Plamowany remont oraz mody prozba o opinie, podpowiedzi itp.

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

BUGALUS pisze:ładuj 1 bara bo 0,8 to ja dmucham na t25 jeszcze daje rade :D , juris zapomniałeś dodac na dzień dobry wallbro to podstawa nawet do seryjnego gruzu :D , jak remont to nowe tłoki uszczela pod głowę cometikala nowa pompa oleju wody blov off stożek przelot świece i odpowiednia oliwa :D
1 bar to już loteria dla turbiny z rb25det
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
juris
Stały gość
Stały gość

walbro jest pozadne swiece sa, nowa pompa oliwy jest znaczy bedzie bo jeszcze nie na samochodzie. Nad cometikiem zastanawiam sie bo ona to raczej do grubszych modow a koszta znacznie wieksze , oraz nad tlokami tez sie zastanawiam, jeszcze gruza nierozebralem i niewiem co tam piszczy
Ostatnio zmieniony pn 16 maja, 2011 18:56 przez juris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BarTeX5575
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jest jeszcze jedna rzecz, jak padnie turbo, to będziesz musiał szukać na T3, bo T28 przecież nie założysz. Według mnie niema co kombinować z T3, tylko wstawić T28, nawet pod seryjny kolektor, dmuchnąć 1 Bar, wystroić Nistune i git :D
Powoli powoli, bo się rozp.....li
juris
Stały gość
Stały gość

To zawsze moge przespawac flansze z T3 na t25/t28
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

cometikal sprawdzony na własnej skórze 3x zagotowany troszkę przykatowany :D i gitara dalej śmiga to tylko 400zl tylko żeby ci później nie wypierdziało uszczely :D ja wole na zaś coś włożyc nawet jak nie potrzebne niż wracac do tego samego :D
Ostatnio zmieniony pn 16 maja, 2011 21:13 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
juris
Stały gość
Stały gość

ta wogule to wiecie gdzie mozna dostac cometica grubszego od 1,2
juris
Stały gość
Stały gość

spoko juz znalazlem (1,5mm powinno byc ok) ale niekumam tych rozmiarow raz jest 84 mm raz 85mm srednicy wewnetrznej??
Ostatnio zmieniony wt 17 maja, 2011 03:07 przez juris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

To wymiar na tłok.

Co do turbo to za kolorowo by było jak bysmy mogli sobie mieszac w róznych turbinach , dmuchac zawsze tyle samo i jezdzić na tym samym chipie czy zestrojonym kompie...
NIE MA TAK DOBRZE!
Praktycznie kązda turbina ma inna charakterystyke pracy , różnie wstają , różnie ładują dół i górę tak więc pchanie sie w głupie rozwiązanie ze spawaniem flanszy t3 i poźniejszymi zmianami to niepotrzebne wydatki i niepotrzebna robota!
Postaraj sie sprzedać to turbo bo to wcale nie jest dobre rozwiązanie , no chyba ze wychodzisz z założenia ze zrobisz to na tym turbo , wystroisz na tym turbo i jak padnie to kupisz następne takie samo i następne i następne bo zmiana na coś innego pozniej wiąże sie z kolejnym strojeniem.

Uzycie gotowego chipa to troche igranie z losem :lol:
juris
Stały gość
Stały gość

no ok ale kiedy mam wziasc 85 a kiedy 84 jak tloki w standardzie maja 83mm
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

na nominał 84 na szlif 85, chodzi o średnice tulei a nei średnice tłoka
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

Binio_ pisze:To wymiar na tłok.

Co do turbo to za kolorowo by było jak bysmy mogli sobie mieszac w róznych turbinach , dmuchac zawsze tyle samo i jezdzić na tym samym chipie czy zestrojonym kompie...
NIE MA TAK DOBRZE!
Praktycznie kązda turbina ma inna charakterystyke pracy , różnie wstają , różnie ładują dół i górę tak więc pchanie sie w głupie rozwiązanie ze spawaniem flanszy t3 i poźniejszymi zmianami to niepotrzebne wydatki i niepotrzebna robota!
Postaraj sie sprzedać to turbo bo to wcale nie jest dobre rozwiązanie , no chyba ze wychodzisz z założenia ze zrobisz to na tym turbo , wystroisz na tym turbo i jak padnie to kupisz następne takie samo i następne i następne bo zmiana na coś innego pozniej wiąże sie z kolejnym strojeniem.

Uzycie gotowego chipa to troche igranie z losem :lol:
dlatego zaproponowałem stage 2 (na pewno będzie bezpieczniej niż na stage 1)
jeśli masz więcej kasy na mody bierz ecumastera det 3 albo nistune
Ostatnio zmieniony wt 17 maja, 2011 12:59 przez bazabaza, łącznie zmieniany 2 razy.
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
juris
Stały gość
Stały gość

Spoko kumam. Niestety chwilowo ciezko z kasa ze wzgledu ma remont. Niechodzi mi tez o to zeby nysa odrazu po remoncie miala 250km, niespieszy mi sie wiec moge mody sukcesywnie dokladac. Wole skupic sie teraz nad remontem
juris
Stały gość
Stały gość

Dobra czy ktos z forum moze polecic jakiegos "magika" ktory by sie zaja szlifem walu, glowica, oraz zerkna na blok. Najlepiej w Warszawie i niedalekiej okolicy
Ostatnio zmieniony wt 17 maja, 2011 14:54 przez juris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
thoreg
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Krasnobrodzka
juris
Stały gość
Stały gość

Oddałem na krasnobrodzką głowicę zobaczymy co powiedzą. Słyszałem że najtańsi to oni nie są ale z drugiej strony poszperałem trochę i ludzie chwalą ich sobie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”