Zgasł w czasie jazdy i nie chciał zapalić, po pół godziny

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
luki924
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

witam Panowie, kolejny problem, pisałem w temacie o szarpaniu ale tam chyba nikt nie zagląda. Ogólnie auto ostatnimi czasy zaczęło tak jakby przestawać przyspieszać w granicach 3 tys. rpm, praktycznie nie rosną obroty jak deptam i auto w ogóle nie przyspiesza, jak popuszczę gazu i minimalnie naciskam to jakoś tam idzie i się wkręca, powyżej 5 tys. jest już niby ok... Nie jest tak non stop, czasami auto jeździ normalnie, czasami coś jest właśnie nie tak. Jednakże dzisiaj jechałem i było coraz to gorzej, w końcu pierdnął w wydech i zgasł silnik. Kręcę rozrusznikiem żeby odpalić ponownie i nic. Podniosłem maskę i usłyszałem przekaźnik cykający. Był to przekaźnik pompy paliwa. Wymiana nic nie dała. Po około 30 minutach auto normalnie odpaliło :alien: i co najlepsze zaczęło normalnie jechać. Zrobiłem 50 km i znów muli przy 3 tysiach. Proszę powiedzcie co to może być, mam w sumie drugie autko na części i mogę coś poprzekładać. AHA, ważna sprawa! Podejrzewałem kilka dni temu, że to pompa paliwa, wsadziłem z pewnego samochodu i niestety dokładnie takie same objawy. HELP :angered:
Awatar użytkownika
czeci
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A jak z drożnością filtra paliwa? Podłączałeś manometr przed listwa zasilającą?
Koniec z NISMO, jestem wyleczony
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

syfne wtryski, filtr paliwa, nie wymieniony filtr przy pompie paliwa, dupne paliwo?
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
luki924
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

paliwo odpada, próbowałem na wielu stacjach, zawsze to samo. Filtr paliwa przy silniku spróbuję wymienić. Przy pompie jest nówka. Zasyfione wtryski? hmmm no to też spróbuję :) Pytanie tylko dlaczego cykał mi ten przekaźnik od pompy, co mogło to spowodować że po pół godziny dało się już odpalić silnik i jechać? naprawdę wielgaśne dzięki za szybką pomoc. Jutro będę działał.
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

że po pół godziny dało się już odpalić silnik i jechać?
nie wiem? czujnik temp silnika O_o ?

mozesz tez sprawdzic kable zasilania pompy, moze juz nie daja rady?

zacznij od poczatku, i idz punkt po punkcie z mozliwych wyjasnien...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jak cykal przekaznik to moze brakowac masy, sprawdz i przeczysc dokladnie wszystkie podlaczenia do budy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”