Wymiana popychaczy

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

mgosc

Witajcie
Wymianę turbo mam już za sobą, chciałem teraz wymienić stukający (głośno) popychacz. Mam w związku z tym pytania. Czy poza stetoskopem można wadliwy jakoś namierzyć i czy są tam jakieś uszczelki, które muszę przy okazji zmienić. Ktoś mi napisał że każdorazowo należy wymienić pasek rozrządu, u mnie był niedawno zmieniany czy jest to więc konieczne. Aha i jeszcze jedno czy czujnik położenia wału jakoś się przy skręcaniu ustawia, czy tylko zadowolony składam wszystko do kupy tak jak było ??
Z góry dziekuję za pomoc
Mirek
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

jak bys mial tak wymieniac paski 1 za 2 to kto by na nie zarobil :) jak masz 16 szklanek :D wymien tylko zimeringi i stukajace popychacze (stetoskopem sprawdz ktore, i oblec wszystkie do okoła czy ktoras przypadkiem nie ma luzu -wciskajac palcem)...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

aby nie otwierac nowego tematu...

jak to okreslil moj mechanik gra mi klawiatura czyli popychacze sa do wymiany... czy moze mozna cos z tym zrobic?? ile kosztuja popychacze do CA18DET?? Czy to wogole jest oplacalna sprawa??
mgosc

Wiem tylko, że popychacze do naszych aut są wyjątkowo drogie chyba ok. 160 zł szt.
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

znalazlem angielskie po 82 zl w detalu i Ajusa (albo jakos tak) po 135 zl ... zaraz bede mial ceny z hurtowni
JoKeR
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja sie tez podlącze do tematu ..
czy miedziedzy szklankami a zaworami sa jakies zimeringi ?
bo mam taki problem otóż dymi mi moje s13 i nie jest to z winy turbiny na 100%,
jak zaopserowalem to po rozgrzaniu silnika przzestaje p<font class="red">u</font>zniej znowu zaczyna ale juz słabo wymienilem 2 szklanki bo stukaly i przypuszczam ze problem mojego dymienia wlasnie tam sie znajduje help

[ Dodano: Czw Gru 28, 06 20:47 ]
wymienilem tylko zimeringi na walku rozrządu i jeszcze jedno o jakie zimeringi chodziło rafiemu ?
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

JoKeR pisze:ja sie tez podlącze do tematu ..
czy miedziedzy szklankami a zaworami sa jakies zimeringi ?
bo mam taki problem otóż dymi mi moje s13 i nie jest to z winy turbiny na 100%,
jak zaopserowalem to po rozgrzaniu silnika przzestaje p<font class="red">u</font>zniej znowu zaczyna ale juz słabo wymienilem 2 szklanki bo stukaly i przypuszczam ze problem mojego dymienia wlasnie tam sie znajduje help

[ Dodano: Czw Gru 28, 06 20:47 ]
wymienilem tylko zimeringi na walku rozrządu i jeszcze jedno o jakie zimeringi chodziło rafiemu ?
a masz olej w dolocie?
zdejmij odmę i sprawdź czy tam nie ma syfu
jak jest to idź tym tropem (jeśli to faktycznie 100% nie turbina)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
JoKeR
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

chcialem dodac ze wymienilem jeszcze pierscienie i jednak dymi tylko na zimnym ale co z tymi zimeringami sa tam jeszcze jakies czy nie
bobas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Pytanie do ludzi co zmieniali w CA popychacze lub wiedzą coś na temat czy warto bawić sie w zmiane popychaczy na jakieś zamienniki, jeżeli tak to jakie i jaki koszt, czy lepiej zainwestować w OEM?
RS13 Owner
Awatar użytkownika
Airbog
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jezeli chcesz sie bawic w solid liftery, to bedzie drogo: liftery, regulowane shims do nich, walki, gwiazdy walkow itd. ( jak juz tykle sie zrobi, to warto zmienic valve springs, retainers itd.).
Dla mocy do 500 KM wystarczy OEM.
bobas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Nawalają mi popychacze i chce je poprostu wymienić :x
RS13 Owner
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”