PRZEPLYWKA Z 300ZX Z32

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
nyskas13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam, mam pytanie poniewaz niejestem pewien czy przplywka taka jaka zarzucilem w linku pasuje do 200sx s13 ca18det, bez wiekszych przerobek,czy musze zmienic np mapy specjalnie pod te przeplywke,czy wystarczy tylko zalutowac przewody a,b, c i bedzie smigac??prosze o pomoc, z gory dziekuje

http://cgi.ebay.ie/300ZX-Z32-AFM-HKS-R3 ... dZViewItem
nyskas13;D
Awatar użytkownika
rusek300zx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

a jaki jest powod ze chcesz ten AFM od z32 do s13??
ppp
Stały gość
Stały gość

Po pierwsze napisz po ci ta przepływka.
Po drugie plug&play ta konwersja nie jest,musisz mięc coś żeby to wystroić i zmienić wiązkę do przepływki
Awatar użytkownika
nyskas13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

chce zalozyc ten afm poniewaz silniczek jest troche podkrecony, t28r na 1bar i zastanawiam sie nad dalszymi modyfikacjami, wydaje mi sie ze przeplywka z z32 jest lepsza i lepiej bedzie dawac sobie rade,
a co do podlaczenia kostki dam rade przerobic, ale jezeli chodzi o strojenie to bez komputera niemam co zaczynac??
nyskas13;D
ppp
Stały gość
Stały gość

Na tym turbo co masz większa przepływka nie jest ci potrzebna.Do 300km z małym bonusem da rade spokojnie seryjna przepływka.Lepiej wydać kase na co innego.No i tego bara z t28r to dmuchasz na seryjnym kompie?Jeśli tak to radziłbym zmniejszyć,bo już chyba trochu za ubogo się robi.A tą przepływka na razie odpuść
Awatar użytkownika
Forest
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ppp pisze:Na tym turbo co masz większa przepływka nie jest ci potrzebna.Do 300km z małym bonusem da rade spokojnie seryjna przepływka.Lepiej wydać kase na co innego.No i tego bara z t28r to dmuchasz na seryjnym kompie?Jeśli tak to radziłbym zmniejszyć,bo już chyba trochu za ubogo się robi.A tą przepływka na razie odpuść
sprawdzeles czy tak gadasz bo gdzies przeczytales ? forumowi teoretycy...

u mnie przy strojeniu wyszlo ze przeplywka zamyka 5v przy 0,8 bara na t28 , przestawionym walku i jeszcze paru modach ...
wiec nie mow koledze ze wystarczy bo nie jestes voltomierzem w jego aucie.

a co do strojenia to po zmianie przeplywki nie obedzie sie bez minimum remapu.
Awatar użytkownika
nyskas13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dzieki za odpowiedz jak mowicie ze stara seryjna da rade to ja zostawie;>
nyskas13;D
Awatar użytkownika
p.g.
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mam nadzieje ze offtopu nie robie ale co moze byc nie tak jak sie ustawi na 1bar albo troszke wiecej i czym to sie objawia? oczywiscie chodzi mi o seryjna przeplywke
Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

kolega Forest właśnie to opisał, może się skończyć zakres pomiaru dla seryjnej przepływki
i komp będzie dawkował stałą wartość paliwa mimo że będzie wpadało więcej powietrza -
zrobi się ubogo i gorąco :-x
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"

"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
Awatar użytkownika
p.g.
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no ok to teraz mnie zastanawia taki fakt bo niedawno kupilem s13 i mam chip stage 2 jarkowego i owy kolega napisal mi ze spokojnie moge dmuchac 1 bara (t28) a jak bede mial czujnik afr to jak wszystko bedzie ok to nawet 1.2... stad moje pytanie /niepewnosc ale chyba juz zrozumialem ocb. dzieki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”