nierowna praca silnika

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

jak zrobić reset?
starczy zdjąć klemy z aku na jakiś czas
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
trabirider
Stały gość
Stały gość

bazabaza pisze: starczy zdjąć klemy z aku na jakiś czas
dokładnie tak ja zdjąłem na 10min i auto zaczęło chodzić jak ta la la
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

zrobiłem reset i nic dalej tak samo
jakie powinno być podciśnienie na wolnych obrotach u mnie pokazuje od -0,55/-0,6
a i jeszcze jedno sprawiłem sobie nowe cewki i mam pytanie czy wszystkie cewki powinny mieć szczotkę węglową bo te nowe ktore mam teraz niemają tej szczotki tyko same sprężynki skręcone w stożek
Ostatnio zmieniony wt 08 kwie, 2008 11:05 przez bazabaza, łącznie zmieniany 1 raz.
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
trabirider
Stały gość
Stały gość

ja mam 0,60-0,65 na wolnych a na hamowaniu silnikiem 0,9-0,95
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

a co z tymi cewkami
Awatar użytkownika
rysiul123
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

bazabaza pisze:a i jeszcze jedno sprawiłem sobie nowe cewki i mam pytanie czy wszystkie cewki powinny mieć szczotkę węglową bo te nowe ktore mam teraz niemają tej szczotki tyko same sprężynki skręcone w stożek
no i masz odowiedz brakuje ci iskry powinna być szczotka węglowa ona zapewnia dobry styk iskra nie ucieka na boki. Zobacz wieczorem czy iskara ci nie ucieka na boki jak jest ciemno dobrze widac czy iskra ucieka. Ja miałem problem z iskrom bo szczotki nie byly juz idealne musiałem je delikatnie podszlifować. Przyjżyj się tym cefkom, może to jest źródło twojego problemu.
power by DRiFT
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

dobra pali na wszystkie gary ale dalej nierowno pracuje i strasznie olejem zajeżdza z wydechu dodam jeszcze że olej wymieniłem jakieś 500 km temu a już jest czarny jak smoła
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”