odplyw wody od turbiny
Moderator: Moderator
- Prutkyj
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam mam pytanie, bycmoze bardzo proste ale z racji tego ze x czasu temu rozbieralem silnik a teraz przychodzi wkladac inny to natrafilem na pewien problem. Chodzi o taka mala rurke ktora idzie razem obok tej ktora idzie do turbiny od kolektora dolotowego. Pozniej oryginalnie jest przedluzana o taka druga rurke i idzie nad kolektorem wydechowym. Nie moge nigdzie znalezc rysunkow pogladowych a w serwisowce nie znalazlem.... Gdzie to dalej idzie?

O ile dobrze pamiętam to w tą przedłużkę włączony jest dalej metalowy przewód i dochodzi on do zaworka czy czegoś takiego a zaworek znajduje się na ściance pod modułem zapłonowym. Do samego zaworka dochodzi za pomocą kolejnego przedłużenia tym razem w postaci węzyka gumowego.
- borimichal
- -#Moderator

Nie wiem jak to sie wszytsko fachowo nazywa 
Ale tu masz fotke tego wezyka-ktory takze nie jest podlaczony.
On jest przykrecany do jednej z srub rury wylotowej powietrza z turbo, a dalej wchodzi do takiego gadzetu do ktorego jest podpietych wiecej takich wezykow.
Mam nadzieje ze na fotce cos zobaczysz
Ale tu masz fotke tego wezyka-ktory takze nie jest podlaczony.
On jest przykrecany do jednej z srub rury wylotowej powietrza z turbo, a dalej wchodzi do takiego gadzetu do ktorego jest podpietych wiecej takich wezykow.
Mam nadzieje ze na fotce cos zobaczysz
- Prutkyj
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Podziekowac wam. Powalcze z tym pewnie podrodze wyjda jakies inne kwiatki. Pozatym pytalem goscia z sxoc o to samo i zauwazylem ze ludzie robiacy juz jakotakie modyfikacje w ca pozbywaja sie tego:
Ktos sie bawil w zaslepianie i podlaczanie tego wlasnie tak?It's supposed to be connected to the solenoid on the suspension turret by the turbo, but your solenoid might have been binned. Check and see if the fuel pressure regulator is connected via a short hose directly to the back of the inlet plenum. If it is, then this metal pipe has no purpose anymore, just leave it.
- Prutkyj
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Dzieki! Mam zrobione seryjnie ale zmienie na torysiul123 pisze:Warto zagladnąć do tego Tematu tam jest opisane jak obejść to ustrojstwo. Prutkyj moze ty masz już zrobione to obejście, dużo ludzi ma to obejście zrobione