Witam, mam pytanie poniewaz niejestem pewien czy przplywka taka jaka zarzucilem w linku pasuje do 200sx s13 ca18det, bez wiekszych przerobek,czy musze zmienic np mapy specjalnie pod te przeplywke,czy wystarczy tylko zalutowac przewody a,b, c i bedzie smigac??prosze o pomoc, z gory dziekuje
http://cgi.ebay.ie/300ZX-Z32-AFM-HKS-R3 ... dZViewItem
PRZEPLYWKA Z 300ZX Z32
Moderator: Moderator
- rusek300zx
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
a jaki jest powod ze chcesz ten AFM od z32 do s13??
- nyskas13
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
chce zalozyc ten afm poniewaz silniczek jest troche podkrecony, t28r na 1bar i zastanawiam sie nad dalszymi modyfikacjami, wydaje mi sie ze przeplywka z z32 jest lepsza i lepiej bedzie dawac sobie rade,
a co do podlaczenia kostki dam rade przerobic, ale jezeli chodzi o strojenie to bez komputera niemam co zaczynac??
a co do podlaczenia kostki dam rade przerobic, ale jezeli chodzi o strojenie to bez komputera niemam co zaczynac??
nyskas13;D
Na tym turbo co masz większa przepływka nie jest ci potrzebna.Do 300km z małym bonusem da rade spokojnie seryjna przepływka.Lepiej wydać kase na co innego.No i tego bara z t28r to dmuchasz na seryjnym kompie?Jeśli tak to radziłbym zmniejszyć,bo już chyba trochu za ubogo się robi.A tą przepływka na razie odpuść
sprawdzeles czy tak gadasz bo gdzies przeczytales ? forumowi teoretycy...ppp pisze:Na tym turbo co masz większa przepływka nie jest ci potrzebna.Do 300km z małym bonusem da rade spokojnie seryjna przepływka.Lepiej wydać kase na co innego.No i tego bara z t28r to dmuchasz na seryjnym kompie?Jeśli tak to radziłbym zmniejszyć,bo już chyba trochu za ubogo się robi.A tą przepływka na razie odpuść
u mnie przy strojeniu wyszlo ze przeplywka zamyka 5v przy 0,8 bara na t28 , przestawionym walku i jeszcze paru modach ...
wiec nie mow koledze ze wystarczy bo nie jestes voltomierzem w jego aucie.
a co do strojenia to po zmianie przeplywki nie obedzie sie bez minimum remapu.
mam nadzieje ze offtopu nie robie ale co moze byc nie tak jak sie ustawi na 1bar albo troszke wiecej i czym to sie objawia? oczywiscie chodzi mi o seryjna przeplywke
kolega Forest właśnie to opisał, może się skończyć zakres pomiaru dla seryjnej przepływki
i komp będzie dawkował stałą wartość paliwa mimo że będzie wpadało więcej powietrza -
zrobi się ubogo i gorąco
i komp będzie dawkował stałą wartość paliwa mimo że będzie wpadało więcej powietrza -
zrobi się ubogo i gorąco
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"
"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
no ok to teraz mnie zastanawia taki fakt bo niedawno kupilem s13 i mam chip stage 2 jarkowego i owy kolega napisal mi ze spokojnie moge dmuchac 1 bara (t28) a jak bede mial czujnik afr to jak wszystko bedzie ok to nawet 1.2... stad moje pytanie /niepewnosc ale chyba juz zrozumialem ocb. dzieki