Na 90% pompa paliwa. Jak dajesz gazu na postoju to dochodzi do czerwonego pola bo nie potrzebuje tyle paliwa co pod obciążeniem.
Co do trybu awaryjnego :
W trybie normalnym po właczeniu zapłonu (wszystkie kontrolki się świecą ale nie kręcisz silnika ) pompa paliwa powinna się odezwać tylko na chwilę, potem dopiero po odpaleniu silnika. W trybie awaryjnym prawdopodobnie będzie chodziła cały czas po zapłonie. Musisz posłuchać u siebie.
Szybka pomoc
Moderator: Moderator
-
Turbokj
Żadna pompa byłem na mierzeniu ciśnienia jakie daje pompa i jest bliskie 2.5-3bara .
Ale wczoraj tez podłączyłem wskaźnik ciśnienia doładowania i powiem wam że dziwnie wskazuje do 4tys leży na 0 , po przekroczeniu 4 tyś daje o.5 . A auto dalej ma odcinke na 5 tys. Moze to wastegage
Ale wczoraj tez podłączyłem wskaźnik ciśnienia doładowania i powiem wam że dziwnie wskazuje do 4tys leży na 0 , po przekroczeniu 4 tyś daje o.5 . A auto dalej ma odcinke na 5 tys. Moze to wastegage
turbokj: znajdz temat pt. szarpanie, podejrzewam ze cisnienie paliwa miales mierzone na wolnych obrotach ... w temacie o ktorym mowie sa przypadki ze pompa potrzafi sie bardzo "ciekawie" zachowywac
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
-
Turbokj
Cisnienie mierzyli mi w całym zakresie obrotów dawała od 2.5 do 3 bara w górnym zakresie obrotów .
Naprawde nie wiem co to moze byc,
Naprawde nie wiem co to moze byc,
-
kurczak
- Proszę nie bić nowego

sprawdz lambde-tzn. podłącz miernik i zobacz jak reaguje jak zmieniasz obroty.jak jest ospała
to będze lambda.sprawdz jeszcze wszystkie wężyki np.do recyrkulacji itp.wyczyść przepływomierz sprawdz podciśnienie przed turbiną jak będze za duże to gdzieś dławi i sprawdz jak ustawiony jest rozrząd.
to będze lambda.sprawdz jeszcze wszystkie wężyki np.do recyrkulacji itp.wyczyść przepływomierz sprawdz podciśnienie przed turbiną jak będze za duże to gdzieś dławi i sprawdz jak ustawiony jest rozrząd.
kurczak.drift !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Turbokj
Sprawdze lambde . ale dalej obstawiam na wastegage miał ktoś może go uszkodzonego chodzi mi o to jakie są objawy ? Turbina startuje raz przy 3.5 tys obr raz przy 4 innym razem przy 4.5 .
jeśli chiodzi o waste gate to wydaje mi sie mało prawdopodobne, bo jeśli nawet ciśnienie by wariowało, to co to ma wspólnego z odcinką paliwa?? zparaszam do tematu "przeróbka T25" tam po wymianie turbo pojawia się podobny problem
http://forum.turbokillers.com/tematy11/5294.htm
http://forum.turbokillers.com/tematy11/5294.htm
-
Turbokj
No tylko że tobie dochodzi do końca obrotów jak łagodnie jedziesz a mi przygasa na 5 tyś zawsze oprócz postoju i gdy silnik jest zimny
Ja nie wiem jak zachowuje sie zimny silnik przy 5 tys bo nigdy go nie wkrecam zanim sie dobrze nie rozgrzeje. Tobie radze to samo, bo na technicznym bedziesz ciagle siedzial i posty pisalTurbokj pisze:No tylko że tobie dochodzi do końca obrotów jak łagodnie jedziesz a mi przygasa na 5 tyś zawsze oprócz postoju i gdy silnik jest zimny
A teraz zwiazane z tematem. Podjedz do jakiegos dobrego mechanika ktory bedzie mial przyzad do mierzenia impulsu, sprawdz czy na kazdym wyjsciu jest odpowiedni sygnal. Jesli komp dostaje bledny sygnal z casa moze odcinac przy 5 tys obrotow bo "mysli" ze ma juz ponad 7. ogolnie posprawdzaj caly ukl. zaplonowy bo tu moze byc problemo
Pozdrawiam