szarpie przy wkrecaniu
Moderator: Moderator
lepiej sprawdz stan oleju, na zbyt bogatej mieszance paliwo sie dostaje do oleju, spada wtedy cisnienie, lepiej wymienic taki olej bo mozna zabic silnik
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
Biorąc pod uwage to co pisałeś wcześniej to zalewasz silnik paliwem za grubo i z oleju robi sie mieszanka olejowo-paliwowa. Dlatego spada Ci ciśnienie oleju i zapala się kontrolka.
Jest jeszcze możliwość ze jezdzisz na rzadkim oleju, na czym jeździsz ?
Ogolnie prowadzić to może do słabego smarowania a w skutkach do przekręcenia panewy...
Jest jeszcze możliwość ze jezdzisz na rzadkim oleju, na czym jeździsz ?
Ogolnie prowadzić to może do słabego smarowania a w skutkach do przekręcenia panewy...
ale jak tam seryjny czujnik siedzi na 0.3 bara to ja mu nie wroze dlugiego zywota
u mnie czujke mam na 1.5bara, jak mialem paliwo w oleju to zaswiecil mi sie na wolnych po rozgrzaniu, nigdy wczesniej takich objawow nie bylo, dopiero jak ostrzej pojezdzilem to sie zaswiecala kontrolka na wolnych
u mnie czujke mam na 1.5bara, jak mialem paliwo w oleju to zaswiecil mi sie na wolnych po rozgrzaniu, nigdy wczesniej takich objawow nie bylo, dopiero jak ostrzej pojezdzilem to sie zaswiecala kontrolka na wolnych
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
na motulu pomykam ful syntetyk zalany 2 miechy temu i stan jest ok nie dymi na niebiesko wiec sadze ze oleju nie bierze jak smigam do 3 tys obrotow to sie niezapala lampka a na wolnych jak dam w pizde to raczej miga szybko niz pali sie dodam mu lekko gazu o jakies zeby bylo 1000 obrotow i gasnie lampka
latwo mowic w silniku byly 3 miechy temu robione wszystkie panewki pierscienie uczczelki itd u mnie nikt nie chcial sie dotknac do tego slnika wiec robili go chlopaki w starej iwicznej wiec wszystko git w srodku powinno byc w koncu sa specjalistami w tym serdecznie ich polecam
hehe nie polecaj zbyt pochopnie, jesli zapala sie kontrolka i masz seryjny czujnik to nie jest dobrze!! to tylko 0.3 bara na wolnych, normalnie nagrzany silnik i olej to cisnienie jest ok 2 bary na wolnych, jak sie troche pokatuje to spadnie do ok 1 bara
Przy jakich obrotach sie zapala kontrolka??
Przy jakich obrotach sie zapala kontrolka??
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
- roball
- Postojebca Nałogowy

dla ścisłości - 90*C, 850obr daje ciśnienie 1.8bara (nowa pompa, motul 300V)
wg serwisówki ciśnienie na wolnych nie może spaść poniżej 0.8bara
jeżeli stan oleju jest ok, to albo pompa dogorywa, albo smoka przytkało ew. filtr, być może coś wlazło w jakiś kanał olejowy...
jednak zanim zaczniesz szukać problemu w silniku to sprawdź czy czujnik jest na pewno sprawny (w tym styk)
i zmierz ciśnienie oleju jakimś zegarem (możesz wkręcić zamiast oryginalnego czujnika) - zabieg obowiązkowy przy takich problemach
wg serwisówki ciśnienie na wolnych nie może spaść poniżej 0.8bara
jeżeli stan oleju jest ok, to albo pompa dogorywa, albo smoka przytkało ew. filtr, być może coś wlazło w jakiś kanał olejowy...
jednak zanim zaczniesz szukać problemu w silniku to sprawdź czy czujnik jest na pewno sprawny (w tym styk)
i zmierz ciśnienie oleju jakimś zegarem (możesz wkręcić zamiast oryginalnego czujnika) - zabieg obowiązkowy przy takich problemach
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
jednak pompa oleju 0,5-0,6 nma wolnych po nagrzaniu i nie przekracza 2 przy 3000tys obr a powinno byc 3,5-4,1:D
falkon86 pisze:jednak pompa oleju 0,5-0,6 nma wolnych po nagrzaniu i nie przekracza 2 przy 3000tys obr a powinno byc 3,5-4,1:D
dark pisze:masz za niskie cisnienie oleju, wiec juz nie jezdzij autem bo silnik sie rozwali, moze juz ci pompa olejowa siada??
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
na moje oko to ona juz kaput jest:D
jak dla mnie to nie ma panewek głównych jak tak miałem u siebi też się lampka zapalała jak dostal po gazie:)falkon86 pisze:a moze ktos wie o co chodzi bo jak troche ostrzej pojezdze to mi wolne obroty spadaja do 800 i lampka od oleju si ezapala ale olej jest w nornie a jak spokojnie smigam to trzema 900 obrotow i nic sie nie zapala pewnie pompa oleju jak myslicie