Problem z CA
Moderator: Moderator
-
turbokillers
- Coś już wiem

Tak jak w temacie mam problem z moim CA otóż zaraz po odpaleniu ma ochote zgasnąć i chodzi nie rowno jak sie troche nagrzeje to jest ok równo i trzyma obroty.Po dobrym nagrzaniu nie wkreca się powyzej 3000rpm i kopci na czarno.Do ustawienia mam zapłon po wymianie rozrzadu.I rozpinana była wiązka w celu izolacji przewodów.Ma ktoś jakiś pomysł.
Ja mu w gas a on bokiem w las
-
radeklwh
ustaw najpierw zapłon jak sie nagrzeje, potem sprawdź krokowca bo to odpowiedzialne za zimny start, i MAF bo 3000rpm i kopcenie to objawy mafa.. sprawdź woltomierzem czy jest i jakie jest napięcie na krokowcu i przepływce bo przy izolacji wiązki mogło coś pujść nie tak
Ostatnio zmieniony ndz 10 sty, 2016 08:43 przez radeklwh, łącznie zmieniany 1 raz.
Po pierwsze to patrzw temat szarpania, po drugie przemierz czujnik temp. Plynu chlodniczego i sprawdz czy masz wtyczki dobrze podpiete, prawdopodobnie masz gdzies w dolocie nieszczelnosc wiec sprawdz szczelnosc, sprawdz wtyczke przeplywki i wyczysc przeplywke.
Dobrze ustawiony zaplon to podstawa chyba ze chcesz szukac innego silnika
Dobrze ustawiony zaplon to podstawa chyba ze chcesz szukac innego silnika
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
-
turbokillers
- Coś już wiem

Więc tak odpaliłem zimnego z trudem zapalił trzymałem go na ok 1500 obr bo miał ochote zgasnąć rozgrzał się trochę trzymał obroty ale chodził nie równo ustawiłem zapłon na lampe wkrecał sie do 4000 obr ale nie chciałem go mocniej gazować po całkowitym nagrzaniu jak dodaje gazu dymi na czarno i kreci się do 3000 Przepływka wyczyszczona kostka ok odpaliłem bez przeplywki i od razu zgasł podpiełem odpaliłem i chodzi ale dalej do 3000.Wypiełem krokowy i przygasał wiec działa na wszelki wypadek wymieniłem filtr paliwa i jest bez zmian kostki dobrze podpięte.Czy walnięty czujnik temp płynu daje taki objaw jeżeli tak to wymienie go w ciemno bo nie mam jak go sprawdzić.HELP
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
nie powinnien aż takich objawów dawać. Odłącz czujnik temp. i sonde lambda i wtedy próbuj odpalić. Miej na uwadze że na odłączonym czujniku temp. po włączeniu zapłonu/odpaleniu ecu symuluje nabijanie temperatury zaczynając od ok 0C. Więc jeśli odpalasz akutanie zimny silnik to odpalasz odrazu bez czekania na zapłonie, ale jeśli nagrzany to czekasz z\na zapłonie 60S aż anbije ok 60C.
Masz dobrą masę akumulator-buda, buda-silnik i najważniejsza buda-listwa z cewkami?
Zapłon Ci nie pływa? W jakim położeniu wypadł cas? Śruby sa na środku fasolek czy przesunięte?
Masz dobrą masę akumulator-buda, buda-silnik i najważniejsza buda-listwa z cewkami?
Zapłon Ci nie pływa? W jakim położeniu wypadł cas? Śruby sa na środku fasolek czy przesunięte?
Ostatnio zmieniony ndz 17 sty, 2016 12:18 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
turbokillers
- Coś już wiem

Czy czarny dym moze wskazywac na pierscienie turbo mam załozone nowe uszczelniacze były robione razem z głowicą a zauważam ubytki oleju
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Czarny dym oznacza niesaplone paliwo. Masz albo za bogatą mieszankę albo brak odpowiedniej iskry. Sprawdź ten czujnik temperatury. Odłącz go i zrób tak jak pisałem. Sondę też.
Ostatnio zmieniony ndz 17 sty, 2016 18:06 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.