Jaki bost daje t...
Moderator: Moderator
Witam mam pytanie i prosze o pomoc a chodzi mi o to : jakie ciśnienie daje t25 w seri. i czy przy zmianie turbo na t28 konieczna jest metalowa uszczelka pod głowice??
Nie sztuka zabić muche przednią szybą - tylko boczną 
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
T25 w serii dawala 0,8 bara
T28 z seryjnym zaworem dawala 0,6 bara
metalowa nie jest potrzebna o ile nie bedziesz przeginal z cisnieniem na T28
chyba ze masz kiepowatą uszczelke to i z seryjnego dmuchu ja wydmucha
T28 z seryjnym zaworem dawala 0,6 bara
metalowa nie jest potrzebna o ile nie bedziesz przeginal z cisnieniem na T28
chyba ze masz kiepowatą uszczelke to i z seryjnego dmuchu ja wydmucha
T25 w S13 dmucha 0,6-0,65bara
T28 z S14 ma actuator ustawiony na 0,35 bara, natomiast jest sterowane przez eletrozawór poprzez ECU i dmucha koło 0,55 bara w s14
T28 z S14 ma actuator ustawiony na 0,35 bara, natomiast jest sterowane przez eletrozawór poprzez ECU i dmucha koło 0,55 bara w s14
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
mi akurat t25 dmuchala z seryjnym wydechem 0.8 bara, przy przelocie 0.9
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
U mnie było dokładnie tak samo.Ban0ff pisze:mi akurat t25 dmuchala z seryjnym wydechem 0.8 bara, przy przelocie 0.9
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
a mi t25 dmucha
...........0,7
na serii wydechu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- roball
- Postojebca Nałogowy

Panowie...
WG bierze ciśnienie "gorące" z muszli..
wy mierzycie ciśnienie w kolektorze, za IC - czyli zimniejsze, czyli gęstsze, czyli z mniejszym ciśnieniem
do tego błąd wskaźnika to jedna krecha (standardowego, spełniającego normy - nie wiem jak tam jest z chinolami)
WG bierze ciśnienie "gorące" z muszli..
wy mierzycie ciśnienie w kolektorze, za IC - czyli zimniejsze, czyli gęstsze, czyli z mniejszym ciśnieniem
do tego błąd wskaźnika to jedna krecha (standardowego, spełniającego normy - nie wiem jak tam jest z chinolami)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
dokładnie
jeśli macie seryjne auto i dmucha wam wiecej to albo ktos juz tam grzebal, albo wskaznik pokazuje co mu sie podoba
ja mam ten sam wskaznik VDO od 5 lat, mialem go w s13, potem s14, teraz s14a i jemu wierzę
jeśli macie seryjne auto i dmucha wam wiecej to albo ktos juz tam grzebal, albo wskaznik pokazuje co mu sie podoba
ja mam ten sam wskaznik VDO od 5 lat, mialem go w s13, potem s14, teraz s14a i jemu wierzę
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru