Chodzicie parami czy co?

Moderator: Moderator
moze to tak jak z kawalami o policjantach...roball pisze:Drodzy koledzy, przyjaciele, moderatorzy...
Chodzicie parami czy co?
czegoś tu nie rozumiedemolik pisze:mam pytanie jeszcze odnośnie tematu....
Jeżeli w CA zastosuję się miskę z grodziami, a dodatkowo ostrzejsze wałki oraz regulowane kółka i wystroi się tak żeby moc przenieść trochę na dół, a do tego mapę z wcześniejszą odcinką...
do przesunięcia używasz regulowanych kółek rozrządutrabirider pisze:czegoś tu nie rozumiedemolik pisze:mam pytanie jeszcze odnośnie tematu....
Jeżeli w CA zastosuję się miskę z grodziami, a dodatkowo ostrzejsze wałki oraz regulowane kółka i wystroi się tak żeby moc przenieść trochę na dół, a do tego mapę z wcześniejszą odcinką...
ostrzejsze wałki sie zakłada po to zeby przenieść max moc, moment do góry a nie na dół
Najlepiej kupić ten od SR i przerobić wystarczy tylko ten dodatkowy punkt mocowaniaroball pisze:Jeśli chcesz się bawić z dołem to pokombinuj ze smokiem - tak żeby ssał jak najniżej
Jeśli jest tak jak piszesz to po co ci ostrzejsze wałki ?demolik pisze:do przesunięcia używasz regulowanych kółek rozrządutrabirider pisze:czegoś tu nie rozumiedemolik pisze:mam pytanie jeszcze odnośnie tematu....
ostrzejsze wałki sie zakłada po to zeby przenieść max moc, moment do góry a nie na dół
same ostre wałki powodują że zawory otwierają się szybciej i szerzej, co pozwala na wygenerowanie większej mocy, a to czy maxmoc i moment będą wyżej czy niżej zależy od tego jak wystroisz to kołami rozrządu...trabirider pisze:Jeśli jest tak jak piszesz to po co ci ostrzejsze wałki ?demolik pisze:do przesunięcia używasz regulowanych kółek rozrządutrabirider pisze: czegoś tu nie rozumie
ja widziałem wasz trening na rakietowej na żywo, jakoś koniec listopada i bynajmniej to co ty robiłeś absolutnie nie wyglądało na oszczędzanie auta (nie ukrywam że mi to zaimponowało)Martinez pisze:Jesli ktos potrzebuje argumentow za CA to ja podam jeden.
Moj jest juz 10 tys km po remoncie i zadnych usterek. We wrocku jest sporo CA jezdzacych po drogach jak i na torze.
A na tym filmiku macie dwa wroclawskie nissany powered by CA18DET
http://turbokillers.com/topics33/wroclaw-trenuje-vt13526.htm
co rozumiecie pod pojęciem "ostre" wałki?demolik pisze:same ostre wałki powodują że zawory otwierają się szybciej i szerzej, co pozwala na wygenerowanie większej mocy, a to czy maxmoc i moment będą wyżej czy niżej zależy od tego jak wystroisz to kołami rozrządu...