odplyw wody od turbiny

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam mam pytanie, bycmoze bardzo proste ale z racji tego ze x czasu temu rozbieralem silnik a teraz przychodzi wkladac inny to natrafilem na pewien problem. Chodzi o taka mala rurke ktora idzie razem obok tej ktora idzie do turbiny od kolektora dolotowego. Pozniej oryginalnie jest przedluzana o taka druga rurke i idzie nad kolektorem wydechowym. Nie moge nigdzie znalezc rysunkow pogladowych a w serwisowce nie znalazlem.... Gdzie to dalej idzie?

Obrazek
Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Ponawiam pytanie - chodzi mi o tego malego pikusia

Obrazek
Awatar użytkownika
GRAQ
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

O ile dobrze pamiętam to w tą przedłużkę włączony jest dalej metalowy przewód i dochodzi on do zaworka czy czegoś takiego a zaworek znajduje się na ściance pod modułem zapłonowym. Do samego zaworka dochodzi za pomocą kolejnego przedłużenia tym razem w postaci węzyka gumowego.
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Nie wiem jak to sie wszytsko fachowo nazywa :P
Ale tu masz fotke tego wezyka-ktory takze nie jest podlaczony.
On jest przykrecany do jednej z srub rury wylotowej powietrza z turbo, a dalej wchodzi do takiego gadzetu do ktorego jest podpietych wiecej takich wezykow.
Mam nadzieje ze na fotce cos zobaczysz
Załączniki
aaa.JPG
Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Podziekowac wam. Powalcze z tym pewnie podrodze wyjda jakies inne kwiatki. Pozatym pytalem goscia z sxoc o to samo i zauwazylem ze ludzie robiacy juz jakotakie modyfikacje w ca pozbywaja sie tego:
It's supposed to be connected to the solenoid on the suspension turret by the turbo, but your solenoid might have been binned. Check and see if the fuel pressure regulator is connected via a short hose directly to the back of the inlet plenum. If it is, then this metal pipe has no purpose anymore, just leave it.
Ktos sie bawil w zaslepianie i podlaczanie tego wlasnie tak?
Awatar użytkownika
rysiul123
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Warto zagladnąć do tego Tematu tam jest opisane jak obejść to ustrojstwo. Prutkyj moze ty masz już zrobione to obejście, dużo ludzi ma to obejście zrobione :)
power by DRiFT
Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

rysiul123 pisze:Warto zagladnąć do tego Tematu tam jest opisane jak obejść to ustrojstwo. Prutkyj moze ty masz już zrobione to obejście, dużo ludzi ma to obejście zrobione :)
Dzieki! Mam zrobione seryjnie ale zmienie na to :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”