za małe ciśnienie na jednym cylindrze ?

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

PeteRx
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

u mnie każdy posłucha , popatrzy i mówią że zawory, tylko, nie mam gdzie tego zrobić pochodze z okolic Pułtuska, Ostrołęki, Ciechanowa... może ktoś zna dobry sprawdzony warsztat w tych okolicach ? wiem że w Piasecznie dobrze robią, ale wiem też że są zawaleni robotą...pozatym inne mankamenty u mnie to: poduszka prawa walnięta( to się zrobi w poniedziałek/wtorek) ,no i się nagrzewa coś za mocno, tzn. wczoraj wracałem z wawki i się zagotował (układ zapowietrzony)... ech jest sporo do zrobienia, mam kase tylko nie mam czasu póki co i nie wiem gdzie co i jak :( ... Nyske posiadam tydzień i ją kocham :)
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

cinx pisze:
Neo2005 pisze:
Ban0ff pisze:moze byc duzo przyczyn slabszej kompresji, musisz rozkrecic motor i obczaic, moze byc przepalony tlok, nieszczelne pierscienie, nieszczelne zawory, peknieta glowica i inne przyczyny. Jesli dmucha w uklad chlodzenia to moze byc peknieta glowa, jak stracil kompresje na dwoch sasiadujacych cylindrach to moze byc uszczelka, mozesz sprawdzic kompresje i potem zrobic probe olejowa, jesli bedzie lepsza to pierscionki puszczaja itp
Dzięki za odp, tak myslalem ze przyczyn moze byc sto tysiecy ale najgorsze jest to zeby ten silnik nie był do remontu bo wtedy wiadomo - koszta i to duze bo jak robić to porządnie.
tak czy siak bedziesz musial zdjac glowice, aby sie przekonac co jest nie w porzadku..
Nie koniecznie
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”