znaki od zaplonu

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

mart
Coś już wiem
Coś już wiem

witam ustawiam wlasnie zaplon -znalazlem jak w szukajce

wiem ze ma byc 15stoni i to jest 2ga kreska od prawej strony na kole

ALE nie wiem gdzie jest znak na tej obodowie rorzadu-tzn jest tam cos jak znak jednak ma grobosc ok 5mn i nie wiem czy ustawic na krawedz tego czy jak. ???

i czy dodaje gazu to zaplon sie az tak powinien zmieniac? po odpuszczeniu powraca na swoje miejsce.

prosze o pomoc.!!! g:(\
pozdrawiam

chuba znalazlem-to ta krawedz od lewej strony?!

no dobra ustawilem na 15st obroty sa na 850 i chodzi
i znowu ALE jak go zgasze i ponownie odpale to jast juz poza20 stopnami
DLACZEGO? pomoze mi ktos?
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

sprawa nr 1
nad kołem pasowym masz blaszaną strzałkę - to do niej ustawiasz zapłon -
jest pod CAS więc po prawej (patrząc od przodu)

czy ty masz s13?

sprawa nr2

- ustaw na rozgrzanym silniku
- zmiana zapłomu przy dodaniu gazu to normalna sprawa - nawet maluch tak miał (bezwładnościowo - tu jest elektronicznie)
- jak ci się przestawi na te 20* i zgzsisz-odpalisz to jest dalej na 20* czy na 25*? a może jeszcze inaczej?

jest szansa że masz rozklepane mocowanie koła rozrządu na wałku wydechowym -Jarkowy gdzieś pisał o takim przypadku
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
mart
Coś już wiem
Coś już wiem

taa klin na dolnym kole rozrzadu -skladalem silnik miesac temu i klin byl ok,ale jutro jeszcze sprawdze

tak mam s13 :D

zaplon ustawilem na 15st i dopuki auto chdzi jest ok moge gazowac i jak zejdzie na wolne to znowu jest 15 ale jak zgasze i ponowne odpale to juz 20 lub wiecej :?:

cas sprawdzilem luzow nie ma /na wieloklinie tez.

jutro sprawdze ten klin

dzieki

sprawdzilem dzis kola/klin/rozrzad jest ok-jakies jeszcze pomysly dlaczego po ustawieniu na 15 i ponownym odpaleniu jest 20 :(
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

To norma !!!!!!!!!!!!!!! Już nie moge ! klin jak byś miał rozjeb.... to na wolnych by skakał zapłon a jesli jest stabilne 15 sty. to olej temat-jest git. Mam nadzieje że nie dłubałeć przy TPS'ie.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
mart
Coś już wiem
Coś już wiem

TPS

To Poddaje Sie :)

co to tps? (to to na przepustnicy) w szukaj nie znalazlem za wiele

a zaplon cos nie tak nawet podczas jazdy sie cos dzieje

-odpalam jade jest ok zgasze i za jakis czas ponowna jazda jest wiele slabszy ponowne
zgaszenie i jedzie znowu lepiej taka loteria kazde uruchomienie inaczej.

co robic?

[ Dodano: Sob Wrz 30, 06 20:35 ]
ha znalazlem znak na obodowie rozrzadu ale nie na mojej tylko na innej zastepczej musialem wymienic obudowe bo znak (blaszka) z mojej obodowy sobie odpadla.

a co do zmian zaplonu po zgaszeniu to problem byl w zaworze wolnych obrotow (zabrudzony) i po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu obroty byly wyrzsze niz850 dlatego sie przyspieszal :
evil: :evil:

teraz jest ustawione 15st i jest oki' :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”