Po wstawieniu Walbro 255l/h i zwiekszeniu cisnienia paliwa do ok 6 Bar nadal przy wysokich predkosciach obrotowych i duzym obciazeniu slychac lekkie stuki ( doladowanie 0.5 Bar ), czy niezbedna bedzie jednak wymiana wtryskiwaczy na wieksze ( mam fabryke ) czy moze to ulec poprawie po zalozeniu IC? Jednak i teraz dolot mam wyprowadzony do nadkola takze powietrze zasysane jest na 100% zimne. Jeszcze zastanawiam sie czy moze lepiej pobawic sie w zmiane mapy paliwa i zaplonu w komputerze?
czyli systematyzujac, co najpierw, wtryski, IC czy chip ?
Spalanie stukowe
Moderator: Moderator
Zrobie maly OT...to chyba pierwsze 2.4 T w PLpszamrej pisze:Po wstawieniu Walbro 255l/h i zwiekszeniu cisnienia paliwa do ok 6 Bar nadal przy wysokich predkosciach obrotowych i duzym obciazeniu slychac lekkie stuki ( doladowanie 0.5 Bar ), czy niezbedna bedzie jednak wymiana wtryskiwaczy na wieksze ( mam fabryke ) czy moze to ulec poprawie po zalozeniu IC? Jednak i teraz dolot mam wyprowadzony do nadkola takze powietrze zasysane jest na 100% zimne. Jeszcze zastanawiam sie czy moze lepiej pobawic sie w zmiane mapy paliwa i zaplonu w komputerze?
czyli systematyzujac, co najpierw, wtryski, IC czy chip ?
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
sprawdz AFR na szerokopasmowce
Jezeli zalozyles turbinke a nie robiles nic z komputerem to zapewne paliwa braklo.
Byc moze wtryski to wydola, ale moze trzeba je bardziej otworzyc.
Podejdz do tematu kompleksowo bo w niedlugim czasie wyparuje ci uszczelka pod glowica .. albo tloki
Jezeli zalozyles turbinke a nie robiles nic z komputerem to zapewne paliwa braklo.
Podejdz do tematu kompleksowo bo w niedlugim czasie wyparuje ci uszczelka pod glowica .. albo tloki
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
nie odprezalem, oryginalnie jest 9.1:1, nie moze tak zostac?cinx pisze:pszamrej, a odprężałeś silnik?
[ Dodano: Sro 12 Gru, 2007 18:29 ]
narazie mam sama sonde, brkuje mi kontrolerablurek pisze:sprawdz AFR na szerokopasmowce
czyli samo zwiekszenie cisnienia wtrysku niewiele pomoze?Jezeli zalozyles turbinke a nie robiles nic z komputerem to zapewne paliwa braklo.
Nissan 240sx KA24ET '90
Nie wyczytałem nigdzie że masz IC, tylko ze chcesz założyć więc zrób to jak najszybciej, potem zestrój auto.
Wtryski powinny dać radę, tylko trzeba żeby lały więcej.
Gorące powietrze to Twój największy wróg.
I nie męcz na razie tego auta.
Może byś opisał ten projekt.
Wtryski powinny dać radę, tylko trzeba żeby lały więcej.
Gorące powietrze to Twój największy wróg.
I nie męcz na razie tego auta.
EMWU is dead
1. Pamietaj ze Walbro pracuje na wyzszym napieciu... Powinno sie zrobic oddzielny obwod aby uniknac spadkow napiecia (ale to przy wysilonych autach, przy standardowym zasilaniu ma akceptowalne parametry)
2. Masz jeszcze regulator cisnienia na listwie, jak chcesz zwiekszyc dawke to musisz go zmienic i zalozyc jakis z regulacja.
3. IC - jak juz wspomnial Karrlos
4. Jak dodajesz turbo warto mimo wszysto dodac choc by swinke (jesli nie robisz remapu)...
2. Masz jeszcze regulator cisnienia na listwie, jak chcesz zwiekszyc dawke to musisz go zmienic i zalozyc jakis z regulacja.
4. Jak dodajesz turbo warto mimo wszysto dodac choc by swinke (jesli nie robisz remapu)...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
IC wlasnie dzis zalozylem, jest lepiej jednak stuki na wysokich obrotach nadal sie pojawiajaKarrlos pisze:Nie wyczytałem nigdzie że masz IC, tylko ze chcesz założyć więc zrób to jak najszybciej, potem zestrój auto.
Ok opisze co i jak wrzuce pare fotek
1. Wlasnie wczoraj do tego doszedlem, myslalem najpierw ze cos jest z instalacja nie tak bo zaczelo mi palic bezpiecznik 10A na pompie, doczytalem potem ze Walbro moze ciagnac nawet do ponad 15A1. Pamietaj ze Walbro pracuje na wyzszym napieciu... Powinno sie zrobic oddzielny obwod aby uniknac spadkow napiecia (ale to przy wysilonych autach, przy standardowym zasilaniu ma akceptowalne parametry)
2. Regulator siedzi juz Nismo w miejsce fabrycznego
3. Juz jest
4. Przymierzam sie wlasnie do remapu, na razie studiuje procedury programowania Epromu
A tak poza tym to wydaje mi sie ze nieco dziwne jest to spalanie stukowe ( jesli to JEST spalanie stukowe ), czy nie powinno ono wystepowac takze przy mocnym otworzeniu przepustnicy jadac wolno na wysokim biegu?
U mnie jest to slyszalne tylko na wysokich obrotach przy gwaltownym przyspieszaniu
Nissan 240sx KA24ET '90
Porównaj jakie masz doładowanie (jadąc wolno - pojęcie względne ) przy niskich obrotach, a jakie masz doładowanie przy wysokich - Proste ?
Im więcej ładuje turbo tym więcej potrzeba paliwa.
IC schłodziło powietrze i przesunęły się stuki na później. Teraz to już wtryski musza więcej lać.
Pamiętaj przy strojeniu o AFR , oczywiście sonda szerokopasmowa.
EGT też by się przydało kontrolować.
Im więcej ładuje turbo tym więcej potrzeba paliwa.
IC schłodziło powietrze i przesunęły się stuki na później. Teraz to już wtryski musza więcej lać.
Pamiętaj przy strojeniu o AFR , oczywiście sonda szerokopasmowa.
EGT też by się przydało kontrolować.
EMWU is dead
No i oczywiscie mieliscie racje, wprawdzie szerokopasmowki jeszcze nie mam ale swiece po wykreceniu wszystkie biale!
Jakos strasznie ubogo jest, czy warto posprawdzac wtryski czy nie pozapychane sa?
Jezdze na razie max 0.2 Bara i na zwiekszonym cisnieniu paliwa z 3 do 5 Bar a pomimo to jest tak ubogo??
Jakos strasznie ubogo jest, czy warto posprawdzac wtryski czy nie pozapychane sa?
Jezdze na razie max 0.2 Bara i na zwiekszonym cisnieniu paliwa z 3 do 5 Bar a pomimo to jest tak ubogo??
Nissan 240sx KA24ET '90
4 razy juz bylo ... konieczny remap zeby lac wiecej ...
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka