Kute tloki + korby seria...

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

no dobra to kto pierwszy probuje???
Awatar użytkownika
Skunio
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ja ja ja hehehehe

A tak ans erio to w wawie na polibudzie mozna zamowic majac dobry kontakt kute tłoki i Korby na wymiar...

Wałkow nikt nie zrobi bo jest to nieopłacalna sprawa jesli chodiz o 1 sztuke

Jak dawniej sie orientowałem to koszt tłokow i korb był w granicach 2500-3000zl
www.tgauto.pl
http://sklep.tgauto.pl
http://allegro.pl/sklep/10560393_tgauto_sklep_on_line
Oficjalny diler Ksport, BuddyClub, Ultralite oraz Apex Performance
sprzedawca Koni, EBC, Bilstein itp.
Import na zamownie
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Skunio i ty dopiero teraz o tym mowisz ??
Co do polskich tlokow to w tej chwili ktos nieodbiera ale jesli cena bedzie normalna to bede chyba 1sza osoba !!
Rafi niekrzycz !! Mam dosc stojącego auta, a przydaloby sie zeby ktos zweryfikowal co sie w polsce produkuje !! Obawaim sie tylko ze skoro koles sprzedaje chinszczyzne to i tloki pochodza z chin !!!
Zobaczymy jaka zaoferuja cene !! Jesli 2000zl za kaplet to ............buhahaha
kupie WISECO za 400zl drozej

[ Dodano: Nie Lis 19, 06 10:38 ]
http://www.raceeng.com/c-55-xt-xtp-pist ... ?pagenum=3
Czy ktos sie orientuje czy to cena za tlok czy zestaw?
Z allegro nadal nikt nieodpowiada.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

to jest na 90% cena za komplet - na końcu masz napisane (SET) czyli w wolnym tłumaczeniu komplecik
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
erty
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

do jakiej mocy silnik będzie mogl jeżdzic na: kłute tłoki kłute korby + seryjny wal chodzi mi oczywiście o samochód robiący duze przebiegi na codzień
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Witam a wiec cena w usa dotyczy kapletu 4 tlokow !! Mam nadzieje ze pierscienie,sworzen tłokowy i zapinki sa w kaplecie.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Bakem0n0

Kit Price - requires minimum purchase any 2 of the following: piston set, rod set or crankshaft
pierscionki tutaj

http://www.raceeng.com/p-230-xcgn-ring- ... 1-cyl.aspx czyli na 4 cylindry dodaj sobie $100 do tlokow, i pamietaj ze musisz tez prawdopodobnie kupic korby zeby miec tloki w takiej cenie. to sie chyba odnosi do zestawu ponizej, gdzie cena jest nizsza az o $10.. =]

pamietaj o wysylce i oplatach na cle...

zreszta napisz do nich, dowiesz sie dokladnie jakie sa zasady.

jak idzie praca z tlokami z hk ?
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Rabat jest za kupienie 2 zestawow! A w sprawie sworzni itp juz do nich napisalem !! Troche dziwne ze do tlokow 1 firmy stosuja pierscienie z tlokow innej firmy !! no i kolejny problem ze sworzniem tlokowym !! Przewaznie firmy robiace tloki robia sworznie pod swoje tloki a na stronie jest chyba tylkjo 1 mozliwy sworzen tej firmy a doplacac kolejne 100$ za sworznie wiseco to juz tez kiepski biznes !!
Poczekamy zobaczymy !!

Tajwan potrzebuje sample !! bez tego niemaja jak ruszyc produkcji !! dlatego zalezy mi bardzo na roznych tlokach !! W grudniu sie wszystko wyjasni :)) ile bede mial zestawow tlokow !!
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

a ja tak sobie czytam i mysle chwilowe napalenie, o zropbie nyse na 300koni albo nie na 400koni tu sa starzy wyjadacze tecy jak kopcio tom pajak suchar cziko muro itd oni wiedza jak podnies moc zeby to wszystko mialo rece i nogi a jesli chcecie miec 400koni to odajcie auto do tomaracing bo w garazu tego niezrobicie moze zrobicie ale nie zestrojicie a zeby miec moc najpierw uzyskajcie serie z waszych nys
tel 511094691
tery

a czy ktos moglby to na Polski przetlumaczyc? Chyba ze ja fora pomylilem...
Bakem0n0

ot, popilo sie i tyle.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

somsiad511 pisze:a ja tak sobie czytam i mysle chwilowe napalenie, o zropbie nyse na 300koni albo nie na 400koni tu sa starzy wyjadacze tecy jak kopcio tom pajak suchar cziko muro itd oni wiedza jak podnies moc zeby to wszystko mialo rece i nogi a jesli chcecie miec 400koni to odajcie auto do tomaracing bo w garazu tego niezrobicie moze zrobicie ale nie zestrojicie a zeby miec moc najpierw uzyskajcie serie z waszych nys
moze troche OT... ale z tym nie jest tak do konca. Nie ma sensu napalac sie na cos na co nasz nie stac. Mozna samemu "poskladac" silnik o duzej mocy. Jednak pamietajmy ze jest to tylko skladanie. Zauwazmy ze mimo wszystko wiele robot musimy zlecic innym firma, tak samo robi wielu tunerow. Niestety nie kazdy dysponuje odpowiednim parkiem maszynowym, oraz doswiadczeniem aby wykonac poprawnie obrobke mechaniczna silnika itp.
Co do strojenia jest to trudny temat i bez hamowni itp. niewiele sie zdziala (chyba ze bedzie to kwestja przypadku) bo dupohamownia jest bardzo zawodna. Prawde mowiac z tym strojeniem to jest roznie, jak poznam osobe ktora jest w stanie napisac mapy od zera i nie zajmie jej to 6 miesiecy to jest dla mnie kims kto ma pojecie o strojeniu auta.

Kolejna sprawa to w co celujemy, doprowadzanie do serii wcale nie jest konieczne jesli mamy spory zapas gotowki i odrazu celujemy w wysokie moce. Wtedy skladamy nawet padniety silnik od podstaw pod katem tej mocy. Jesli kasy jest malo to mysle ze warto doprowadzic do serii i celowac w moce na poziomie 200-230KM (dotyczy CA18DET), jest to realne do osiagniecia w warunkach "domowych" i trwalosc silnika nie spada az tak drastycznie.

Dlatego wszystko nalezy dokladnie przemyslec, osobiscie bujam sie z nissanem chyba juz z 5-6 lat, jak narazie nie robie jakis ekstrem bo celuje w TOMEI, niestety zebranie kasy na komplecik jeszcze mi zajmie troche czasu. Wiec narazie zadowalam sie tym co jest.

Zreszta jak wszedzie widac wiekszosc rozbija sie o kase, kwestja tego ile mamy przyjemnosci z tuningu. Czy oddajemy komus placimy i mamy, czy kupujemy elementy i to co jest realne do wykonania robimy samemu. Ja obieram ten drugi wariant bo jest z tego wieksza frajda...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”