Tłoki ARCO
Moderator: Moderator
- Konrad
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Mam pytanie do osób które robiły remont silnika - czy ktoś miał styczność z tłokami firmy ARCO - http://www.arcomotor.com/products/index ... 5&upcid=48 chodzi mi o jakość tych tłoków, czy są tak samo dobre jak seryjne nissana?

Ja mam je u siebie zalozone w nadwymiarze. Te tloki ma Katod u siebie w ofercie na driftshop.pl .
2,5 tys po remoncie jest wszystko w porzadku. Nyse dotarlem na ostro i po dotarciu juz jej nie oszczedzalem.
Za jakis czas bede rozbieral motor to zobacze jak wygladaja tloki i zdam relacje.
Mysle ze jesli nie bedziesz przekraczal rozsadnej granicy EGT i nie bedzie stokowego spalania to nic im sie nie stanie.
Ja ide w 250+
2,5 tys po remoncie jest wszystko w porzadku. Nyse dotarlem na ostro i po dotarciu juz jej nie oszczedzalem.
Za jakis czas bede rozbieral motor to zobacze jak wygladaja tloki i zdam relacje.
Mysle ze jesli nie bedziesz przekraczal rozsadnej granicy EGT i nie bedzie stokowego spalania to nic im sie nie stanie.
Ja ide w 250+
Ja miałem tłoki wossnera kute i były mega doskonałe 83.93 pojemność zwiększona do prawie 1,9. W tej chwili mam 2 kpl Wossnera 83.93 i chciałem je założyć do nowej nyski niestety finanse zmuszają mnie do sprzedaży więc jeśli chcesz mogę oddać za 1800 pln czyli o 600zł taniej niż w Tomsonie.