Wolne obroty i szarpanie, kłopot. (Już naprawione)

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Wojtku
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam wszystkich i przepraszam że w nowym poście, ale wydaje mi się że objawy w moim autku są trochę inne to znaczy, po odpaleniu zimnego autka na wolnych obrotach pracuje równo ale gdy ruszyłem to zaczął szarpać a obroty jakby spadały poniżej 500gdy dodałem gazu to powoli się wkręcał na obroty a za chwilkę złapał temperaturę i było dobrze ale przy 4tyś. zaczyna szarpać pompę wymieniłem na walbro, świece nowe ale nie wiem jakie bo mechanik zakładał i kupował on twierdzi że to może wtryskiwacz się blokuje czy zawiesza, ale to jeszcze nie wszystko bo po wrzuceniu na luz i zdjęciu nogi z gazu obroty spadają do 850-900 a naraz rosną do 1300 i po chwili znowu wracają na 850-900. Czy to na prawdę może być wtryskiwacz i gdzie to można sprawdzić?? Może ktoś ma jakiś pomysł od czego zacząć?? Pozdrawiam ludzi z czarnego SX-a OOL który mnie dzisiaj mijał, mimo iż szarpał to się nie dałem :-)

[ Dodano: Sob Mar 18, 06 19:31 ]
Chciałbym jeszcze dodać że jak dodaję delikatnie gazu do obrotomierz dochodzi do 7tyś bez szarpania, gdy tylko leciutko dodam więcej gazu to szarpie.
Ostatnio zmieniony śr 22 mar, 2006 07:16 przez Wojtku, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

sprawdź ciśnienie paliwa
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Mło0dy
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Uważnie przeczytaj Temat Szarpanie... .

EDIT : A masz Bov'a ?? jak masz to on moze byc winą "skakania" na obrotach.Jesli nie masz to ..?.. .Mam z Bratem ten sam problem+stukanie -> samochod jedzie do Jarka.takze do szczesliwych nie nalezymy jak narazie.Pozdro
Ostatnio zmieniony pn 20 mar, 2006 20:43 przez Mło0dy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtku
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Przeczytałem temat "szarpanie" i nic nie pomogło z tamtych porad, dzisiaj wyciągnąłem całą listwe z cewkami od świec i suszyłem suszarką i na grzejniku myślałem że może gdzieś weszła wilgoć przy myciu silnika ale to nic nie pomogło, ale co zauważyłem to im silnik jest bardziej gorący tym szarpanie staje się mocniejsze i im niższy bieg tym bardziej szarpie. Gdy przejechałem około 4 kilometrów i na obrotomierzu było 3tyś. obr. wcisnąłem gaz i myslałem że się naprawiło bo pojawiły się takie minimalne szarpania ale gdy zagrzał się troszkę bardziej to już nie było złudzeń, po prostu kiszka.
Mieć samochód i ani razu nie wcisnąć gazu do końca żeby poczuć jak ciągnie, już powoli mnie szlag trafia. Znowu sprawdzałem wszystkie rury, złączki, rurki i rureczki i dupa...
Pozdrawiam i troszkę zazdroszczę tym którzy mogą wcisnąć gaz do deski i poczuć jak przyspiesza. :cry:

[ Dodano: Sro Mar 22, 06 07:14 ]
Wczoraj udało mi się wspólnie z Panem Koraszewskim dojść w ciągu 10 minut co jest przyczyna tego szarpania i co się okazało to nie przepływki, nieszczelności na rurach czy jakieś skomplikowane sprawy z zapłonem to po prostu zwykła głupia cewka wysokiego napięcia ma przebicie, iskra zamioast przeskakiwać na elektrodach świecy przeskakiwała gdzieś indziej. Sprawdzilismy to w prosty sposób zmniejszając odstepy między elektrodami na świecach, wtedy iskra nie miała juz takiej długiej drogi miedzy elektrodami i przeskakiwała na nich a nie w cewce. No ale teraz potrzebuję cewki najlepiej komplet, jeżeli ktos ma to chetnie odkupię.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”