foty pomocne - właśnie o to mi chodziło
jeszcze dwa pytania:
- gdzie dostałeś takie łączniki (ceny samco i podróbek są chore), szukam po necie oferty węży zbrojonych ale nic nie ma...
- bov garretta jest ok czy lepiej wziąć coś innego?
Moderator: Moderator

Delek pisze:http://www.frsport.com/Nissan-Factory-O ... _1265.html
a co sądzicie o tej turbinie do ca ?
tu niestety Gato nie do końca masz racjęGato pisze:to jest seryjne turbo z s14/s15 wiec do CA jako upgrade pasuje bez problemu. Jest na BB takze ladnie sie wkreca. Jak chodzi o moc to starczy do jakis 260-280 hp a to juz max co mozna miec bezpiecznie bez zakuwania CA18.
trwałość BB jest bardzo ok - trzeba tylko przestrzegać zasad i lać dobry olej..Delek pisze:a jeśli chodzi o trwałość tej turbiny i możliwość serwisu w PL (Wwa) ?
zakladam ze downpipe bedzie robil jak interesuje sie takim turbo, bo wymiana samego turbo bez zadnych innych przerobek jest raczej niespotykanaroball pisze: w opisie z katalogu Garretta jest taki punkt:
"Turbine housing has a unique "compact" 5-bolt outlet that is not interchangeable with traditional T25 5-bolt outlets"
czyli nie siądzie na standardowym downpipe...
2 turbosprezarki to w sx przerost formy nad trescia, wygenerujesz tylko duzo ciepla i sporo problemow z montazem jesli wogole sie uda, a zeby byla z tego duza moc to trzebaby zakuc silnik. Nawet w japonii tego nie praktykuja.Delek pisze: Mam dwie t25 do regeneracji. Zastanawialem sie nad zrobieniem biturbo skoro juz mam dwie turbiny.
A co rozumiesz przez niewiele?