Zamula powyzej 4000
Moderator: Moderator
Wróciłem własnie ze słowacji swoim 200sx, wszystko było ok, ale 200 km przed domem zauwazyłem ze mi nie ciągnie powyżej 4000 obrotów. Od 0 jest ok, rozpędza się normalnie, a powyżej 4000 dostaje muła i zaczyna go delikatnie przytykać. Jak cofnę delikatnie pedał gazu zaczyna iśc lepiej, docisnę na max znowu zamula. Swiece, pompa, acc...? Ale mnie to wkur.............. Ide spac
-
Micz
temat był tyle razy poruszany że nawet ja wiem, żeby zacząć szukać problemu ze strony pompy

Najdziwniejsze jest to , że gdy samochód nie jest jeszcze rozgrzany przyspiesza super, dopiero po dłuższej jezdzie i nagrzaniu sie zaczyna go delikatnie przytykać.
Czy możliwe jest że świece już niedomagają po rozgrzaniu?
Podejżewam że gdyby to była pompa to mulił by niezależnie od temperatury.
Czy możliwe jest że świece już niedomagają po rozgrzaniu?
Podejżewam że gdyby to była pompa to mulił by niezależnie od temperatury.
tylko nie kupuj platynowek... kupilem, zalozylem i zaluje... szkoda kasy i autko jezdzi na tym tak sobie, mialem stare swiece denso i latal tak samo jak nie lepiej niz na platynie NGK
-
Micz
jeżeli stożek jest nie ogdrodzony to po rozgrzaniu silnika zasysa ciepłe powietrze z silnika i zmuła gotowakudlaty pisze:Micz a czy stozek ma jakies znaczenie przy tym?
kamil79 wsadź jakieś inne nie platynowe świece i napsiz czy była jakaś zmiana, nie patrz na naklejkę
Jest dedykowana platynówka NGK - kup platynówkę NGK.Micz pisze:jeżeli stożek jest nie ogdrodzony to po rozgrzaniu silnika zasysa ciepłe powietrze z silnika i zmuła gotowakudlaty pisze:Micz a czy stozek ma jakies znaczenie przy tym?
kamil79 wsadź jakieś inne nie platynowe świece i napsiz czy była jakaś zmiana, nie patrz na naklejkę
Nie ma oszczędzania w S13
EMWU is dead
Cena standardowa.
Ja kupilem po 55 PLN NGK... Jak chcesz moge Ci tez zalatwic w tej cenie
Zmieniłem świece na BOSH z miedzianymi elektrodami i samochód odżył... Śmiem twierdzić że jeździ lepiej niż jezdził na NGK(chociaz moze to tylko moje odczucie po okresie recesji
Zamulanie zniknęło....oby na długo Pozdrawiam
-
wojjan
[quote="kamil79"]
Życie wróciło 
Zmieniłem świece na BOSH z miedzianymi elektrodami i samochód odżył...
Kamil79 napisz model tych świec bo sama marka BOSCH nic mi nie podpowie a również czeka mnie wymiana
Pozdrawiam
Zmieniłem świece na BOSH z miedzianymi elektrodami i samochód odżył...
Kamil79 napisz model tych świec bo sama marka BOSCH nic mi nie podpowie a również czeka mnie wymiana
Pozdrawiam