Dodaje gazu i slychac stukanie jakby piasek w puszce byl

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Golak

na luzie nic nie slychac po dodaniu lekko gazu tez nic nie slychac ale jak do polowy wcisne gas na biegu to slychac jakby piasek obiijal sie w puszce co to moze byc ?

z kad moge wziasc zamek do drzwi kierowcy jaka cena a jak wsadzam kluczyk i niechce za chiny sie przekrecic to juz zamkiem kaplica czy co ?
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Golak pisze: z kad moge wziasc zamek do drzwi kierowcy jaka cena a jak wsadzam kluczyk i niechce za chiny sie przekrecic to juz zamkiem kaplica czy co ?
A sprawdzałeś kluczami zapasowymi czy da się otworzyć :?:
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Golak

jasne ze sparwdzalem to podstawa ale nie moge ruszyc kluczykiem ani tylniej klapy ani bocznych drzwi
kiedys moglem ale cos padlo u pasarzera. klapy nigdy a co najlepsze to padl mi na sto procen teraz kierowcy
maciolo

co do zamka to poszukaj speca od zamków powinien ci wkladke do klucza dorobic w Opolu taka usluga kosztuje 50 zł za zamek
pozdro Maciek
Golak

a co z tym piaskiem bo mnie to irytuje ze mam silnik po remocie i znowu mi cos niegra dla ucha ?
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

A nie przypomina to czasem rucho wirująco-ocierającego? Sprawdź luzy na wirniku.
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

U mnie tez coś brzęczało metalicznie przy 3000-3500 obrotach, byłem już ostro podirytowany, ale okazało się że odkręciły się dolne śruby od downpipe . Dokręciłem i wszystko ok, sprawdz wszystke śruby.
express

mnie też irytował piasek sypany o blachę. Na luzie go nie było, ale na biegu jak przyspieszałem. Po kilkudziesięciu metrach znikało. Późnie doszedłem że to piasek i błoto z opon.
Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”