jakie sa rodzaje silnikow do 200sx s13 18T
Moderator: Moderator
-
frycu
mam pytanie po ktorym roku w 200sx s 13 silnik 1.8T niemontowano przepustnic mozna by powiedziec zmieniajacych dlugosc kolektora dolotowego, 200sx ma na jeden cylinder 2 kanalt dolotowe powietrza a na jednym kanale przy glowicy sa te przepustnice sterowane podcisnieniowo. Jeszcze jedno pytanie gotyczy tego jak jest z sadami lambda w nissanach? bo mam nissana 200sx s13 1.8 z roku 94 nie mam sondy lambda ani tych przepustnic. Natomiast kumpel ma takiego samego nissana ale z roku 92 i ma te przepustnice oraz sonde lambda?
Przepustnice byly montowane w japonskiej wersji... Krótko mówiac prawie nie spotykane...
nie tylko przepustnica jest inna ale i glowica ma 8 wlotow a nie 4. Przynajmniej tak powinno byc z tego co pamietam.
zaleta:
- Plynniej przyspiesza (albo jakos tak)
Wada
-przeszkadzaja przy wiekszych mocach i z tego powody byly wymontowywane przes osoby podkrecajace troche bardziej swoje samochodziki.
Wiecej zalet i wad nie pamietam... posukaj na zagranicznych forach.[/list]
nie tylko przepustnica jest inna ale i glowica ma 8 wlotow a nie 4. Przynajmniej tak powinno byc z tego co pamietam.
zaleta:
- Plynniej przyspiesza (albo jakos tak)
Wada
-przeszkadzaja przy wiekszych mocach i z tego powody byly wymontowywane przes osoby podkrecajace troche bardziej swoje samochodziki.
Wiecej zalet i wad nie pamietam... posukaj na zagranicznych forach.[/list]
-
cziko
ja mam luzem taka głowice z kolektorem wyposazonym w taie przepustnice!!pochodzenia tego towaru nie znam poza tym ze byo to zamontowane w ucie sprowadzonym z niemiec
ciekawe skad wzioł sie aki silnik w aucie twojego kolegi
bo to faktycznie zadkie sztuki
odnowie temat bo nie chce zakładac nowego i moje pytanie:
jakie silniki byle montowane w sx200 ?
jestem na kupnie nissana i zastanawiam sie jaki byl by najlepszy, chce sie bawic w drifty ale wszystko "na spokojnie"
ktory z silnikow dysponuje najlepszym potencjialem,tzn ile wytrzymuja seryjne bebechy?
z gory dzieki za pomoc
jakie silniki byle montowane w sx200 ?
jestem na kupnie nissana i zastanawiam sie jaki byl by najlepszy, chce sie bawic w drifty ale wszystko "na spokojnie"
ktory z silnikow dysponuje najlepszym potencjialem,tzn ile wytrzymuja seryjne bebechy?
z gory dzieki za pomoc
CA18det w s13 i SR20det w s14/s14a/s15jakie silniki byle montowane w sx200 ?
Ostatnio zmieniony ndz 01 maja, 2011 23:19 przez rtuber, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Seria w S13 to 169KM.
Były jeszcze 180sx z sr20det, ale to tylko JDM. Ja w swoim mam teraz właśnie takiego JDM, więc mam prawie 180SX
Były jeszcze 180sx z sr20det, ale to tylko JDM. Ja w swoim mam teraz właśnie takiego JDM, więc mam prawie 180SX
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
gucioq, wiedza jest na forum.. .czytaj
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
SR20DET JDM nie ma VTC, więc ECU tego nie ma w obsłudze. Podobno Red Top mają wytrzymalsze wnętrzności, ale jak napisałem "podobno".
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Odpuść sobie takie po 700. Bo taki na bank ma silnik padake albo nie ma już podłogi. Odpuść takie.
Taka ciekawostka.....
za każdym razem jak pytam o części w sklepie to chcą wiedzieć jaki rodzaj silnika: czy 169km czy 159km....
nie wiem od czego to, no ale pytają.
Ja mam s13 ca18det 169km seryjnie.
za każdym razem jak pytam o części w sklepie to chcą wiedzieć jaki rodzaj silnika: czy 169km czy 159km....
nie wiem od czego to, no ale pytają.
Ja mam s13 ca18det 169km seryjnie.
1 tys E za bude
co daje 4,5 K zlociszy+sprowadzenie -800zl
Co daje nam juz cene 5300 do tego papiery 1500 zl
I MASZ SAMA BUDE !!!!
Znajac nissany a troche tego przerobilem to bedziesz musial wydac troche i tak kasy na bude.
Policzmy 1000 zl co i tak jest MALO, a nawet bym powiedzial BARDZO ZA MALO!!
Pozazdroscic
do tego jeszcze ubezpieczonko,wejdzie pewnie 1 tys,wyleci z kieszeni i jest juz wypas na maxa

9K za bude ???gdzie silnik ???
silnik pochodzi ale z 2 tyogdnie i bedzie
1 -PUK PUK
2 -KTO TAM
1 -PANEWKA
Bedziesz panie beceć i beceć ze CA jest lipa wielka.
Zrobisz remonto wydasz lekko 5 K
I co z tego ?? bedzie seria z motorem za 14 tys zl?
Nie o to w tym chodzi
Ale wtedy bedzie juz za puźno na zwrot akcji a palec bedzie w dupie
Przemysl to dobrze i poszukaj czegos gotowego bo innaczej bedziesz beceć
Pozdro
Co daje nam juz cene 5300 do tego papiery 1500 zl
I MASZ SAMA BUDE !!!!
Znajac nissany a troche tego przerobilem to bedziesz musial wydac troche i tak kasy na bude.
Policzmy 1000 zl co i tak jest MALO, a nawet bym powiedzial BARDZO ZA MALO!!
Pozazdroscic
9K za bude ???gdzie silnik ???
silnik pochodzi ale z 2 tyogdnie i bedzie
1 -PUK PUK
2 -KTO TAM
1 -PANEWKA
Bedziesz panie beceć i beceć ze CA jest lipa wielka.
Zrobisz remonto wydasz lekko 5 K
I co z tego ?? bedzie seria z motorem za 14 tys zl?
Nie o to w tym chodzi
Ale wtedy bedzie juz za puźno na zwrot akcji a palec bedzie w dupie
Przemysl to dobrze i poszukaj czegos gotowego bo innaczej bedziesz beceć
Pozdro
Ostatnio zmieniony śr 04 maja, 2011 13:53 przez bybs, łącznie zmieniany 2 razy.