z jedynych wad jakie sx posiada to to ze jak sie go odpala to trzeba troszke gazu dodac...ale sadze ze to jakis czujnik albo od przerobek juz tak jest, ale potem pracuje ladnie rowno, tylko odpalanie z lekkim dodanie gazu bo tak to mozna krcic rozruisznikiem i nic,moze tez jest tak teraz bo chlodno jest-w lato odpalalem bez dodania gazu. no i jak jest zimny to czasem potrafi turbo puscic oleju troche i przydymic z wydechu,ale jak sie rozgzeje to nie puszcza zadnego dymku
tylko czasem tak pusci tego oleju jak jest jeszcze nie zabardzo rzgrzany i olej nie dostanie dobrej temperatury i turbina cisnienia
turbo luzu nie ma, tylko taki co powinien byc czyli poprzeczny lekki, a wzdluzngo zero, a ten poprzeczny to jest bo potem jak sie rozgrzeje to sie uszczelnia..ale skoro miales sx to pewnie to wiesz
200SX S13 już miałem ale niestety moja przygoda skończyła się z nim szybciej niz zaczeła autko zostało zdemolowane.... ;/ więc w dalszym ciągu jestem nowicjuszem co do Nyski
1. i tutaj takie pytanie jaka może byc przyczyna że autko niechce odpalić bez dodania gazu ??
2. co z tym olejem i turbo ?? jaka może być tego przyczyna ??
3. koszta zrobienia tego
dodam tylko że silnik jest zakuty i jego moc wynosi ponad 260 kucy i około 330Nm
HELLLP