problem z casem
Moderator: Moderator
Witam mam wielki problem pekl mi kolejny cas...wkladam cas silnik pracuje 5 min gasnie i to koniec.... wyjmuje casa i palec zostaje w walku.....Walek sprawdzony prosty.....nie bije na boki...obudowa od rozrzadu przykrecona dobrze co to moze byc???
Japan Cars..........
... no mazna po wierzchy wysmarowac i tak sie wezre... GOSCIU mial racje jestem niedoro-zwojem...
ja pier..le jak ja pisze kaszub naucz mnie w koncu czytac bo to wicha co ja wyczyniam
ca18det JDM stage 2, PRESTIŻ garage
ja pier..le jak ja pisze kaszub naucz mnie w koncu czytac bo to wicha co ja wyczyniam
ca18det JDM stage 2, PRESTIŻ garage
odkopię trochę temat,
mam pytanko odnośnie casa i zapłonu, mianowicie, wieloklin na casie wygląda elegancko \_/ mnie więcej w takim kształcie są ząbki, czyli niby tak jak powinno być, na wałku też niby jest okej, ustawiam zapłon na lampie, przy wolnych obrotach tj. około 900obr jest git, ale jak dodam gazu to się te 15stopni rozjeżdża, dodam, że pierwszy raz ustawiałem zapłon, i wolałem się zapytać czy tak jest prawidłowo? Nissan i tak w garażu póki co sobie stoi i wolałem się upewnić
pozdro
mam pytanko odnośnie casa i zapłonu, mianowicie, wieloklin na casie wygląda elegancko \_/ mnie więcej w takim kształcie są ząbki, czyli niby tak jak powinno być, na wałku też niby jest okej, ustawiam zapłon na lampie, przy wolnych obrotach tj. około 900obr jest git, ale jak dodam gazu to się te 15stopni rozjeżdża, dodam, że pierwszy raz ustawiałem zapłon, i wolałem się zapytać czy tak jest prawidłowo? Nissan i tak w garażu póki co sobie stoi i wolałem się upewnić
pozdro
Poszukuję...
to jak z tym zapłonem? ktoś wie?
Poszukuję...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
to chbya normlane ze przy dodaniu gauz zpałon się przesuwa O.o Tylko ma wrócic na swoje miejsce po powrocie na jałowe;. Ale szczerze to nei jestem pewein chociaz ustawiąłme zpałon million razy :O.o
jak obroty spadną na wolne tamte 800-900obr to zapłon jest z powrotem na 15st. czyli gicior
Poszukuję...
Tak tak ma być bo to normalne ze wzrastają obroty silnika to zapłon sie przesuwa
jak po powrocie do obrotów 800 900 to jest ok
Pamiętaj b y zapłon był ustawiony na ciepłym silniku taka błachostka ale to jest ważne
Poizdrawiam
jak po powrocie do obrotów 800 900 to jest ok
Pamiętaj b y zapłon był ustawiony na ciepłym silniku taka błachostka ale to jest ważne
Poizdrawiam