Witam
Mam taki problem. Wymieniałem ostatnio olej i okazało się, że do silnika weszło 3l (z wymianą filtra) i na miarce oleju pokazuje stan ponad MAX. Podejrzewam, że na końcu tej rurki od miarki oleju powinien być jakiś plastikowy dystans (tak miałem w innych autach) a tutaj mógł być zgubiony lub wyjęty przez poprzedniego właściciela. Boję się, że jeżdżę na zbyt niskim poziomie oleju a wiadomo jak nyski tego nie lubią. Macie może jakieś zdjęcie tej rurki lub możecie podpowiedzieć o co chodzi?
z góry dzięki
miarka poziomu oleju
Moderator: Moderator
Pokaż jaki masz bagnet, a powiemy Ci czy mamy takie same 
Na forum był poruszany temat o odczytywaniu poziomu. Ogólnie bagnet w CA nie jest najlepszy.
Na forum był poruszany temat o odczytywaniu poziomu. Ogólnie bagnet w CA nie jest najlepszy.

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Czyli bagnet jak każdy innyBagnet mam taki giętki z wskaźnikiem poziomu pod koniec
Sorry, ale niezabardzo rozumiem w czym problem

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
z silnika wychodzi tylko metalowa rurka i na bagnecie masz gumke, nic poza tym.
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM