Witajcie
Wymianę turbo mam już za sobą, chciałem teraz wymienić stukający (głośno) popychacz. Mam w związku z tym pytania. Czy poza stetoskopem można wadliwy jakoś namierzyć i czy są tam jakieś uszczelki, które muszę przy okazji zmienić. Ktoś mi napisał że każdorazowo należy wymienić pasek rozrządu, u mnie był niedawno zmieniany czy jest to więc konieczne. Aha i jeszcze jedno czy czujnik położenia wału jakoś się przy skręcaniu ustawia, czy tylko zadowolony składam wszystko do kupy tak jak było ??
Z góry dziekuję za pomoc
Mirek
Wymiana popychaczy
Moderator: Moderator
jak bys mial tak wymieniac paski 1 za 2 to kto by na nie zarobil
jak masz 16 szklanek
wymien tylko zimeringi i stukajace popychacze (stetoskopem sprawdz ktore, i oblec wszystkie do okoła czy ktoras przypadkiem nie ma luzu -wciskajac palcem)...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
aby nie otwierac nowego tematu...
jak to okreslil moj mechanik gra mi klawiatura czyli popychacze sa do wymiany... czy moze mozna cos z tym zrobic?? ile kosztuja popychacze do CA18DET?? Czy to wogole jest oplacalna sprawa??
jak to okreslil moj mechanik gra mi klawiatura czyli popychacze sa do wymiany... czy moze mozna cos z tym zrobic?? ile kosztuja popychacze do CA18DET?? Czy to wogole jest oplacalna sprawa??
znalazlem angielskie po 82 zl w detalu i Ajusa (albo jakos tak) po 135 zl ... zaraz bede mial ceny z hurtowni
ja sie tez podlącze do tematu ..
czy miedziedzy szklankami a zaworami sa jakies zimeringi ?
bo mam taki problem otóż dymi mi moje s13 i nie jest to z winy turbiny na 100%,
jak zaopserowalem to po rozgrzaniu silnika przzestaje p<font class="red">u</font>zniej znowu zaczyna ale juz słabo wymienilem 2 szklanki bo stukaly i przypuszczam ze problem mojego dymienia wlasnie tam sie znajduje help
[ Dodano: Czw Gru 28, 06 20:47 ]
wymienilem tylko zimeringi na walku rozrządu i jeszcze jedno o jakie zimeringi chodziło rafiemu ?
jak zaopserowalem to po rozgrzaniu silnika przzestaje p<font class="red">u</font>zniej znowu zaczyna ale juz słabo wymienilem 2 szklanki bo stukaly i przypuszczam ze problem mojego dymienia wlasnie tam sie znajduje help
wymienilem tylko zimeringi na walku rozrządu i jeszcze jedno o jakie zimeringi chodziło rafiemu ?
- roball
- Postojebca Nałogowy

a masz olej w dolocie?JoKeR pisze:ja sie tez podlącze do tematu ..
zdejmij odmę i sprawdź czy tam nie ma syfu
jak jest to idź tym tropem (jeśli to faktycznie 100% nie turbina)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
chcialem dodac ze wymienilem jeszcze pierscienie i jednak dymi tylko na zimnym ale co z tymi zimeringami sa tam jeszcze jakies czy nie
-
bobas
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Pytanie do ludzi co zmieniali w CA popychacze lub wiedzą coś na temat czy warto bawić sie w zmiane popychaczy na jakieś zamienniki, jeżeli tak to jakie i jaki koszt, czy lepiej zainwestować w OEM?
RS13 Owner
Jezeli chcesz sie bawic w solid liftery, to bedzie drogo: liftery, regulowane shims do nich, walki, gwiazdy walkow itd. ( jak juz tykle sie zrobi, to warto zmienic valve springs, retainers itd.).
Dla mocy do 500 KM wystarczy OEM.
Dla mocy do 500 KM wystarczy OEM.