Zgasł w czasie jazdy i nie chciał zapalić, po pół godziny
Moderator: Moderator
- luki924
- Coś już wiem

- Kontakt:
witam Panowie, kolejny problem, pisałem w temacie o szarpaniu ale tam chyba nikt nie zagląda. Ogólnie auto ostatnimi czasy zaczęło tak jakby przestawać przyspieszać w granicach 3 tys. rpm, praktycznie nie rosną obroty jak deptam i auto w ogóle nie przyspiesza, jak popuszczę gazu i minimalnie naciskam to jakoś tam idzie i się wkręca, powyżej 5 tys. jest już niby ok... Nie jest tak non stop, czasami auto jeździ normalnie, czasami coś jest właśnie nie tak. Jednakże dzisiaj jechałem i było coraz to gorzej, w końcu pierdnął w wydech i zgasł silnik. Kręcę rozrusznikiem żeby odpalić ponownie i nic. Podniosłem maskę i usłyszałem przekaźnik cykający. Był to przekaźnik pompy paliwa. Wymiana nic nie dała. Po około 30 minutach auto normalnie odpaliło
i co najlepsze zaczęło normalnie jechać. Zrobiłem 50 km i znów muli przy 3 tysiach. Proszę powiedzcie co to może być, mam w sumie drugie autko na części i mogę coś poprzekładać. AHA, ważna sprawa! Podejrzewałem kilka dni temu, że to pompa paliwa, wsadziłem z pewnego samochodu i niestety dokładnie takie same objawy. HELP 
A jak z drożnością filtra paliwa? Podłączałeś manometr przed listwa zasilającą?
Koniec z NISMO, jestem wyleczony
syfne wtryski, filtr paliwa, nie wymieniony filtr przy pompie paliwa, dupne paliwo?
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
- luki924
- Coś już wiem

- Kontakt:
paliwo odpada, próbowałem na wielu stacjach, zawsze to samo. Filtr paliwa przy silniku spróbuję wymienić. Przy pompie jest nówka. Zasyfione wtryski? hmmm no to też spróbuję
Pytanie tylko dlaczego cykał mi ten przekaźnik od pompy, co mogło to spowodować że po pół godziny dało się już odpalić silnik i jechać? naprawdę wielgaśne dzięki za szybką pomoc. Jutro będę działał.
nie wiem? czujnik temp silnika O_o ?że po pół godziny dało się już odpalić silnik i jechać?
mozesz tez sprawdzic kable zasilania pompy, moze juz nie daja rady?
zacznij od poczatku, i idz punkt po punkcie z mozliwych wyjasnien...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
jak cykal przekaznik to moze brakowac masy, sprawdz i przeczysc dokladnie wszystkie podlaczenia do budy...