge przerejstrować bo nie ma przeglądu na który nie bedzie mógł dojechać bo... nie ma przeglądu i wkrótce nie będzie miał też ubezpieczenia
- roball
- Postojebca Nałogowy

Kupujesz tablice próbne za 25zł i możesz jeździć przez 1 miesiąc
jako że nie ma silnik to nie pojeździsz,
ale za to ubezpieczysz auto
agenci trochę kręcą nosem na ubezpieczanie na próbnych numerach - bo później muszą za friko przepisać polisę
najlepiej zrób to jak już będziesz miał auto na chodzie
wtedy będziesz miał miesiąc jazdy na pozałatwianie wszystkich formalności
jako że nie ma silnik to nie pojeździsz,
ale za to ubezpieczysz auto
agenci trochę kręcą nosem na ubezpieczanie na próbnych numerach - bo później muszą za friko przepisać polisę
najlepiej zrób to jak już będziesz miał auto na chodzie
wtedy będziesz miał miesiąc jazdy na pozałatwianie wszystkich formalności
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...