regulator paliwa

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

Czy ktos juz probowal wymontowac regulator cisnienia paliwa. Chcialbym go wymienic na nowy bo prawdopodobnie to jest przyczyna mojej ubogiej mieszanki (przy okazji moze zmienie pompe paliwa). To jest tania sprawa a przy okazji zyskuje dodatkowy wskaznik cisnienia paliwa na listwie. Niestety wszystkie ktore widzialem to zewnetrzne a nasz jest mocowany na listwie paliwowej. Jarkowy ty napewno masz jakis pomysl. :)
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

ba juz dawno wykombinowałem - ale to znowu pół środek jednak zmieniam sobie cisnienie z 2 bar na 2,5 elektrycznym zaworkiem z mojego :panelu sterującego" zaraz dożuce zdięcie (a bez manomertu ciśnienia paliwa nie wiadomo jakie są efekty więc się przyda chociaż na chwile cos tam załozyć.)

Powiedz jakie regulatory znalazłeś - daj link oblukam i powiem czy da sie wykombinować.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Obrazek

To orginalny sposób na sterowanie ciśnieniem paliwa. Normalnie steruje nim ECU i podaje w to miejsce napiecie gdy silnik jest zimny lub dopiero co odpalony przez 1min. Ja to odłączyłem i doprowadziłem tam 12V (polaryzacja jest opisana na wtyczkach!)
Ten zaworek steruje podciśnieniem z kolektora ssącego (tym samym co wspomaganie hamulców) na "grzybek"- na szynie wtryskowej regulujacy cisnienie paliwa
Czytaj opis w dziale techniczne ECCS podzespołu i szukaj nagłówka
PRRESURE REGULATOR CONTROL SOLENOID VALUE (PRCSV)
PRRESURE REGULATOR (PR)

Niestety moje nadzieje że to wystarczy na 1,2 bar były zbyt obiecujące.

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

600-961-666
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

niestety nie potrafie wstawić zdjecia wiec znalazlem cos bardzo podobnego. Ten o ktorym ja mysle jest tanszy. :)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=33553

Z tego co widze to wejscie i wyjscie jest na przewod. A u nas regulator jest przykrecony do szyny. Moze byc klopot bo wejscie na szyne jest chyba takie jak maja wtryskiwacze i potem jest to skrecone srubami.
W tobie nadzieja moze cos wymyslisz bo nie chce kupowac w ciemno i wozic go w schowku zamiast w silniku :wink:
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

I jeszcze jedno bo czegos nie rozumiem jak to dziala. Jak jest 12V to powietrze nie idzie do presure regulator. I co wtedy wzrasta cisnienie paliwa. Jakies to malo logiczne. Przeciez w przewodzie dochodzacym do PR jest podcisnienie i nadcisnienie w zaleznosci od polozenia przepustnicy. ???
Czy nie taki sam efekt uzyskam odlaczajac przewod z powietrzem od regulatora. Zakladajac ze jest zwalony to wole tak jezdzic, sprawdze tylko jak spalanie wzrosnie.
Ale zasada jest jedna dodatkowe konie na powietrzu nie przezyja trzeba im paliwa.
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Najpiew otwóz serwisówke na stronie EF&EC-129 i potem 130.

Na 129 masz wytłumaczenie mojej przeróbki.
Na 130 masz rozrysowane wszystkie węże od szyny wtryskowej.
Otóż będzie to albo bardzo poste albo będzie jeden schodek.
Nasz regulator faktycznie zamontowany jest na szynie ale to nic jeśli dobrze główkuje to może sobie tam zostać i na wylocie z niego powinieneś zamontować ten dodatkowy regulator i ciśnienie powinien teraz dyktować właśnie ten dodatkowy (dziać sie powinno tak dlatego że on bedzie ostatni i jeśli on ustawi np 3bar paliwa to musi byc takie cisnienie od pompy paliwa aż do tego regulatora i naszemu orginalnemu nic do tego)
Jesli jednak to nie wyjdzie to trzeba będzie go zdemontować i
albo dorobić taka blaszke która będzie pasowała w to miejsce i będzie tak zekończona że będzie miała rurke stalową na którą założysz wężyk od paliwa no i za ta blaszka zakładasz nowy regulator.
albo - po żeźnicku. wybebeszasz wszystko z orginalnego regulatora tak zeby stał sie przelotowy (i jeszce szczelny) i będziesz miał przelotówke pod która sie podłączysz z tym nowym regulatorem

jakby co to mam taki 2gi i moge sprzedać.

Dajnamiar na to co chcesz kupic jestem zinteresowany czymś takim (spoko nie przelicytuje Cie)

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

600-961-666
Awatar użytkownika
Lukasz
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Firma AT2000 z Rzeszowa posiada w swojej ofercie regulatory ciśnienia paliwa firmy FSE daje link
www.at-tuning.com
dział import
na samym dole jest ten regulator.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”