Nierówne wolne
Moderator: Moderator
-
zureq
Proponowal bym sprawdzic czujnik spalania stukowego... moze pompa paliwa nie ma wystarczajacego cisnienia... a najlepiej by bylo podpiac sie pod interfejs diagnostyczny :]
- musieli
- Proszę nie bić nowego

W S13 to można jedynie odpalić samodiagnozę i auto samo powinno powiedzieć co go boli. W serwisówce - dostępnej na stronie - operacja jest opisana.zureq pisze:Proponowal bym sprawdzic czujnik spalania stukowego... moze pompa paliwa nie ma wystarczajacego cisnienia... a najlepiej by bylo podpiac sie pod interfejs diagnostyczny :]
Ja bym zaczął od kombinacji z cewkami - może dostają przebicia jak się rozgrzeją.
pozdro
musieli
Bordowe S13 z ursynowa + XXsior
Bordowe S13 z ursynowa + XXsior
-
Jackpot
Nie znalazłem wskaźnika tej kompreski200sx pisze:Jak sie silnik buja to ja bym sprawdzil kompresje. Napewno poduszki po silnikiem tez nie pierwszej jakosci. A poza tym to wszystkie s13 sie troche trzęsą.
Pozdrawiam
Podepne się tutaj bo nie znalazłem stosowniejszego tematu.
Otóż po odpaleniu auta włącza się ssanie i oboty stoją na 1500-1600RPM-czy to jest ok czy za duzo?Potem jak sie nagrzeje schodzi do deliktanie powyżej 900RPM.Po nagrzaniu również pojawie się dziwny brzeczyk w silniku,po stronie dolotu,na ucho bliżej przy centralce ABS.Wiem ze takie opisywanie nic nie da,ale może ktoś ma jakiś pomysł?
Auto na początku tygodnia będzie juz miało prawo jeździć i pojedzie pewnie do BRT ale nie chce zasypywać go masą pytań wiec może tu ktoś sypnie jakimś pomysłem...?

Otóż po odpaleniu auta włącza się ssanie i oboty stoją na 1500-1600RPM-czy to jest ok czy za duzo?Potem jak sie nagrzeje schodzi do deliktanie powyżej 900RPM.Po nagrzaniu również pojawie się dziwny brzeczyk w silniku,po stronie dolotu,na ucho bliżej przy centralce ABS.Wiem ze takie opisywanie nic nie da,ale może ktoś ma jakiś pomysł?
Auto na początku tygodnia będzie juz miało prawo jeździć i pojedzie pewnie do BRT ale nie chce zasypywać go masą pytań wiec może tu ktoś sypnie jakimś pomysłem...?
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
dzieki,wlasnie troche otymistycznego nastawienia mi bylo trzeba 
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...