szarpie na wyzszych obr. wtryski seria, pompa walbro190. wina wtryskow czy pompy ?
Czy wieksze wtryskiwacze znaczy lepsze ?
w skrocie, co wybrac do ca18det, zeby starczylo na przyszlosc (ale bez przegiec, do 500km raczej nie bede leciec)
700
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-SARD-700cc-In ... dZViewItem
660
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-SARD-660cc-In ... dZViewItem
550
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-5 ... enameZWD1V
itd
pozdr
ca18det wtryskiwacze...
Moderator: Moderator
NMie wiem jakie masz doładowanie, ale mniemam, że za duzo nie podniosłeś.
Ta 190 powinna wystarczyć do 300KM - sprawdź ciśnienie.
jak już chcesz zmieniać wtryski (nie wiem po co bo BRT ma ponad 300KM na seryjnych) to kup trochę wydajniejsze od oryginałów.
Edit - Seryjne powinny stykać. Poszukaj przyczyn takiego szarpania i wtedy się bierz za ewentualne zakupy.
Ta 190 powinna wystarczyć do 300KM - sprawdź ciśnienie.
jak już chcesz zmieniać wtryski (nie wiem po co bo BRT ma ponad 300KM na seryjnych) to kup trochę wydajniejsze od oryginałów.
Edit - Seryjne powinny stykać. Poszukaj przyczyn takiego szarpania i wtedy się bierz za ewentualne zakupy.
Ostatnio zmieniony pn 25 wrz, 2006 10:55 przez Karrlos, łącznie zmieniany 1 raz.
EMWU is dead
Zgadzam sie z Karrlosem.
Dobrym rozwiazaniem beda 550, ale............
sprawdz na poczatek cisnienie na listwie paliwowej. Moze puszczac regulator cisnienia paliwa !! Jesli masz czipsa to czips powinien byc juz ustawiony na wieksza ilosc paliwa ze wzgledu na wieksze doladowanie !!
Napisz jakie masz doladowanie i gdzie kupowales czipsa?
I jesli robil go Jarek nie niech on sie tez wypowie dla ilu Barow ustawia dawke paliwa.
Dobrym rozwiazaniem beda 550, ale............
sprawdz na poczatek cisnienie na listwie paliwowej. Moze puszczac regulator cisnienia paliwa !! Jesli masz czipsa to czips powinien byc juz ustawiony na wieksza ilosc paliwa ze wzgledu na wieksze doladowanie !!
Napisz jakie masz doladowanie i gdzie kupowales czipsa?
I jesli robil go Jarek nie niech on sie tez wypowie dla ilu Barow ustawia dawke paliwa.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
-
Bakem0n0
uhhhhh dojade do pl w pazdzierniku to wszystko oblukam. doladowanie gdzies na 1bar jest.
wtryski i pompe i tak kupie, i wymienie. poprzedni wlasciciel dbal o samochod jako tako, z tym ze nie wyrabial finansowo, wiec moze pompa to jakas uzywka... hm.
cena wtryskow to tez jest niezla...
dzieki i pozdr
[ Dodano: Sro Paź 11, 06 18:52 ]
ot co sie okazalo...
nie jechal powyzej 5000obr na max doladowaniu z powodu... nieszczelnego wydechu. wiecej dawalo mi z boku przy tlumiku niz z rury...
polatany juz, ale po 5 minutowym dymanku obroty na jalowym spadlu do 500 i sobie faluja... ogolnie belkoce na luzie. co sie stalo ?
jedna rureczka zasysala powietrze... juz zaslepiona i dziala oki. dzieki z pomoc ( inny temat)
wtryski i pompe i tak kupie, i wymienie. poprzedni wlasciciel dbal o samochod jako tako, z tym ze nie wyrabial finansowo, wiec moze pompa to jakas uzywka... hm.
cena wtryskow to tez jest niezla...
dzieki i pozdr
[ Dodano: Sro Paź 11, 06 18:52 ]
ot co sie okazalo...
nie jechal powyzej 5000obr na max doladowaniu z powodu... nieszczelnego wydechu. wiecej dawalo mi z boku przy tlumiku niz z rury...
polatany juz, ale po 5 minutowym dymanku obroty na jalowym spadlu do 500 i sobie faluja... ogolnie belkoce na luzie. co sie stalo ?
jedna rureczka zasysala powietrze... juz zaslepiona i dziala oki. dzieki z pomoc ( inny temat)
- bak3ns
- Coś już wiem

- Kontakt:
odgrzewam kotleta 
mam taki problem. po odpaleniu nyską telepie (ca18det) i strasznie smierdzi wachą. Po 30 sekundach silnik pracuje normalnie. podejrzenie padło na wtryski - chyba któryś cieknie. spotkaliście się z takim problemem? Jak sprawdzić szczelność i przy okazji ciśnienie?
Jeśli zdecydowałbym się na nowe wtryski to jakie polecacie? Dodam, że w przyszłości chciałbym troszkę zwiększyć moc (210 - 230 kucy).
z góry dzięki,
pozdrawiam,
kuba
mam taki problem. po odpaleniu nyską telepie (ca18det) i strasznie smierdzi wachą. Po 30 sekundach silnik pracuje normalnie. podejrzenie padło na wtryski - chyba któryś cieknie. spotkaliście się z takim problemem? Jak sprawdzić szczelność i przy okazji ciśnienie?
Jeśli zdecydowałbym się na nowe wtryski to jakie polecacie? Dodam, że w przyszłości chciałbym troszkę zwiększyć moc (210 - 230 kucy).
z góry dzięki,
pozdrawiam,
kuba
RS13 ka24de in progress...
'cos there's no replacement for displacement.
Ja kiedyś coś takiego miałem to świece były na wykończeniu, najlepiej sprawdź jak wyglądają i przy okazji kompresje.
PS. Tylko czy Ci śmierdzi wachą z wydechu czy przy silniku
PS. Tylko czy Ci śmierdzi wachą z wydechu czy przy silniku
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
- bak3ns
- Coś już wiem

- Kontakt:
Świece były wymieniane miesiąc temu, ale sprawdze je przy okazji. Porównam kompresje na zimnym i ciepłym silniku. Wachą smierdzi przy wydechu (choć muszę się upewnić). Jak będą jakies konkretniejsze informacje to od razu napisze.
Dzięki za wskazówki
i czekam na dalsze sugestie
Dzięki za wskazówki
RS13 ka24de in progress...