problem po schłodzeniu silnika

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Panowie mam taki dziwny problem postaram sie wytłumaczyć jak najprościej i liczę na wasze odpowiedzi. Otóż tak gdy odpalę nimo to musze lekko dodać gazu żeby zapalil tzn. zapalić zapali nawet i bez gazu ale po chwili gaśnie. gdy odpali nie dodaje gazu do puki sie nie nagrzeje do odpowiedniej temp. Gdy zgaszę nismo to po 15 min po lekkim schłodzeniu silnika,autko pali od pierwszego ale po paru sekundach robi sie problem, zaczyna go tak zalewać że aż gaśnie po ponownym zapaleniu jest to samo do aż do rozgrzania silnika do odpowiedniej temperatury gdy temp wskoczy to po problemie chodzi idealnie. Czekam na jakieś sugestie. Pozdrawiam Łukasz.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Czujnik temp do ECU ( 2 pinowy )
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Aha ok tak też podejrzewałem dzięki za odp. Sprawdzę to i dam znać czy jest poprawa.

[ Dodano: Pią 07 Sty, 2011 16:40 ]
Poprawy nie ma jest dalej tak jak było.Nie wiem czasem czy jest ok z aif legulator czy coś takiego. Spytam tak jakie macie podciśnienie zaras po odpaleniu auta na zimnym silniku.
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Czujnik wymieniony ale dalej nić znaczy że jest dobry. Podłączyłem sie pod lambde miernikiem i gdy nysa stoi jakieś 5 min to jak prubuje odpalić jest wszystko ok przez 5 sekund i zaczynają sie bagatele na sondzie napiecie jest 1-1.3 czyli zalany gdy wskoczy na tęperaturke wsio wraca do normy sonda też wymieniona wiec juz sam nie wiem.
Bullseye
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

0,7-0,8 podciśnienia na zimnym u mnie jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”