CA18DET w 240sx cabrio.....?

Wszystkie inne silniki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
wis2brwa
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Kontakt:

Witam!
Mam małe pytanko odnośnie ewentualnego swapa silnika CA18DET do 240sx cabrio z silnikiem KA24DE.
Jak wygląda sprawa takiego swapa? Ciężko z tym i jak finansowo to wygląda?
Biorąc pod uwage to że miałbym CA na swapa z mojej s13 i sprawny KA w tym cabrio. Czyli za ewentualna sprzedaż KA byłaby kaska, no i ze ewentualnej sprzedaży s13.

Musze jeszcze dodać że ten cabrio jest z automatyczną skrzynią biegów.... niestety.

Pytam bo znalazłem właśnie model cabrio, a że zawsze baaaaardzo mi sie podobał to kombinuje czy dałoby sie cos w tym temacie pomyśleć :D

Pozdro!
Ostatnio zmieniony sob 23 paź, 2010 11:51 przez wis2brwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

http://moto.allegro.pl/nissan-240sx-cab ... 64083.html o tym mowa??:) nie wiem czy w 240 jest wszystko idenetyczne jak w 200 chyba wiazka jest inna, znaczy raczej napewno a tak to chyba swap jak to swap, wyjmujesz jeden wkladasz drugi(oczywista ze z komputerem itd) tak mi sie wydaje.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Różni się wiązką napewno. W s14 była też ta różnica, że piasty były na rozstaw 4x114.3, gdzie normalnie w s14 200sx są już na 5 śrub. A tak to chyba jakieś znikome szczegóły typu obrysówki, kwadratowa tablica z tyłu itp.
Awatar użytkownika
wis2brwa
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Kontakt:

Tak właśnie o tego chodzi, ostatnio widziałem ten model kilka lat temu i baaaardzo sie na niego napaliłem. A że teraz pokazał sie po raz drugi to rozważam za i przeciw. Troche kosztuje ale nie chce stracić okazji posiadania go. No chyba, że nie wyrobie z kaską :?

Może tak ogólnie o samym sensie tego przedsięwzięcia......
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Wrzucenie silnika CA do tej budy nie powinno stwarzac wiekszych problemow.-chwile moze zajac zabawa z wiazka.
O ile bedzie sie tym zajmował ktos ogarniety-ostatnio po Twoich postach z turbem wnosze ze z samochodem robil niezbyt rozgarniety mechanik.

Oczywiscie trzeba wrzucac CA+skrzynia od CA i mozliwe ze rowniez wał.
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

A ja jeszcze dodam, że możłiwe iż przełożenie w dyfrze jest inne. Ale tego pewien nie jestem, także ucieć sobie nic nie dam :)
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ja potwierdze, ze przelozenie w dyfrze jest inne. silnik z 200sx pasuje p&p, jesli chodzi o hamulce no to w 240sx s13 masz z tyłu tarcze a nie tarczobębny, ale przednie za to są mniejsze niz w 200sx.
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ta nyska jest kilkadziesiat km ode mnie tez na rejestracji WM jak moja:) (na zdjeciu mam jeszcze stara blache) wiec jak cos to moge skoczyc to obejrzec:) napewno nie jestem pro ale zawsze cos:)
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
wis2brwa
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Kontakt:

borimichal pisze: O ile bedzie sie tym zajmował ktos ogarniety-ostatnio po Twoich postach z turbem wnosze ze z samochodem robil niezbyt rozgarniety mechanik.
Niestety trudno mi o ogarniętego w temacie mechanika, teraz jestem w trakcie "testowania" nowego mechaniora także zobaczymy co będzie.

Musze poważnie przemyśleć sprawę zakupu tej nyski (głównie chodzi o sprawy finansowe)....
ale napalony jestem niemiłosiernie :D :D
Awatar użytkownika
MorelloS
Coś już wiem
Coś już wiem

wis2brwa pisze: Musze poważnie przemyśleć sprawę zakupu tej nyski (głównie chodzi o sprawy finansowe)....
ale napalony jestem niemiłosiernie :D :D
nie dziwie CI sie , slicznotka z tej 240sx :)

ale dodam ze widac , bo tak mi sie wydaje na zdjeciach ze odcien lakieru jest inny na drzwiach niz np na przednim blotniku lewym ? dobrze widze?
Ostatnio zmieniony ndz 24 paź, 2010 11:07 przez MorelloS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Auto stoi w Tomaracing , zadzwon to sie dowiesz szczegułów apropo swapu odrazu u nich na miejscu
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

swap dosyc prosty

trzeba przerobic troche wiazke silnikowa - 3 wtyczki
dolna wiazka jest chyba taka sama ewentualnie trzeba przerobic wtyczki albo przerzucic ta z ka
jak tam jest ka24de to wezownica i przewody wspomy wychodza w wlasciwym miejscu jak jest ka24e to trzeba wezownice i przewody ka24de/ca18det

reszta to kosmetyka :)
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Ale ten z allegro to podobno nie ma podłogi. Ostra padaka. Był kupiony w zeszłym roku za 6k, wymieniono wydech i dodano felgi, a cena skoczyła x3.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
bak3ns
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

u mnie robiony był swap z CA18det na Ka24de (z s14a) i udało się bez większych problemów, więc jestem przekonany, że w druga stronę też się da ;) Dyfra nie zmieniałem, skrzynia jest identyczna tylko inny kielich, komputer i wiązkę musisz mieć. Z resztą nie powinno być problemu...

Pytanie tylko czy warto? Może by tak uturbić ka? Koszt porównywalny albo niższy, a efekt zadowalający ;)

P.s. Mój ulubiony filmik z Ka24det w roli głównej.
http://www.youtube.com/watch?v=UVt8fn8w970
RS13 ka24de in progress...

'cos there's no replacement for displacement.
Awatar użytkownika
sonic20
Coś już wiem
Coś już wiem

kamilp1908 pisze:Ale ten z allegro to podobno nie ma podłogi. Ostra padaka. Był kupiony w zeszłym roku za 6k, wymieniono wydech i dodano felgi, a cena skoczyła x3.
Jak nie wiesz co bylo zrobione to nie pisz takich glupot, auto juz dawno nie stoi w tomaracing.
Jego stan rowniez sie zmienil.
Pozatym jak ktos bedzie zainteresowany to pojedzie i obejrzy.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn 25 paź, 2010 08:22 przez sonic20, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki reszta”