CA18DET Witam wszystkich,miałem wymieniony cały rozrząd w samochodzie (orginalne czesci) PO PRZEJECHANIU 800 KM kiedy przyjechałem do domu zaparkowałem samochod,zamykam szyby wyłączyłem swiatła i patrze na licznik i ku zdziwieniu wszystkie kontrolki swieca.
Postanowiłem odpalic samochod i nic ,ale bardzo sie zdziwiłem ze kreci jak głupi zero kompresji, stwierdziłem ze cos się stało powaznego.Pozamykałem samochod i poszedłem do domu.
Jak staruszek przyjechał i obadał sprawe odrazu powiedział ze pasek się zerwał
Piątek udałem się do sklepu gdzie kupiłem wszystkie czesci (JAPAMOTO) powiedziałem facetowi co się stało a on był bardzo zdziwiony i odpowiedział mi ze jezeli mam paragon i doniose mu razem z orzeczeniem mechanika, wszystkie koszty naprawy ponosi firma.
cieszyło się przez chwile ale uswiadomiłem sobie ze tego paragonu napewno nie mam.
Kupiłem pasek pojechałem do domu a w sobote zaczeła się zabawa w rozbieranie nissana.
Powiem jedno kiedy zerwał się pasek rozrządu on tylko ucierpiał a reszta jest w idealnym stanie, miałem wielkie szczescie, a tu pare fotek pastka
Zdięcie zerwanego paska rozrządu po przejechaniu 800km
Moderator: Moderator
Wyglada na jakas wade fabryczna paska,dobrze ze silnik caly
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
To sie nazywa fuks 
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Dziwna sprawa...
Co to znaczy oryginalny pasek? Mitsuboshi, Contitech czy jaki? I napisz ile kosztował.
Co to znaczy oryginalny pasek? Mitsuboshi, Contitech czy jaki? I napisz ile kosztował.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Pasek był Mitsuboshi a wybite maił made in japan kosztował 50złTURBO maniac pisze:Dziwna sprawa...
zakupiony w sklepie japamoto
dandi
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Mitsuboshi to niby dobre paski, chociaż już raz wcześniej miałem styczność z taka sama sytuacją jak Twoja.Dandi pisze:Pasek był Mitsuboshi a wybite maił made in japan kosztował 50złTURBO maniac pisze:Dziwna sprawa...
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
- Deephouser
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Panowie też jestem przy wymianie rozrządu, ale powiedzcie mi jedno... Jak pasek Mitsu może być dobry skoro kosztuje 50zl?? Jak oryginał nissanowski w ASO 254zł?? Toż to chyba za duża różnica chyba nie??
200sx S13 t25 94'- seria+MBC
Dandi pisze:
Pasek był Mitsuboshi a wybite maił made in japan kosztował 50zł
taki pasek kupisz prawie w każdym wiekszym sklepie z czesciami gdzie maja duży magazyn
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
Napisales ze wystarczy paragon i orzeczenie mechanika...a nie wspomniali nic ze ma byc to wymieniane w jakims autoryzowanym serwisie, czy wystarczy u zwyklego? Mi ostatnio przeskoczyl o jeden zabek ale nic sie nie stalo. Pozdrawiam.
(O O/ - - \O O)
--------------------
.oo